Παράθυρο στο μέλλον! (56-50)

Η σκιά του Άρη στο πρώτο ημίχρονο, δεν θα μπορούσε να κερδίσει τον κακό Παναθηναϊκό, ωστόσο ο Αυτοκράτορας με την αστραφτερή πανοπλία του στο Β΄μέρος δεν μπορούσε απλά να τον κερδίσει, αλλά και να τον διαλύσει!

Ο Άρης εκπληκτικός στο δεύτερο μέρος, κυριολεκτικά παρέσυρε στο διάβα του τον άχρωμο Παναθηναϊκό. Όλα φαντάζουν απίστευτα αν συγκρίνουμε τον Άρη του Α μέρους με αυτόν του Β΄. Ο Άρης στο Β΄φάνταζε άλλη ομάδα, την ομάδα που ονειρευόμαστε όλοι εμείς που ζητάμε να δούμε λίγη από την αίγλη του παλιού Αυτοκράτορα!

Ας δούμε πως εξελίχθηκε το παιχνίδι:

Σε ένα κατάμεστο Παλέ ο Άρης ξεκίνησε με τους Γουάιτ, Γουότερς, Μούρτο, Σίμπτσακ και Μακ Νιλ, ενώ ο Παναθηναϊκός με τους Χαραλαμπόπουλο, Διαμαντίδη, Καλάθη, Γουίλιαμς και Χάντερ

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και κατόρθωσαν να προηγηθούν με 0-6, χάρη σε δύο τρίποντα. Ο Άρης φάνηκε να ξυπνάει με τον Μακ Νιλ που μείωσε σε 2-6.και ο Σίμπτσακ σε 4-6, ξυπνώντας τον Άρη που ξεκίνησε μουδιασμένος και αιφνιδιάστηκε αμυντικά από τον αντίπαλο του. Ωστόσο η επιθετική λειτουργία της ομάδας μας δεν ήταν η πρέπουσα, καθώς η μπάλα έδειχνε να μη θέλει να μπει, ενώ οι 8 πόντοι που πετύχαμε στο πρώτο δεκάλεπτο είναι πολύ λίγοι, ίσως και αρνητικό φετινό ρεκόρ. Ωστόσο ούτε και ο Παναθηναϊκός έδειξε κάτι το σημαντικό, καθώς ήταν και αυτός αρκετά άστοχος επιθετικά.
Στον ίδιο αργό ρυθμό ξεκίνησε και το δεύτερο δεκάλεπτο με τον Άρη να κολλάει στους 8 πόντους για πάνω από τρία λεπτά. Τότε πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Φλιώνης και με το πρώτο εύστοχο τρίποντο για τον Άρη σήμερα, πέτυχε τους πρώτους πόντους για το δεύτερο μέρος! Δύο διαδοχικά τρίποντα του Παναθηναϊκού όμως εκτόξευσαν για πρώτη φορά το σκορ στο 11-22 με τον Άρη να είναι κολλημένος επιθετικά και να ψάχνει λύσεις!

Ο Άρης με ίσως τα χειρότερα φετινά, και όχι μόνο, στατιστικά ( 6 στα 18 δίποντα, 2 στα 17 τρίποντα και 1 στις 3 βολες ) δεν είναι δυνατόν να έχει απαιτήσεις να κερδίσει ακόμη και τον κακό Παναθηναϊκό. Ας ελπίσουμε πως στο δεύτερο μέρος οι κίτρινοι θα βελτιωθούν αισθητά ώστε να διεκδικήσουν με αξιώσεις τη νίκη.
Το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ήταν ιδανικό. Οι παίκτες μας βγήκαν με φόρα από τα αποδυτήρια και με τέσσερα συνεχόμενα τρίποντα έφεραν το παιχνίδι στα ίσα (28-31) πετυχαίνοντας όσους πόντους δεν είχαν πετύχει σε ένα δεκάλεπτο!

Οι Παναθηναϊκοί έμοιαζαν να τα έχουν χαμένα, με τον Άρη να είναι πραγματικά από άλλο πλανήτη, συγκρινόμενος με την ομάδα του Α μέρους! O Άρης πέρασε μπροστά στο σκορ στο 25′ με 33-32 μέσα σε γενικό παντζουρλισμό του κόσμου, ενώ το σκορ σύντομα έγινε 35-32, με τον Άρη να έχει ένα 16-3 σε 5′ λεπτά!!! Ο Παναθηναϊκός αφέθηκε στον τρελό ρυθμό των κιτρίνων που αν και προσωρινά κόλλησαν στο 35-32, καθήλωσαν τον αντίπαλο τους που έμοιαζε να έχει πάθει το μπακ άουτ που είχε πάθει ο Άρης στο Α” μέρος! Το δεύτερο τρίποντο του Φλιώνη ξεκόλλησε και πάλι τον Άρη που πλέον ήταν στο +5 (37-32)!

Σκορ τρίτου δεκαλέπτου 38-34 υπέρ του Άρη που πέτυχε σε ένα δεκάλεπτο όσους πόντους είχε βάλει στο πρώτα δύο!
Το τελευταίο δεκάλεπτο συνέχισε στον ίδιο ρυθμό! Ο Άρης έπαιζε πλέον σαν αυτοκράτορας και έδειχνε πως δεν μπορούσε να χάσει αυτό το παιχνίδι! Το εκπληκτικό κάρφωμα του Γουάιτ, το τρίποντο του Μακ Νιλ, το γλέντι στην κερκίδα, είναι χαρακτηριστικά του πιο λαμπρού μπασκετικού θεάματος αυτής της χώρας! Το σκορ ήταν 45-39 5′ πριν τη λήξη σε ένα ματς που έμελλε να λήξει με πολύ χαμηλό σκορ, αλλά με την απόδοση του Άρη στο Β΄μέρος να αγγίζει την τελειότητα!

Ο Παναθηναϊκός όμως αντέδρασε και κατόρθωσε να μειώσει και να προηγηθεί με 45-48, εκμεταλλευόμενος μία προσωρινή αδράνεια του Άρη που αντέδρασε με τον Γουότερς και προηγήθηκε και πάλι με 49-48 και ο Γουάιτ με δίποντο έκανε το 51-48, 1:53 πριν τη λήξη! Τα δευτερόλεπτα κύλησαν αργά, αλλά το τελικό σκορ ήταν υπέρ του Άρη που κέρδισε δίκαια και πάλι με 56-50 και ισοφάρισε σε 2-2, δίνοντας το δικαίωμα στους αρειανούς να ελπίζουν για διπλό στο ΟΑΚΑ!

Το σημερινό παιχνίδι ήταν ένα παράθυρο στο μέλλον του συλλόγου και του τι μέλλει να ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια, όταν οι αποστάσεις μειωθούν τόσο που ο Άρης θα μπορεί να διεκδικεί και πάλι τρόπαια!

aris.re

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger