Mε το νυστέρι !! (89-84)

Σημεία και τέρατα σήμερα στο ΟΑΚΑ, αλλά ο Άρης δεν ήταν αυτός που κέρδισε την παράσταση του καλύτερου τέρατος!

Αυτό που είδαμε σήμερα δύσκολα θα το ξαναδούμε. Ο Άρης έχασε στον δεύτερο μικρό τελικό από την ΑΕΚ, αλλά πρωταγωνιστές ήταν στο τέλος οι διαιτητές που εκκένωσαν τους πάγκους των δύο ομάδων, αλλά και τις ομάδες στο παρκέ, λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα! Αποτέλεσμα; Οι δύο ομάδες τελειώσαν το παιχνίδι με τρεις εναντίον τριών, ενώ ο Άρης τελείωσε μάλιστα με δύο, αφού αποβλήθηκε και ο Ζάρας με πέμπτο φάουλ! Σίγουρα μερίδιο της ευθύνης έχουν οι παίκτες που διαπληκτίστηκαν μεταξύ τους και προκάλεσαν την περίεργη αυτή απόφαση των διαιτητών, αλλά οι άρχοντες του γηπέδου αποφάσισαν με πρωτοφανή αυστηρότητα αλλά και πρωτοτυπία.

Ο  Άρης λοιπόν δεν απέφυγε τη δεύτερη ήττα, καταρρέοντας στο Α μέρος όπως και στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα της Θεσσαλονίκης. Αμυντικά και επιθετικά, ήταν ανύπαρκτος, παρακολουθώντας απλώς τις ορέξεις των γηπεδούχων που σημειωτέον έπαιζαν με τρεις βασικές ελλείψεις! Είχε εναντίον του βέβαια και τις περίεργες αποφάσεις των διαιτητών, που χρέωσαν την ομάδα με αδικαιολόγητες τεχνικές ποινές και στέρησαν την ομάδα μας από τον Μακ Νιλ που αποβλήθηκε με δύο συνεχόμενες τεχνικές ποινές. Στο δεύτερο μέρος ο Άρης βελτιώθηκε αισθητά, μείωσε τη διαφορά καθώς ανέβηκε πολύ στην άμυνα του και με μπροστάρη τον Ζάρα που βρέθηκε σε άριστη μέρα κατόρθωσε να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής. Αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός στις επιλογές του θα μπορούσε να φύγει νικητής.

Ας τα πάρουμε όμως από το ξεκίνημα.

Ο Άρης ξεκίνησε με τους Μούρτο, Μακ Νιλ, Γουάιτ, Γουότερς και Κοέν.

Η ΑΕΚ που ξεκίνησε με τρεις ελλείψεις (Μαυροκεφαλίδη, Καλαμπόκη και Κατσίβελη) ξεκίνησε και πάλι δυνατά, σαν να είχε φόρα από το δεύτερο ημίχρονο του πρώτου αγώνα και προηγήθηκε με 11-0. Ο Άρης με τη σειρά του ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο παιχνίδι και πέτυχε το πρώτο του καλάθι 6:25 πριν τη λήξη του δεκαλέπτου με τρίποντο του Κοέν. Ο Άρης δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει τον ρυθμό της ΑΕΚ και περιορίστηκε να παρακολουθεί το σκορ από απόσταση που έφτασε και τους 12 πόντους διαφοράς.

Τελικό σκορ πρώτου δεκαλέπτου 24-14 με τον Άρη να θέλει λύσεις άμεσα στην άμυνα…
Ίδιος ο ρυθμός και στο δεύτερο δεκάλεπτο με την ΑΕΚ να είναι μόνιμα μπροστά και τον Άρη να ακολουθεί χωρίς να μπορεί να μειώσει τη διαφορά.

Το σημείο που στιγμάτισε το παιχνίδι ήταν η χρέωση του Μακ Νιλ με τεχνική ποινή από τον διατητή Κόντα, ενώ ο Αμερικανός αντέδρασε έντονα και δέχτηκε δεύτερη συνεχόμενη, πράγμα που σήμαινε την αποβολή του! Όλα αυτά συνέβησαν 2 λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου και ο Άρης στερήθηκε έναν εκ των βασικών του παικτών, ενώ και στο σκορ η κατάσταση έφτασε για πρώτη φορά στους -15 για την ομάδα μας (48-33). Το ημίχρονο έληξε με 48-35 με τον Άρη να είναι στο -13!
Ο Άρης μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος, μειώνοντας σε 53-47 στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου, μετά από ένα σερί 12-0. Εξαιρετικός σήμερα ήταν ο Ζάρας, ιδιαίτερα εκτελεστικά, αλλά το μυστικό στην ανατροπή του Β΄μέρους ήταν η καλή επιτέλους λειτουργία της άμυνας του Άρη. Το ματς έγινε πλέον ντέρμπι με τον Άρη να φτάνει αρχικά στο 55-50 και μετά να κυνηγάει την ΑΕΚ από πολύ κοντά. Το τρίποντο του Μούρτου κάνει το 60-56 και η διαφορά από το -16 πάει στο -6. Το τελικό 68-61 ήταν πλασματικό, καθώς η ΑΕΚ πέτυχε τρίποντο που έφερε τη διαφορά από τους -4 στους -7.
To τελευταίο δεκάλεπτο η ΑΕΚ αντέδρασε και έφερε και πάλι τη διαφορά στο +10 υπέρ της (71-61). Στο 8:35 πριν τη λήξη άλλο ένα περιστατικό στιγμάτισε το παιχνίδι, όταν έπεσε η τάση στα φώτα του γηπέδου και η ατμόσφαιρα έγινε ρομαντική αλλά ακατάλληλη για μπάσκετ! Μετά την ολιγόλεπτη διακοπή το σκορ έφτασε και πάλι στο 75-70, περίπου στα μέσα του τελευταίου δεκαλέπτου. Το δίποντο του Μούρτου έφερε τη διαφορά στο 55-53, ενώ στην επόμενη φάση ο Κοέν αστόχησε σε τρίποντο που θα έφερνε τον Άρη για πρώτη φορά μπροστά. Τα συνεχόμενα λάθη της ΑΕΚ που έδειχνε να έχει χάσει την ψυχραιμία της έδωσαν στον Άρη αρκετές ευκαιρίες να ισοφαρίσει ή να περάσει μπροστά. Ισοφάρισε τελικά σε 75-75 με βολές του Γουάιτ αλλά η ΑΕΚ πέτυχε τρίποντο και το σκορ έφτασε το 78-75. Η απάντηση του Γουάιτ ήταν ένα εντυπωσιακό τρίποντο και το σκορ πήγε 78-78, 1:25 από το τέλος. Δυστυχώς ο Παπαντωνίου της ΑΕΚ έκανε το 81-78 1 λεπτό πριν τη λήξη και ο Σάκοτα με δίποντο έκανε το 83-78. Η συνέχεια έφερε την ΑΕΚ στο 85-81 και λίγο πριν τη λήξη νέο επεισόδιο ανάμεσα στον Γουότερς και τον Παπαντωνίου διέκοψε το παιχνίδι, με τον Αμερικάνο μας να απαντάει στις προκλήσεις του παίκτη της ΑΕΚ. Αποβλήθηκαν οι Σάκοτα και Παπαντωνίου από την ΑΕΚ και οι Γουότερς και Γουάιτ από τον Άρη, ενώ απομακρύνθηκαν και οι δύο πάγκοι των δύο ομάδων! Το παιχνίδι τελείωσε με τρεις παίκτες του Άρη εναντίον τριών της ΑΕΚ. Ο Ζάρας πέτυχε τρίποντο και το σκορ πήγε 88-84, αλλά ο παίκτης του Άρη αποβλήθηκε!

Το τελικό 89-84 ήταν το τελικό σκορ του αγώνα, ενός αγώνα που τελειώσε σαν παρωδία. Οι διαιτητές σίγουρα είναι υπεύθυνοι για τον τρόπο που τελειώσε το παιχνίδι και για τον τρόπο που το άθλημα σίγουρα διακωμωδήθηκε!
Είναι άξιο απορίας με ποιούς θα αγωνιστούν οι δύο ομάδες στον επόμενο αγώνα στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι αποβληθέντες συνήθως δεν αγωνίζονται στο επόμενο παιχνίδι!

aris.re

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger