Iδανικός αυτόχειρας... (67-77)

Το πρώτο παιχνίδι της σειράς των μικρών τελικών, των αγώνων για τη θέση νούμερο τρία της τελικής κατάταξης, έφερε αντιμέτωπους τον Άρη με την ΑΕΚ, στην έδρα του πρώτου, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες, ως είθισται, κοινό. Ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως έδειχναν πως θα εξελιχθούνε, τουλάχιστον με βάση τα πρώτα λεπτά του αγώνα.
Ο Άρης κάνοντας ένα εκπληκτικό πρώτο μέρος πήρε από νωρίς μεγάλη διαφορά έχοντας +15 στο ημίχρονο (43-28). Ωστόσο μια ΑΕΚ από άλλο πλανήτη, έκανε ένα διαστημικό Β΄μέρος και σε συνδυασμό με το μπλακ άουτ πάγκου και παικτών του Άρη, γύρισε το -15 εις βάρος της, κερδίζοντας μάλιστα με +10! Η Ένωση δηλαδή απάντησε στο 43-28 του πρώτου μέρους με 24-49 στο δεύτερο, σπάζοντας το πλεονέκτημα έδρας που είχε ο Άρης από την κανονική περίοδο…

Ο Άρης ξεκίνησε με τους Γουότερς, Μακ Νιλ, Μούρτος, Γουάιτ, Κοέν, ενώ η ΑΕΚ έχει μια σημαντική απουσία, τον Μαυροκεφαλίδη, λόγω τραυματισμού.

Τίποτα δεν προμήνυε το τραγικό τέλος. Ο Άρης ξεκίνησε με δυνατό ρυθμό και άριστα επιθετικά. Οι κίτρινοι του Βορρά πήραν από νωρίς το προβάδισμα, φτάνοντας τη διαφορά στο +9 στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου (14-5). Από τον Άρη εντυπωσίασαν στο πρώτο μέρος οι Γουάιτ και Γουότερς. Το παιχνίδι είναι παράσταση για ένα ρόλο και αυτό φαίνεται καθαρά από τα πρώτα λεπτά, με το σκορ να φτάνει το 21-9 δύο λεπτά πριν τη λήξη του δεκαλέπτου. Μία κοιλιά των παικτών του Άρη στο τέλος του 1ου δεκαλέπτου δεν επέτρεψε τη διαφορά να εκτοξευτεί περαιτέρω και το πρώτο μέρος έληψε με 23-13.
Στον ίδιο ρυθμό συνέχισε ο Άρης και στο δεύτερο δεκάλεπτο. 7:20 πριν το τέλος το σκορ είχε φτάσει στο 31-16, ενώ ο Πρίφτης χρησιμοποίησε και τον Ξανθόπουλο, για πρώτη φορά μετά την περιπέτεια που είχε με την υγεία του.

Στο μέσα του δεκαλέπτου οι παίκτες της ΑΕΚ αντέδρασαν και μείωσαν τη διαφορά στο 34-21, αλλά ο Άρης βρίσκονταν σταθερά πάνω από δέκα πόντους. Το σκορ ημιχρόνου ήταν 43-28, στο +15, με τους παίκτες του Άρη να προσφέρουν και θέαμα, πράγμα που θα δείτε αργότερα στα highlights του αγώνα.

Καλός αμυντικά και άκρως αποτελεσματικός επιθετικά, ο Άρης έκανε ένα από τα καλύτερα πρώτα ημίχρονα της φετινής χρονιάς βάζοντας υποθήκη για μία εύκολη νίκη.

Ωστόσο η ΑΕΚ μπήκε δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο και με τόλμη κατόρθωσε να απαντήσει στον Άρη. Κάνοντας ένα 12-22 στο τρίτο δεκάλεπτο, κατόρθωσε να πλησιάσει στους -7. Ο Άρης στο τρίτο δεκάλεπτο προβλημάτισε, ενώ οι Αμερικανοί του ήταν σκιές των εαυτών τους του πρώτου μέρους, επιθετικά αλλά κυρίως αμυντικά. Τελικό σκορ δεκαλέπτου: 57-50.
Το τέταρτο δεκάλεπτο δεν ξεκίνησε καλά και πάλι για τον Άρη. Παρότι σκόραρε πρώτος, η ΑΕΚ με ένα 13-0 έφτασε στο 61-63, ενώ ο Άρης έμεινε στους 4 πόντους στο τελευταίο μέρος! Το εφιαλτικό τέλος του αγώνα έφτασε στο 64-66, 2:44 πριν τη λήξη. Ένα τρίποντο του Γουότερς έφερε τον Άρη στο 67-68, αλλά η ΑΕΚ απάντησε με τρίποντο και πάλι, κοντά στα δύο λεπτά πριν τη λήξη. Οι παίκτες του Άρη δεν είχαν το ψυχικό σθένος να απαντήσουν και το παιχνίδι κύλησε φυσιολογικά με τελικό σκορ 67-77 προς μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση όλων των φίλων του Άρη!

Τίποτα δεν τελείωσε βέβαια, καθώς υπάρχουν πολλά παιχνίδι αακόμη για να διορθωθεί η ζημιά που έγινε απόψε. Ωστόσο η σημερινή ήττα ήταν ένα σοκ για τον Πρίφτη και τους παίκτες μας, σοκ που καλούνται να ξεπεράσουν στο επόμενο παιχνίδι στην Αθήνα…

aris.re

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger