ΑΛΗΘΕΙΕΣ (;;;) ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ !!!!!

Aνεκτιμητος θυσαυρος το Ιντερνετ...
Βρισκεις ο,τι θελεις...
Ακομα και αληθειες που οι περισσοτεροι απο εμας αγνοουν...
Παμε λοιπον στην ουσια κατευθειαν...
Ενας εκ των ιδρυτων του Παοκ ονοματι Νικος Ζουμπουλιδης αφηγειται αγνωστες πτυχες για την ιδρυση του Δικεφαλου !!!
Αναμεσα στην αφηγηση του "συγχωρεμενου",το skepastro σχολιαζει με εντονα πορτοκαλι γραμματα και υπογραμμιζει καθετι "επιληψιμο"....!!!!!

Το PAOK24 αναδημοσιεύει τις μνήμες του Νίκου Ζουμπουλίδη, ενός εκ των ιδρυτών του ΠΑΟΚ. Λίγους μήνες πριν φύγει από τη ζωή, το 2001, είχε ξετυλίξει το κουβάρι των αναμνήσεών του αναφορικά με τη δημιουργία του Δικέφαλου και μίλησε για άγνωστες λεπτομέρειες.
«Δεν είχαμε ούτε ένα γρόσι στο ταμείο μας, όταν ιδρύθηκε ο ΠΑΟΚ», είχε πει λίγες μέρες πριν πεθάνει ο Νίκος Ζουμπουλίδης. Ένας από τους ιδρυτές του συλλόγου, που έμελλε να αποκτήσει εκατομμύρια φίλαθλους (;;;;) στην Ελλάδα. Ξετυλίγοντας το κουβάρι των αναμνήσεων ο Νίκος Ζουμπουλίδης θυμήθηκε τότε πως συνέλαβε την ιδέα της δημιουργίας του «Μπιζίμ ΠΑΟΚ», που σημαίνει «ο δικός μας ΠΑΟΚ».
Μπιζιμ ΠΑΟΚ λοιπον...Η ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ !!!! Ενας εκ των ιδρυτων του ΠΑΟΚ,τα λεει ΟΛΑ σε 2 λεξεις !!!!Καλα που το μεταφραζετε κιολας,γιατι
ΕΜΕΙΣ απο αυτη τη γλωσσα δε κατεχουμε
«Το Μάρτιο του 1925, Η ιστορια ξεκιναει Μαρτιο....Σας θυμιζει κατι αυτο;;;;οι Τούρκοι χωρίς λόγο δηλαδη αν ειχαν λογο τωρα δε θα υπηρχατε;;;έβαλαν στο τρένο στο Σιρκέτζι τον Πατριάρχη Κωνσταντίνο και τον έδιωξαν από τη χώρα τους. Τότε, ο πατέρας μου με έστειλε στη Θεσσαλονίκη, ώστε να έχουμε ένα πόδι στην Ελλάδα. Πήρα λοιπόν το Λόιδ Τριεστίνο (σ.σ. μόνο διά θαλάσσης υπήρχε συγκοινωνία) και πήγα στη Θεσσαλονίκη. Η δουλεία ήταν έτοιμη. Τα αδέλφια μου πολιτάκηδες, κι αυτοί, άνοιξαν γραφείο στην οδό Αιγύπτου όπου όλα ήταν καμένα. Ως νέος γεμάτος ζωή και εργένης έκανα την σκέψη να δημιουργήσουμε ένα σύλλογο, αφού η ΑΕΚ ήταν μακριά
 για να μας εκπροσωπεί.αν η ΑΕΚ δηλαδη ηταν κοντα τωρα δε θα ΥΠΗΡΧΕ ο ΠΑΟΚ ;;;; Μου συμπαραστάθηκαν οι αδελφοί Δημητριάδη απο το Κουρτουλού Το Κουρτουλούς ήταν τουρκικό φορτηγό πλοίο το οποίο κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου πολέμου χρησιμοποιήθηκε για την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας, Ταυταλιανοί, σωστοί και ηλικιωμένοι. Ο Καλπάτσογλου, δυναμικός χρηματιστής από το Αρναούτ Κιόι περιεργη τοποθεσια, ένας Αλεξανδρίτης, και οι αδελφοί Τούρκοι,(αδελφοι Τουρκοι;;;;) απόφοιτοι της Σχολής Γλωσσών και Εμπορίου, την οποία έκλεισαν οι Τούρκοι διά νόμου, επειδή ήταν ξένοι και δεν μπορούσαν να έχουν σχολεία ειδικότητος».
Στο καφενείο του Λευκού Πύργου

«Όλα ξεκίνησαν ένα βράδυ στο καφενείο του Λευκού Πύργου. Και εδω αντιγραφη υπαρχει;;;; (Σε ένα καφενείο της περιοχής του Βότση....)Η ιδρυτική συνέλευση ήταν ιστορική. Δεν μπορούσαμε να μαζέψουμε τον κόσμο μας με τι μυαλο αραγε....
και μας βοήθησε ο Πέτρος Λεβαντής, ο οποίος ήταν Κωνσταντινουπολίτης γιατι δεν αφηγειστε οτι ΚΑΙ αυτος ηταν Κωνσταντινουπολιτης !!! Εσεις δεν εισασταν;;;; και δημοσίευσε στην εφημερίδα του την επιθυμία μας. Έτσι έγινε γνωστό στο ευρύτερο κοινό. Η συνέλευση διήρκεσε 24 ώρες χωρίς διακοπή. Για την εποχή ήταν κάτι το πρωτοφανές.Τυφλα να 'χουν αλλοι ΙΔΡΥΤΕΣ χρονια ΠΡΙΝ !!!Συμφωνήσαμε ότι με την ΑΕΚ δεν γίνεται τίποτε,(Γιατι ηταν μακρυα οπως εξιστορειτε πιο πανω) πρέπει να ιδρύσουμε ένα δικό μας σύλλογο. Του δώσαμε την ονομασία Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών (ΠΑΟΚ), με έμβλημα το τετράφυλλο.Τα τσιγαρα εκεινα τοτε που καπνιζε....Όσο για το χρώμα, αποφασίσαμε το ασπρόμαυρο, αφού η ΑΕΚ είχε ήδη το κιτρινόμαυρο που ήταν χρώματα της αυτοκρατορίας. Οχι δεν το αποφασισατε κ."αειμνηστε".....Γιατι ΞΕΧΑΣΕΣ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΛΗΞΕΙ 5-2 ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΡΗ ;;;;ΠΟΥ ΗΘΕΛΕΣ ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟ,ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΤΡΩΓΕΣ ΤΙΣ ΚΑΡΠΑΖΙΕΣ ΣΥΝΝΕΦΟ...ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΕΙΧΕ ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ !!!! ΨΕΥΔΕΣΑΙ !!!!! Το μαύρο συμβολίζει το πένθος για την άλωση της Πόλης και το άσπρο την ελπίδα.  Μετα τη ΚΑΡΠΑΖΙΑ του 5-2 και την οριστικη κατοχυρωση των χρωματων επρεπε να βρεις να πεις κατι στα προβατα σου.... Την επόμενη μέρα ζητήσαμε την επικύρωση του καταστατικού στο Πρωτοδικείο και άμεσος πιάσαμε δουλειά. Πρώτος πρόεδρος ήταν ένας εκ των Δημητριάδηδων, ο οποίος εκλέχτηκε εκείνη την ώρα. Εγώ ήμουν ειδικός γραμματέας. Δουλειά να δείτε τότε. Όλοι δουλεύαμε σαν μια γροθιά. Γρήγορα αποκτήσαμε μεγάλη δύναμη. Βγάλαμε βουλευτή των Φιλελευθέρων τον Καλπάτσογλου.Εκλέξαμε δήμαρχο Θεσσαλονίκης έναν έμπορα καπνών. Να τα παλι τα τσιγαρα....η γνωστη μαρκα του πακετου Το βράδυ της εκλογής ο κόσμος φώναζε "Ζήτω ο ΠΑΟΚ" και όχι "ζήτω ο δήμαρχος"».
Η ιστορία του γηπέδου
«Έπρεπε λοιπόν αυτός ο σύλλογος να αποκτήσει δικό του γήπεδο. Μας έδωσαν ένα οικόπεδο πιο κάτω από το γήπεδο του Ηρακλή (σ.σ. περιοχή Σιντριβανίου) για προπονητήριο. Ο Άρης, που είχε μεγάλη δύναμη όπως και ο Ηρακλής, δεν μας άφηναν να κάνουμε γήπεδο. Αποφασίσαμε να το χτίσουμε μόνοι μας. Μαζέψαμε από τα καφενεία όλους τους νταήδες της Βλάνγκας και του Κοντοσκαλιού. Σιγα ρε βαρυμαγκες κοπιαστε λιγο Παλικάρια Κωνσταντινουπολίτες, όλοι κουντουράδες και φαλτσετάδες. (Και μαχαιροβγαλτες ηταν;) Εμείς χτίζαμε αυτοί μας προστάτευαν. (Απο ποιους σας προστατευαν;;;;;) Ο χώρος δεν έφτανε. Δίπλα υπήρχε ένα ποτάμι. Το χειμώνα είχε νερό. Το καλοκαίρι ήταν ξερό. Έπρεπε να το μπαζώσουμε. Απο τοτε ξεκινησε η εποχη των "μπαζων"....!!!! Όμως τα νερά τι θα γίνονταν. Πήγαμε στο σωματάρχη του Γ Σ.Σ. Συγκινήθηκε με το μεράκι μας. Μας έδωσε σωλήνες χαλύβδινους (Εξου και ο Χαλυβδινος χαρακτηρας που λεμε.....) που είχαν μείνει στην αποθήκη του Μηχανικού από τον πρώτο πόλεμο. Μπαζώσαμε το ποτάμι αλλά και πάλι το γήπεδο ήταν μικρό. Μας έπιασαν τα κλάματα. (Σιγα,εσεις ειστε σκληροι....δε κλαιτε.....) Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα είχε γήπεδο. Δίπλα ήταν τα εβραϊκά μνήματα.Πήραμε με το ζόρι ένα κομμάτι. Τι δουλεια ειχατε διπλα σε εβραικα στοιχεια;;Μετα μη μιλατε για Εβραιους Αρχίσαμε τη δουλειά. Το πρωί ο κόσμος μας έβλεπε στην τράπεζα με κουστούμι και το βράδυ δουλεύαμε κασμά».

1 Comments:

  1. Ωραία η προπαγάνδα σκουλήκια....μόνο που ο Νίκος Ζουμπουλίδης ΔΕΝ ήταν ΠΟΤΕ ιδρυτικό μέλος του ΠΑΟΚ

    Επίσης φιλικό (που έληξε μάλιστα και 5-2) έγινε στο θολωμένο σας μυαλό...ο ΠΑΟΚ δεν πήρε κίτρινο-μάυρο γιατί ήδη δύο χρόνια πριν είχε ιδρυθεί άλλη ομάδα με δικέφαλο αετό και κίτριν-μαύρο χρώμα....

    Είστε ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger