Ο Αυτοκράτορας ήταν «γυμνός»… (62-66)

Ο Αυτοκράτορας σήμερα δεν φορούσε την πανοπλία του. Ένας ΠΑΟΚ που ήξερε τι ζητούσε, εξέθεσε την ομάδα του Πρίφτη, βγάζοντας στη φόρα όλες τις επιθετικές και αμυντικές της αδυναμίες. Ο ΑΡΗΣ έχασε στο Παλέ από τον ΠΑΟΚ με 62-66 μετά από τρία χρόνια και προβλημάτισε τους φίλους του.

Πρόκειται για μια δεύτερη συνεχόμενη ήττα για τον φιλόδοξο φέτος ΑΡΗ που δείχνει να πληρώνει την έλλειψη συνοχής και προσαρμογής των ξένων του, που εκτός από κάποια καλά διαστήματα του Κάμινγκς, δεν έδειξαν τις πραγματικές τους δυνατότητες.

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή…

Κατάμεστο το Παλέ σε ένα ακόμη ντέρμπι ΑΡΗ ΠΑΟΚ, με τους οπαδούς του ΑΡΗ να διδάσκουν και πάλι «οπαδικότητα» με τις εκδηλώσεις τους. Χιλιάδες ήταν τα χαρτάκια που έπεσαν κατά την είσοδο των ομάδων, καθυστερώντας λίγο την έναρξη του αγώνα

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με 9 ξένους στις αρχικές πεντάδες τους (!) αφού μόνο ο Σπύρος Μούρτος ήταν Έλληνας!
ΑΡΗΣ: Τζένκινς, Κάμινγκς, Μούρτος, Μπάκνερ, Ντραγκίσεβιτς.
ΠΑΟΚ: Τέιλορ, Μιλένοβιτς, Σίμπερτ, Πέινερς, Κλάντον.
 

Ωστόσο ο ΑΡΗΣ παρουσιάστηκε νευρικός στο ξεκίνημα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αποσπαστεί από το ξεκίνημα από τον αντίπαλο του. Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε με τις δύο ομάδες κοντά στο σκορ και το τελικό ήταν δίκαιο.
Να σημειωθεί ότι ο ΑΡΗΣ συνεχίζει με φόρα από την Κρήτη να είναι άστοχος στα τρίποντα, με 1 στα 7 στο πρώτο δεκάλεπτο!
Στο ίδιο μοτίβο ξεκίνησε και το δεύτερο δεκάλεπτο, με τους διαιτητές να δίνουν πολλά φάουλ και να μην αφήνουν το παιχνίδι να πάρει ρυθμό. Οι ομάδες πορεύτηκαν δίπλα δίπλα στο σκορ. Ο ΑΡΗΣ συνέχισε να είναι άστοχος, ενώ έκανε και αρκετά λάθη που επέτρεψαν τον
ΠΑΟΚ να διατηρήσει μια μικρή πρωτοβουλία στα τελευταία λεπτά, με αποτέλεσμα το σκορ ημιχρόνου να είναι 32-33 υπέρ των φιλοξενουμένων.
Στο ημίχρονο ο ΑΡΗΣ είχε 7 στις 12 βολές (!), 8 στα 13 δίποντα και 3 στα 13 τρίποντα!
 

Ο ΑΡΗΣ έδειξε να μπαίνει με κέφι στο δεύτερο μέρος, με τον Κάμινγκς να παίρνει το παιχνίδι στα χέρια του και να σκοράρει συνεχόμενους πόντους, δίνοντας ένα μικρό προβάδισμα (39-38) υπέρ του ΑΡΗ μετά από αρκετή ώρα. 
Ωστόσο ένα δυσάρεστο στιγμάτισε το τρίτο δεκάλεπτο, όταν ο Καββαδάς τραυματίστηκε μετά από στραβοπάτημα του και πέρασε εκτός, αλλά ευτυχώς μετά από 5 λεπτά ξαναμπήκε στο παρκέ.
Στο τελευταίο μέρος ο ΑΡΗΣ μπήκε δυνατά, θέλοντας να πάρει και πάλι το κεφάλι και φυσικά τη νίκη. Ο Ζάρας και ο Σίμπτσακ έφεραν το παιχνίδι σύντομα στον πόντο, αναγκάζοντας τον Μαρκόπουλο εσπευσμένα να πάρει τάιμ άουτ. 

Το παιχνίδι έγινε πλέον συναρπαστικό, με τις δύο ομάδες να ανεβαίνουν επιθετικά, αλλά με τον ΑΡΗ να βρίσκεται μόνιμα πίσω στο σκορ, αφού ο ΠΑΟΚ έδειξε να έχει πιο καλές λύσεις στην επίθεση. Αξιοσημείωτη η παρουσία του Ζάρα που βοήθησε πολύ επιθετικά στα τελευταία λεπτά. 
Πέντε λεπτά πριν τη λήξη με ένα επιθετικό ξέσπασμα του Τσαϊρέλη ο ΑΡΗΣ πέρασε και πάλι μπροστά με 57-53 ξεσηκώνοντας την κερκίδα, ενώ ο Μαρκόπουλος απεγνωσμένα ζητούσε κάτι από τη γραμματεία και προκαλώντας τη γενική οργή.
Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά, με τον ΑΡΗ να μην μπορεί να διατηρήσει τη διαφορά σε απόσταση ασφαλείας και συνεπώς το παιχνίδι να διατηρεί τον χαρακτήρα του ντέρμπι. Το τρίποντο του Σίμπτσκ ένα λεπτό προ της λήξης έκανε το σκορ 62-61 υπέρ των γηπεδούχων, αλλά ένα λάθος του Ντραγκίσεβιτς μισό λεπτό αργότερα έδωσε στον
ΠΑΟΚ προβάδισμα με 62-63. Τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν τραγικά για τον ΑΡΗ, με τον Ξανθόπουλο και τον Ζάρα να αστοχούν απελπιστικά στις τελευταίες προσπάθειες για κάτι καλό για τον ΑΡΗ.
Τελικό σκορ 62-66 για τους φιλοξενούμενους και η εντύπωση μας είναι πως δεν κέρδισαν αυτοί, αλλά έχασε ο ΑΡΗΣ. Ωστόσο για να μην αδικήσουμε και τους νικητές, το αποτέλεσμα θεωρείται δίκαιο αφού ένας τέτοιος ΑΡΗΣ θα ήταν άδικο να έφευγε νικητής από το παρκέ. Άστοχος, με μεγάλα κακά διαστήματα και τους παίκτες του, ιδιαίτερα τους ξένους, να είναι εκτός κλίματος, δείχνει πως χρειάζεται ακόμη πολύ χρόνο και προσπάθεια για να έρθει στο υψηλό επίπεδο που καρτερούμε…
ΑΡΗΣ: Τζένκινς 8 (1), Κάμινγκς 13 (1), Μούρτος 1, Μπάκνερ 4, Ντραγκίσεβιτς 5 (1), Μαρμπλ 4, Ξανθόπουλος 4 (1/10 σουτ), Φλιώνης, Τσαϊρέλης 9 (1), Ζάρας 9 (2), Σίμτσακ 5, Καββαδάς.

ΠΑΟΚ: Τέιλορ, Μιλιένοβιτς  3 (1), Σάιμπερτ 8 (2), Πέινερς 8 (1), Κλάντον 8, Χρυσικόπουλος 9, Κόνιαρης, Τσόχλας 8 (2), Γλυνιαδάκης, Μπράιαντ 14 (1).





aris.re

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger