Ανοικτοί λογαριασμοί... (1-1)

Ένα ματς από τα παλιά ξαναζήσανε οι 15.000 περίπου φίλαθλοι που γεμίσανε το Βικελίδης από άκρη σε άκρη απόψε! Παρά το ψύχος ο κόσμος ήταν εκεί μετά από καιρό και η παρουσία του συνδυάστηκε με καλή εμφάνιση της ομάδας. Δυστυχώς η άμυνα μας που κρατούσε το 1-0 ισοφαρίστηκε στο 82' από έναν κακό Ολυμπιακό που όμως ο διαιτητής Τίκας φρόντισε να του κρατάει τα δεκανίκια...

Ο ΑΡΗΣ πάλεψε, κράτησε με τα δόντια το σκορ, στηριζόμενος στην άμυνα του και στον εκπληκτικό Διούδη που μάλλον έκανε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του, αλλά δεν μπόρεσε να κερδίσει. Παρόλα αυτά ήταν ένα ματς που θα θυμόμαστε, καθώς κοιτάξαμε στα μάτια μια ομάδα με καλύτερο ρόστερ, μια ομάδα που έχει μάθει να παίρνει και όχι να δίνει.

Η παρουσία του κόσμου ήταν συγκλονιστική και τα έσοδα για την ομάδα σίγουρα θα δώσουν ανάσες στη διοίκηση.

Ο Αναστόπουλος ξεκίνησε με τον Σόουζα στα χαφ να κάνει ντεμπούτο, ενώ και ο Καπνίδης ξεκίνησε μετά από καιρό ως βασικός στην κορυφή της επίθεσης. Βασικός και ο Νέτο με τον Τσουμάνη, ενώ στον πάγκο και ο Τάτος!

Οι συνθέσεις των ομάδων ήταν οι εξής:

ΑΡΗΣ (Ν. Αναστόπουλος): Διούδης, Τζανακάκης, Τσουμάνης, Ιντζίδης, Ούγκο Σόουζα, Νέτο, Ρόβας, Μιλούνοβιτς (90+1΄Καρβούνης), Καπνίδης, Ανάκογλου (77΄Παυλίδης), Ντούνης (83΄Γκαρσία)

Ολυμπιακός (Π. Μπέντο): Καπίνο, Μπουχαλάκης (69΄Ανδρούτσος), Καρντόσο, Ανσαριφάρντ, Ελιονούσι, Αλί Σισοκό, Καμπιάσο (76΄Μιλιβόγιεβιτς), Νικολάου, Ρέτσος, Μανθάτης (76΄Σεμπά), Φιγκέιρας
Ας πάρουμε τα γεγονότα και τις φάσεις από την αρχή.

Το παιχνίδι στα πρώτα 45 λεπτά ήταν συναρπαστικό, με πολύ γρήγορο ρυθμό, πάθος και φυσικά το γκολ του ΑΡΗ στο 12' που του έδωσε το προβάδισμα. Ο ΑΡΗΣ έπαιξε καλά, σκόραρε και φυσιολογικά έδωσε έδαφος στον Ολυμπιακό που μετά το 20' κυριάρχησε αλλά βρήκε μπροστά του τον γίγαντα που λέγεται Σωκράτης Διούδης. 

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν χαλαρά, περισσότερο θέλοντας να σφυγομετρήσουν τις δυνάμεις του αντιπάλου. Ο ΑΡΗΣ όμως υπήρξε τυχερός και ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη σοβαρή του ευκαιρία, όταν στο 12' ο Ντούνης έφυγε από δεξιά και βρήκε με εκπληκτική σέντρα τον Μιλούνοβιτς που παρά το αντίπαλο πρεσάρισμα κατόρθωσε και άνοιξε το σκορ μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς του κόσμου στις κερκίδες! Από το σημείο εκείνο και μετά, ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά, πίεσε και κυνήγησε την ισοφάριση. Στο 16΄ο Ολυμπιακός έχασε διπλή ευκαιρία, με τον Διούδη να δείχνει τα προσόντα του σε σουτ του Σισοκό και στην επαναφορά παίκτης των φιλοξενούμενων να σουτάρει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Ο Καπνίδης απάντησε με ωραίο αριστερό σουτ που μπλόκαρε ο Καπίνο. Από το 20΄και μετά, ο Ολυμπιακός έχει επιβάλει τον ρυθμό του, έχει την κατοχή, αλλά δεν μπορεί να μπει με αξιώσεις στην περιοχή του ΑΡΗ που αμύνεται αποτελεσματικότατα. Μεγάλη φάση είχαμε στο 38' με τον Διούδη να δείχνει και πάλι τα αντανακλαστικά του, ενώ η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι σε φάουλ του Καρντόζο, με το σκηνικό να επαναλαμβάνεται στο 39' με τον Σωκράτη να μπλοκάρει σταθερά αυτή τη φορά. Ο Σωκράτης νίκησε κεφαλιά του Καρντόζο και στο 45+ πάλι με εντυπωσιακό τρόπο επάνω στη γραμμή.

Να δώσουμε λίγο χώρο και στον διαιτητή Τίκα και τους επόπτες του που έκαναν ότι μπορούσαν για να κλείσουν τον ΑΡΗ πίσω, δίνοντας ατελείωτα φάουλ έξω από την περιοχή του ΑΡΗ και γενικά σφυρίζοντας "Καραϊσκάκη" σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. 

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως ακριβώς το πρώτο, με τον ΑΡΗ να χάνει σπάνια ευκαιρία στο 53' με τον Ντούνη να γυρίζει την μπάλα που περνάει παράλληλα με την εστία του Καπίνο αλλά δεν βρίσκεται κίτρινη φανέλα να τη σπρώξει μέσα. Στο 60' ο Διούδης μπλοκάρει παλι σταθερά σουτ του Καρντόζο. Λίγο πριν ο Τίκας για λόγο που μόνο ο ίδιος ξέρει, καλεί τους επόπτες στο κέντρο του γηπέδου. Γίνονται συστάσεις από τα μεγάφωνα και ο αγώνας συνεχίζεται. Στο 70' ο Ρόβας αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη! Είχε δεχτεί την πρώτη στο 44' και στο 70 άφησε τον ΑΡΗ με δέκα παίκτες λόγω ενός αχρείαστου φάουλ στο κέντρο του γηπέδου, μαρκάρισμα από πίσω. Στο 75' νέα σπουδαία απόκρουση του Διούδη σε μονοκόμματο σουτ. Αμέσως μετά ο Παυλίδης περνάει στη θέση του Ανάκογλου. 

Δυστυχώς όμως οι φίλοι του ΑΡΗ δεν μπόρεσαν να χαρούνε τη νίκη που τόσο ήθελαν. Ο Ολυμπιακός κατόρθωσε να ισοφαρίσει 8 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα με τον Ανσαριφάρτ, μετά από σέντρα του Φιγκέϊρας. Ήταν ένα γκολ που έφερε το παιχνίδι στα ίσα και που δεν ξέρω αν ο Ολυμπιακός άξιζε,  αλλά η διαφορά ανάμεσα στο υλικό των δύο ομάδων είναι τέτοια που θα θέλαμε να δούμε την ομάδα μας να χτυπάει δυνατά με την "πέτρα" της το κεφάλι του Γολιάθ. 

Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε τίποτα, με τον Διούδη να πιστοποιεί την κλάση του σε απόκρουση που θύμισε Χρηστίδη, σε φάουλ που έδιωξε στο Γ΄της εστίας του στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων. Επίσης η επιστροφή του Πίτου Γκαρθία επισημοποιήθηκε αγωνιστικά αφού πέρασε στο 83' στη θέση του Ντούνη, ενώ μαγικό ντεμπούτο που δεν θα το ξεχάσει ποτέ όσο ζει και για τον νεαρό Καρβούνη που πέρασε στο 89' στη θέση του Μιλούνοβιτς.

Ο Αναστόπουλος θεωρώ πως έπαιξε πολύ καλά τα χαρτιά του, με τον ΑΡΗ να είναι ορθά στημένος και να διαχειρίζεται με καλό τρόπο το υλικό του. Φαίνεται πως και ο Αναστό θέλει τα μεγάλα παιχνίδια για να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες...

Ρεβάνς λοιπόν στο Καραϊσκάκη με τον ΑΡΗ να πηγαίνει με ψηλά το κεφάλι, αλλά και με την παράκληση η επιστροφή του κόσμου να είναι πλέον μόνιμη αφού τα παιδιά μας έδειξαν πως αξίζουν το χειροκρότημα...

aris.re

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger