Όλη η αλήθεια για τον "χαιρετισμό" του Άρη!

Παραμονές αγώνων Άρη-ΠΑΟΚ (ή και αντίστροφα) συναντάμε διάφορους "καλοθελητές" (κυρίως ανιστόρητους οπαδούς της άλλης ομάδας) που έχουν αναγάγει τη προπαγάνδα και τη παραπληροφόρηση ως επιστήμη! 

Η προπαγάνδα και παραπληροφόρηση που τελείται λοιπόν έχει να κάνει με μια φωτογραφία που "κυκλοφορεί" συχνά-πυκνά και που δυστυχώς τείνει να επηρεάζει και φίλους του Άρη που μπαίνουν στο τρυπάκι να πιστέψουν ό,τι  νομίζουν ότι μπορεί να βλέπουν...
Η φωτογραφία λοιπόν που έχουν "οικιοποιηθεί" οι ανιστόρητοι και τη παρουσιάζουν με... καμάρι είναι φωτογραφία του Άρη που έχει τραβηχτεί πρίν από τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος στις 2 Ιουνίου 1940 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. 
Η φωτογραφία δείχνει τον Άρη να χαιρετάει.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απ'την αρχή και ας μάθουμε λιγάκι ιστορία στους αμόρφωτους και ανιστόρητους που "χρησιμοποιούν" τη συγκεκριμένη φωτογραφία για τους δικούς τους "ύπουλους" σκοπούς! 
Στις 4 Αυγούστου 1936 ο Ιωάννης Μεταξάς επιβάλλει τη δικτατορία στην Ελλάδα και σε όλη τη χώρα ΑΠΑΝΤΕΣ ΧΑΙΡΕΤΑΝΕ κατ'αυτόν τον τρόπο! 
Είθισται σε σχολεία, σε αθλητικούς χώρους, σε πολιτικές συγκεντρώσεις, σε οποιοδήποτε κοινωνικό γεγονός ΟΛΟΙ οι άνθρωποι να χαιρετάνε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ με αυτόν τον τρόπο! 
Φυσικά αυτό το γεγονός δεν το γνωρίζουν οι ανιστόρητοι φροντίζοντας τη συγκεκριμένη φωτογραφία να τη μοντάρουν γράφοντας πάνω της για φιλίες με κατακτητές...

Να τους ενημερώσω λοιπόν τους ανιστόρητους πως η φασιστική Ιταλία επιτέθηκε στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 1940 ενώ ακολούθησε η γερμανική εισβολή τον Απρίλιο του 1941.
Η φωτογραφία μας θυμίζω, είναι στις 2 Ιουνίου 1940, άρα χρονικά πρίν από τα μεγάλα γεγονότα, εκτός και αν πιστεύουν οι "καλοθελητές" πως μόνο ο Άρης χαιρετούσε έτσι ή ο Άρης κατα τη φαντασία τους ήταν οι "πράκτορες" στην αθλητική και μη ζωή της χώρας...
Από τα στοιχεία που προκύπτουν και αυτό που γνωρίζουν επίσης άπαντες (εκτός των ανιστόρητων οπαδών τους) είναι πως ο συγκεκριμένος χαιρετισμός υπήρχε πρίν τη δικτατορία του Μεταξά! 
Παρακάτω παραθέτω μοναδικά φωτογραφικά ντοκουμέντα που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Αύγουστος 1936, στη τελετή έναρξης στην Αθήνα ποδοσφαιριστές χαιρετάνε τον Δήμαρχο της Αθήνας Κώστα Κοτζιά! 


1935, κατά ένα παράξενο λόγο (για τους ανιστόρητους) αθλητές της Εθνικής Ομοσπονδίας παρελάσουν με το χέρι υψωμένο...

1937, ποδηλατιστές χαιρετάνε και αυτοί (μάλλον και αυτοί κατα το φτωχό μυαλό τους έχουν συνάψει "φιλίες"...)

Ιούνιος 1939, 32 ολόκληροι Σύλλογοι με αθλητές έχουν συνάψει και αυτοί "φιλίες" με τον κατακτητή... (πάντα με το μυαλό των προπαγανδιστών)
1939, προφανώς και οι μαραθωνοδρόμοι "συμμετέχουν" στη χαιρετούρα....

1940, να μη "ξεχάσουν" οι προπαγανδιστές οπαδοί την επόμενη φορά να βάλουν μαζί με τη φωτογραφία του Άρη και τους αθλητές-σπουδαστές του Μετσόβιου Πολυτεχνείου...
25.09.1940 Παναθηναϊκός, Εθνικός και Ατρόμητος μάλλον και αυτοί βρίσκονται μαζί με τον Άρη σε διαβολικά μονοπάτια...

1940, ο Παναθηναϊκός (χαιρετάει) σε παιχνίδι προς τιμήν του Λύσανδρου Δικαιόπουλου, ποδοσφαιριστή του, που τη Πρωτομαγιά του 1938 έχασε τη ζωή του μέσα στο γήπεδο! 
Προφανώς ο Παναθηναϊκός εδώ (σύμφωνα πάντα με τους προπαγανδιστές) αποτίει φόρο τιμής στους κατακτητές...

...Και για κερασάκι στη τούρτα υπάρχει και αυτή εδώ αυτή η φωτογραφία που σίγουρα οι προπαγανδιστές και αγνοούν και δε γνωρίζουν...
Είναι από την ορκομωσία ΟΛΩΝ των ομάδων της Θεσσαλονίκης το 1928!!! 
H συγκεκριμένη φωτογραφία είναι δημοσιευμένη στην εφημερίδα "Η Αθλητική" στις 15 Νοεμβρίου 1928.
Όταν εννοούμε ΟΛΩΝ των ομάδων εννοούμε και τη ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ, να χαιρετάει με αυτόν τον ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ!!! 
Περαστικά σας.... 
Panos 

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger