Πεταμένοι βαθμοί... (1-0)

Έχασε ο ΑΡΗΣ στη Λαμία από την τοπική ομάδα, μετά από ένα ανιαρό πρώτο μέρος, ένα καλό δεύτερο και ένα συναρπαστικό φινάλε με έντονες εναλλαγές συναισθημάτων.  

Τελικά οι κίτρινοι έχασαν, αντιμετωπίζοντας μια εχθρική διαιτησία, αλλά και τον κακό τους εαυτό, αφού αδικαιολόγητα υποχώρησαν στο Β' μέρος, έδωσαν χώρο στη Λαμία και μόνο αφού δέχτηκαν το γκολ αποφάσισαν να βγούνε μπροστά και να ζητήσουν κάτι καλύτερο από την ήττα.

Ευθύνες καταλογίζουμε και στον Νίκο Αναστόπουλο που φοβήθηκε περισσότερο από ότι έπρεπε τη Λαμία, κατέβηκε με αμυντικό προσανατολισμό, ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα και ενώ έβλεπε πως η Λαμία δεν μπορούσε παρά την υπεροχή της να παραβιάσει την εστία μας, δεν βγήκε μπροστά για να πετύχει αυτός πρώτος γκολ.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Συννεφιασμένος αλλά καλός καιρός στη Λαμία, αρκετός κόσμος, χωρίς όμως οργανωμένους οπαδούς του ΑΡΗ που απαγορεύτηκαν από την αστυνομία, και ένα μεγαλο σε βαθμολογική σημασία ντέρμπι, ανάμεσα σε δύο από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας.

Ο Αναστόπουλος κράτησε εκτός αποστολής τον Τάτο, ενώ στην δεκαεξάδα βρέθηκε και ο Ταυλαρίδης. Στην ενδεκάδα επέστρεψαν οι Μπούρμπος και Ρόβας, ενώ στην επίθεση χρησιμοποιήθηκε η τριάδα Μιλούνοβιτς, Ίλιτς και Μπαργκάν. Αναλυτικά οι παίκτες που έπαιξαν ήταν οι εξής:

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Τσενάμο, Σπυρόπουλος, Αναστασιάδης, Κοτσώνης, Παπαργυρίου, Όμο, Τζόκιτς (65′ Μπουλούλης), Βασιλόγιαννης, Βάντερσον, Μπλάζιτς, Ντουρμισάι (35΄ Ματσούκας).

ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Διούδης, Μπούρμπος (46′ Τζανακάκης), Ιντζίδης, Ραούλ Μπράβο, Καράμπελας, Ρόβας (61′ Γκαρσία), Παυλίδης, Ανάκογλου (72΄Καπνίδης), Μιλούνοβιτς, Μπαργκάν, Ιλιτς.
 

Το πρώτο μέρος ήταν ένα στείρο μηδέν σε όλους τους τομείς, αφού οι δύο ομάδες δεν απόδωσαν με βάση τις δυνατότητες τους. Η Λαμία κράτησε μια ελαφριά υπεροχή, μπήκε περισσότερες φορές στην περιοχή του ΑΡΗ, αλλά δεν έγινε απειλητική παρά μόνο δύο φορές. στο 34΄και στο 37, όταν και στις δύο περιπτώσεις ο Διούδης έδειξε την κλάση του και αποσόβησε τον κίνδυνο. Ο ΑΡΗΣ από την πλευρά του, περιορίστηκε περισσότερο  σε παιχνίδι κέντρου, ενώ απείλησε λιγότερο. Θυμόμαστε μια κεφαλιά εκτός ισορροπίας του Μιλούνοβιτς και ένα σουτ του Καράμπελα με λάθος φάλτσα να καταλήγουν και τα δύο άουτ. Σημαντική απώλεια της Λαμίας ο τραυματισμός του επιθετικού της, Ντουμισάι και η αντικατάσταση του στο 35΄από τον Ματσούκα.
Στο δεύτερο μέρος ο Αναστόπουλος πέρασε τον Τζανακάκη στη θέση του Μπούρμπου, στο δεξί άκρο της άμυνας. Στο 48' η Λαμία χανει ευκαιρία με παράλληλη σέντρα στη μικρή περιοχή του
ΑΡΗ. Όλα τελικά βαίνουν καλώς, αλλά ο Ρόβας τραυματίζεται ευτυχώς ελαφριά σε σύγκρουση του με τον Ιντζίδη.

Η Λαμία κατόρθωσε τελικά να ανοίξει το σκορ χάρη σε ένα υπέροχο σε δημιουργία και εκτέλεση γκολ του Βασιλόγιαννη στο 59'. Όλα ξεκίνησαν από τα αριστερά, όταν ο Τζόκιτς έβγαλε υπέροχη σέντρα και ο Βασιλόγιαννης με δεξί βολ πλανέ νίκησε την άμυνα του
ΑΡΗ και τον Διούδη με εντυπωσιακό τρόπο.

Ο
ΑΡΗΣ αντέδρασε βγαίνοντας αμέσως από τα καρέ του και στο επόμενο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μιλούνοβιτς που απέκρουσε ενστικτωδώς ο Τζέναμο. Ο Πίτου Γκαρσία πέρασε αμέσως μετά στη θέση του Ρόβα και ο ΑΡΗΣ πήρε επιτέλους πρωτοβουλία. Ωστόσο τα λεπτά πέρασαν και ο ΑΡΗΣ δεν μπορούσε να πατήσει μέσα στην αντίπαλη περιοχή με αξιώσεις. Έτσι ο Αναστόπουλος πραγματοποίησε την τρίτη αλλαγή του, περνώντας τον Αντώνη Καπνίδη στη θέση του Ανάκογλου στο 74'.

Στο 74΄εχουμε μια φάση που θα συζητηθεί. Μετά από σέντρα του
ΑΡΗ ο Παπαργυρίου της Λαμίας βρίσκει καθαρά την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή του. Έντονες διαμαρτυρίες των παικτών του ΑΡΗ, αλλά ο Καλογερόπουλος μετά από συννενόηση με τους επόπτες δείχνει πλάγιο! Έκπληκτοι ακούμε τους σπίκερ της κρατικής τηλεόρασης αρχικά να λένε πως δεν ήταν χέρι και μετά να λένε πως δεν είναι όλα τα χέρια πέναλτυ, καθώς ο παίκτης της Λαμίας δεν είχε πρόθεση!
Φάση νούμερο δύο, δύο λεπτά αργότερα. Ο Ιντζίδης γίνεται αποδέκτης της μπάλας μέσα στην μεγάλη περιοχή, στο ύψος του ορίου της. Ο Κοτσώνης κρατάει από τη φανέλα τον παίκτη του
ΑΡΗ που ανατρέπεται. Τίποτα για τον Καλογερόπουλο που επαναλαμβάνοντας το ίδιο λάθος δείχνει πως τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ο Αναστόπουλος αποβάλλεται καθώς μπαίνει μέσα στο γήπεδο διαμαρτυρόμενος. Είμαστε στο 84' και ο διαιτητής Καλογερόπουλος έχει καθαρά χάσει τον έλεγχο.

Ο εκνευρισμός είναι πλέον ορατός στο παιχνίδι των παικτών μας. Ο Καπνίδης πιάνει εκπληκτική κεφαλιά στο 86', μετά από φάουλ του Καράμπελα, αλλά ο Τζέναμο διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 93' ο Όμο νομίζει πως ο Αρετόπουλος δεν θα έδινε ποτέ πέναλτυ εις βάρος της Λαμίας. Αποκρούει μα καρφί βόλλεϊ και προς έκπληξη όλων ο διαιτητής αυτή τη φορά δίνει το πέναλτυ! Εκτελεί ο Καπνίδης και λαμβάνει τον τίτλο του μοιραίου, αφού ο Τζέναμο αποκρούει στην αριστερή του γωνία!
Το παιχνίδι λήγει με νίκη της Λαμίας, μια νίκη όχι τόσο δίκαιη, αφού κατά τη γνώμη μας η ισοπαλία θα ήταν το δικαιότερο αποτέλεσμα. Ο
ΑΡΗΣ χάνει έδαφος βαθμολογικά, αλλά σίγουρα ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς.

Γίνανε και σήμερα αρκετά λάθη που θα πρέπει να προβληματίσουν τον Αναστόπουλο. Ο
ΑΡΗΣ φοβήθηκε περισσότερο από όσο έπρεπε τη Λαμία στο δεύτερο μέρος, της έδωσε χώρο και της επέτρεψε να προηγηθεί. Αμέσως μετά το γκολ που δέχτηκε, ο ΑΡΗΣ βγήκε μπροστά, δείχνοντας το πραγματικό του πρόσωπο. Δεν μπορούσε να γίνει αυτό από την αρχή, χωρίς να χρειαστεί να δεχτούμε πρώτοι το τέρμα;

Για να μην αδικήσουμε τη Λαμία, πρόκειται για μια ομάδα σοβαρή, με προσήλωση στον στόχο της, με σταθερό παιχνίδι, χωρίς σκαμπανεβάσματα και στηριγμένη σε μια από τις καλύτερες άμυνες στη χώρα. Ωστόσο σήμερα η Λαμία που είχε απόλυτη υπεροχή μέχρι να πετύχει το γκολ, είχε δίπλα της και τον διαιτητή Καλογερόπουλο που την στήριξε εκεί που έπρεπε.

Ο
ΑΡΗΣ έχασε έδαφος και θα πάει στο επόμενο παιχνίδι εναντίον του Απόλλωνα με περισσότερο άγχος από ότι έπρεπε...
aris.re

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger