Ρ(ο)μαλέος ΑΡΗΣ !

Το σπουδαίο φιλικό παιχνίδι με τη Ρόμα έδωσε ξανά ζωή στο γήπεδο "Κλεάνθης Βικελίδης", αφού περίπου 15 χιλιάδες και πλέον φίλοι κι οπαδοί της ομάδας έδωσαν βροντερό παρών. 
Οι "Τζιαλορόσι" παρουσιάστηκαν με όλα τα αστέρια τους και ανέβασαν με την παρουσία τους τόσο το ενδιαφέρον στην κερκίδα, όσο και το βαθμό δυσκολίας στο χορτάρι.
Ο τεχνικός του ΑΡΗ, Γιάννης Χατζηνικολάου τέσταρε τους παίκτες του οι οποίοι φάνηκαν σχεδόν ισάξιοι απέναντι σε ποδοσφαιριστές παγκοσμίου κλάσεως. 
Η ήττα με σκορ 2-1, περνά σε δεύτερη μοίρα αφού τα συμπεράσματα της εμφάνισης θα δώσουν στον προπονητή τη δυνατότητα να δουλέψει πάνω στις όποιες αδυναμίες. 
Οι κίτρινοι στο πρώτο ημίχρονο, μπήκαν αρκετά δυνατά, έπαιξαν όπως σε όλη αυτή τη διαδικασία των φιλικών αναμετρήσεων, σωστά στην άμυνα. 
Δεν έδωσαν το δικαίωμα σε καμία περίπτωση στο πρώτο αυτό σαρανταπεντάλεπτο, στους αντίπαλους επιθετικούς να πλησιάσουν την εστία του Διούδη, ο οποίος απέδωσε καταπληκτικά και χρειάστηκε σε μία-δύο περιπτώσεις να επέμβει, με αποκορύφωμα τη φάση 
της εξουδετέρωσης της κεφαλιάς του Μποριέλο. 
Στον επιθετικό τομέα ο Ουντότζι ήταν ο κύριος εκφραστής στη γραμμή κρούσης και μάλιστα ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 17' με απευθείας εκτέλεση φάουλ από αριστερή πλάγια θέση, στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Σορούπσκι, ο οποίος περίμενε σέντρα με την τελική κατάληξη να τον αφήνει έκπληκτο και ανήμπορο να αντιδράσει. 
Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα άλλαξαν. Ο ΑΡΗΣ, με την είσοδο των Τόττι, Οσβάλντο, Ταντέι, Μπουρντίσο, Μπαλτσαρέτι από πλευράς "Ρωμαίων", έχασε αρκετά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και φυσιολογικά οπισθοχώρησε. Λογικό από μια μεριά αφού ο Τότι οργάνωσε με μαεστρία το κέντρο της ομάδας του, δίνοντας πραγματικό ρεσιτάλ. 
Φυσιολογική μπορεί να θεωρηθεί και η ισοφάριση μετά την πίεση που άσκησε η Ρόμα από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. 
Σκόρερ αναδείχθηκε ο Μπουρντίσο μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Ταντέι. 
Στη συνέχεια ο ΑΡΗΣ, με την είσοδο των Σουνά, Νταμαρλή, Καραγιάννη πίεσε, ανέβηκε πιο ψηλά δημιούργησε καλύτερες προϋποθέσεις με αποκορύφωμα τη φάση του δοκαριού, όπου ο Νταμαρλής μετά από στρωμένη μπάλα του Σουνά, δε δίστασε, σούταρε και ανάγκασε τον Σκορπούσκι να αποκρούσει και να στείλει τη μπάλα στη δεξιά κάθετη δοκό του. 
Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι ισορρόπησε και έφτασε στο τέλος του χωρίς να γίνει κάτι πιο αξιόλογο. 
Ο ΑΡΗΣ, παρουσιάστηκε ρωμαλέος και πιο οργανωμένος, ανάγκασε τους φίλους του σε θερμά χειροκροτήματα μετά τη λήξη του αγώνα. Φυσικά πρέπει να επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία αφού υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Τα πράγματα φαίνεται να μπαίνουν σε σωστές βάσεις και με "αγνά" υλικά. 
Ενθουσιασμό στην κερκίδα προκάλεσε η παρουσία του "νέου" μεταγραφικού αποκτήματος, Ανδρέα Τάτου, ο οποίος παραβρέθηκε στα επίσημα του γηπέδου, μετά τη νέα συμφωνία με την ΠΑΕ. 
Για ακόμα μια φορά βρεθήκαμε μπροστά σε μία μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά όπως πρέπει αυτές να υπάρχουν για τον ΑΡΗ. 
Γιατί μόνο αυτές του αξίζουν. 
Η συνέχεια είναι εξίσου δύσκολη, με ηρεμία, υπομονή και επιμονή θα φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. 
Αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από εκείνο, που στα 100 του χρόνια θα δώσει τη μέγιστη χαρά στους απανταχού φίλους και οπαδούς του.

Αριστοτέλης Δεληγιάννης 

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger