Ο Άρης και η ίδρυση του!

Ο Άρης Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1914 (ουσιαστικά) από μαθητές.
Ναι μαθητές, οι οποίοι φοιτούσαν στο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης (Ελληνικό Γυμνάσιο ή Γυμνάσιο Αρρένων) κοντά στη Καμάρα, το οποίο υπήρξε η "κοιτίδα" του Άρη!
Το εντυπωσιακό νεοκλασικό κτίριο που βρισκόταν στην οδο Εγνατίας 132 και αποτελούσε ένα από τα σπάνια στολίδια αυτού του δρόμου ήταν ο χώρος οπου γεννήθηκε η ιδέα για τη δημιουργία του Άρη.
Σχεδιασμένο από τον Ερνέστο Τσίλλερ με δωρεά του εθνικού ευεργέτη Ανδρέα Συγγρού.
Το 1914 με την άυξηση των μαθητών, το ιστορικό σχολείο διχοτομείται σε Α' και Β' γυμνάσια που εξακολουθούν να συστεγάζονται ως το 1918 στο ίδιο κτίριο.
Τη χρονιά αυτή το παλιό κτίριο κρίνεται ακατάλληλο εξαιτίας της πυρκαγιάς και το Α' Γυμνάσιο μετεστεγάζεται τελικά το 1921 στο κτίριο της οδού Βασ.Γεωργίου στη Βίλα Γιόσεφ Μοδιάνο.
Η αποφοίτηση μιας γενιάς μαθητών οδήγησε στην ανάγκη δημιουργίας ενός Συλλόγου ώστε να παραμείνουν όλοι μαζί.
Η ιδέα έγινε πράξη στις 25 Μαρτίου 1914, όταν σε καφενείο στη περιοχή Βότση (ή κατα άλλους στο εξοχικό του Φλόκα) έγινε η επισημοποίηση της ίδρυσης του νέου Συλλόγου.
Στη πρώτη φώτο βλέπουμε -ίσως για πρώτη φορά- το κτίριο που στέγαζε τους ιδρυτές του Συλλόγου, στη δεύτερη φώτο τη Βίλα Μοδιάνο και στη τρίτη φώτο αποφοίτους και καθηγητές του Γυμνασίου Θεσσαλονίκης τη σχολική χρονιά 1914-1915 μέσα στους οποίους εικάζεται ότι βρίσκονται και ιδρυτές του Άρη Θεσσαλονίκης.
Ήδη ερευνάται και είναι πολύ πιθανόν να βρεθεί και σε φωτογραφία το περίφημο καφενείο στου Βότση.

1 Comments:

  1. Εάν κοιτάξετε το τρέχον σενάριο όσον αφορά τις επιχορηγήσεις για την επέκταση των μικρών επιχειρήσεων, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στην πραγματικότητα δεν προσφέρει άμεσες επιχορηγήσεις. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα προγράμματα από την κυβέρνηση, μέσω των οποίων η SBA παρέχει επιχορηγήσεις για δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης που μπορεί να πραγματοποιήσει μια μικρή επιχείρηση. Στη συνέχεια, υπάρχουν έμμεσες επιχορηγήσεις με τη μορφή εγγυήσεων δανείων για μικρές επιχειρήσεις καθώς και επιδοτούμενα δάνεια, όπου λαμβάνετε δάνεια με μειωμένο επιτόκιο από την τράπεζα καθώς η κυβέρνηση πληρώνει μέρος του δανείου σας. Ή εάν αθετήσετε την πληρωμή του δανείου σας, η κυβέρνηση πληρώνει την τράπεζα για λογαριασμό σας. Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων και επιχορηγήσεις μέσω του κ. Pedro και της εταιρείας χρηματοδότησής του. Προσφέρουν δάνειο με επιτόκιο 2%, το οποίο είναι πολύ προσιτό. Ως ιδιοκτήτης νεοσύστατης επιχείρησης, πρέπει απλώς να προσπαθήσετε να βρείτε αυτό που είναι πιο κατάλληλο για τους επιχειρηματικούς σας στόχους.
    Επικοινωνήστε με τον κ. Pedro στο pedroloanss@gmail.com / Κείμενο Whatsapp: +1 863 231 0632 για δάνεια.
    Τα καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger