STOP στο Ελ Πάσο! (2-0)

Όχι, οι φανέλες δεν παίζουν μπάλα, ούτε τα ονόματα. Ο ΑΡΗΣ έπεσε θύμα των προβλημάτων που τον ακολουθούν από το ξεκίνημα της σεζόν, αλλά χάρη στην αποδοτικότητα της επίθεσης του ή και χάρη στην τύχη που είχε έως τώρα, κατόρθωνε και τα ξεπερνούσε μέχρι σήμερα.

Σήμερα λοιπόν ο ΑΡΗΣ δεν είχε το άστρο των περασμένων αγώνων και εκτέθηκε ανεπανόρθωτα στα μάτια όλης της ποδοσφαιρικής Ελλάδας καθώς έχασε την ευκαιρία να πατήσει κορυφή, κάνοντας την πρώτη του ήττα από έναν αντίπαλο που πραγματοποίησε ονειρικό ποδαρικό για το 2017! Το 2-0 από την Καλλιθέα πρέπει να γίνει μάθημα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Μάθημα στους παίκτες μας και στον Νίκο Αναστόπουλο.

Οι περίπου 250 οπαδοί του κέρδισαν το παιχνίδι της κερκίδας, αλλά αυτό ήταν το τελευταίο πράγμα που κέρδισε ο
ΑΡΗΣ σήμερα.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Οι παίκτες που χρησιμοποίησε ο Αναστόπουλος ήταν οι εξής:

Διούδης, Τζανακάκης, Καράμπελας, Ιντζίδης (74΄Ντούνης), Μπράβο, Παυλίδης, Μπαργκάν, Ανάκογλου, Ίλιτς (61΄Καπνίδης), Τάτος, Μιλούνοβιτς (46΄Τζεμπούρ)
Ο νέος τεχνικός της Καλλιθέας, Νίκος Κουρμπανάς παρέταξε την ομάδα του ως εξής:

Σταυριανός, Λεβέντης, Σταμόπουλος (36΄Τοπάλι), Συριόπουλος, Πάτας, Κατσικογιάννης, Τσίπρας, Μπέλης, Κρεββατάς (75΄Μάκο), Σταματάκος, Σμυρλής (84΄Ηλιάδης).
 

Ο ΑΡΗΣ ανέλαβε στην αρχή του αγώνα την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσε ψηλά τον αντίπαλο του, πλησιάζοντας προς την περιοχή του από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Στο 8' ο ΑΡΗΣ με ωραίο συνδυασμό εξέθεσε την άμυνα της Καλλιθέας και μάλιστα ο Ίλιτς πέτυχε το γκολ, αλλά ο Καράμπελας που του είχε σερβίρει ήταν σε θέση οφσάιντ και σωστά το γκολ ακυρώθηκε από τον Κρητικό Φουκάκη, τον διαιτητή της αναμέτρησης. Στο 10' οι γηπεδούχοι χάνουν την πρώτη καλή ευκαιρία, με τον Σταματάκο να φεύγει στην αντεπίθεση και να κάνει σουτ από τα αριστερά, αλλά η μπάλα βγήκε άουτ. Η Καλλιθέα μετά το 10' πάτησε καλύτερα και μπήκε στην περιοχή του ΑΡΗ. Στο 15' σέντρα του Σταματάκου πέρασε παράλληλα από την εστία του ΑΡΗ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Σμυρλής έκανε βουτιά ζητώντας λανθασμένα πέναλτυ που φυσικά ο διαιτητής δεν έδωσε. Ο ΑΡΗΣ πήρε τον ρόλο που είχε η Καλλιθέα στο πρώτο δεκάλεπτο και απειλούσε πλέον με αντεπιθέσεις, χωρίς όμως να μπαίνει επικίνδυνα στην αντίπαλη περιοχή. Στο 23' η πρώτη σπουδαία φάση για τον ΑΡΗ, με τον Μιλούνοβιτς να βρίσκει ωραία τον συμπατριώτη του Ίλιτς μέσα στην περιοχή των αντιπάλων αλλά το δυνατό σουτ του τελευταίου έδιωξε σε κόρνερ ο Σταυριανός. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μιλούνοβιτς έπιασε ωραίο σουτ που πέρασε όμως άουτ. Στο 26' ο Τσίπρας ανταποδίδει, όταν μετά από ωραία ενέργεια έξω από την μεγάλη περιοχή, έπιασε σουτ που όμως κατέληξε άουτ. Στο 27' ο Τζανακάκης βρήκε τον Μπαργκάν μέσα στην περιοχή, αλλά η κεφαλιά του τελευταίου κόπηκε από αμυνόμενους. Το κρεσέντο του ΑΡΗ συνεχίζει. Ο Τάτος έχει σουτ του που κοντράρει και βγαίνει κόρνερ στο 28', ενώ αμέσως μετά ο Μιλούνοβιτς πλασάρει και ο Σταυριανός με τη βοήθεια του δοκαριού διώχνει την μπάλα.
Ο
ΑΡΗΣ έχει πλέον την καθολική υπεροχή και η Καλλιθέα περιορίζεται στο να αμύνεται και να βγάζει κάποιες αντεπιθέσεις. Στο 35' ο ΑΡΗΣ χάνει πάλι σπουδαία ευκαιρία, αλλά είναι ως μη γενόμενη, αφού ο Ίλιτς ήταν οφσάιντ. Στο 41΄ο Καράμπελας γίνεται αποδέκτης εξαιρετικής μπαλιάς του Τάτου, αλλά από θέση τετ α τετ δεν νικάει τον Σταυριανό για ακόμη μια φορά.

Το ματς στα πρώτα 45 λεπτά ήταν καλό, με αρκετές φάσεις, όχι όμως γκολ. Ο
ΑΡΗΣ παρότι είχε την υπεροχή, υστέρησε πολύ στον δημιουργικό τομέα, καθώς ο Τάτος δεν φάνηκε σχεδόν καθόλου, ενώ και ο Μπαργκάν υστέρησε σε σχέση με τις περασμένες του καλές εμφανίσεις.

To δεύτερο μέρος ξεκίνησε με καλούς οιωνούς για τον
ΑΡΗ αλλά όχι με γκολ. Στο 47' ο Μπαργκάν από δεξιά έπιασε ένα ασύλληπτο σουτ έξω από την περιοχή που τράνταξε το δεξί κάθετο δοκάρι της Καλλιθέας. Στην επαναφορά ο Ίλιτς από ευνοϊκότατη θέση σημάδεψε τα ουράνια, σε μια φάση που θα μπορούσε κάλλιστα να φέρει το γκολ για τον ΑΡΗ. Ο ΑΡΗΣ αρκετά πιο πιεστικός και σοβαρός στο παιχνίδι του και με τη βοήθεια του Τζεμπούρ που πέρασε στη θέση του Μιλούνοβιτς, ήταν πολύ καλύτερος από το πρώτο μέρος και το μόνο που του έλειπε ήταν το γκολ. Ο Μπαργκάν φανερά αλλαγμένος προς το καλύτερο, ήταν πηγή κινδύνου από τα δεξιά.

Αυτό που έλειπε ήταν φυσικά ο Καπνίδης που πέρασε τελικά στη θέση του Ίλιτς στο 60'. Ο νεαρός σέντερ φορ πήρε θέση στην κορυφή της επίθεσης, παρέα με τον Τζεμπούρ. Λίγο μετά την είσοδο του, βρίσκει δίχτυα, αλλά από θέση οφσάιντ, μετά από σουτ του Μπαργκάν. Στο 65' ο Τζεμπούρ φλερτάρει με το πρώτο του γκολ, αλλά το σουτ του από δεξιά δεν βρίσκει τον στόχο.

Και τι γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις; Ο νόμος του ποδοσφαίρου τιμωρεί. Σε μία από τις ελάχιστες φορές που η Καλλιθέα πέρασε το κέντρο του γηπέδου, ο Τζανακάκης γλιστρησε, ο Κρεββατάς συνδυάστηκε με τον Τσίπρα και ο τελευταίος σκόραρε από κοντά! Ήταν το 66' και αμέσως μετά από τη σέντρα, η Καλλιθέα κόντεψε να πετύχει δεύτερο γκολ, αλλά ο Διούδης εξουδετέρωσε το πλασέ του Σταματάκου που βγήκε τετ α τετ. Η άμυνα του
ΑΡΗ δεν μας είχε απασχολήσει μέχρι στιγμής σήμερα, αλλά οι αδυναμίες φάνηκαν ακόμη μια φορά στο δίλεπτο αυτό. Ο ΑΡΗΣ λοιπόν τα έχει χαμένα και η Καλλιθέα οδηγείται σε έναν θρίαμβο, αφού ο Τσίπρας ξαναχτύπησε στο 77', με πλασέ του από τα δεξιά.

Τα τελευταία λεπτά πιο πιθανόν θα ήταν να πετύχαινε κι άλλο γκολ η Καλλιθέα, παρά να μειώσει ο
ΑΡΗΣ, καθώς ολοφάνερα τα φτερά των παικτών μας είχαν κοπεί. Ο ΑΡΗΣ δεν εκμεταλεύτηκε την ορμητικότητα με την οποία μπήκε από τα αποδυτήρια στο δεύτερο μέρος και υπέστη ντροπιαστική ήττα από μια ομάδα που μέχρι σήμερα ήξερεμόνο να χάνει στο πρωτάθλημα.
Το τέλος του αγώνα έφερε στα χείλη όλων των αρειανών ένα συναίσθημα που δεν είχαν ξανανοίωσει φέτος, την πίκρα της πρώτης ήτττας.

Ο
ΑΡΗΣ πλήρωσε την επιθετική δυστοκία του, την μη αποτελεσματικότητα των χαφ και φυσικά τη φετινή συνεχόμενη ανυπαρξία σοβαρότητας στην αμυντική γραμμή. Η ήττα αυτή τον απομακρύνει και πάλι από την κορυφή, αν κερδίσουν οι συνδιεκδικητές της κορυφής αύριο, αλλά κυρίως φέρνει αναταραχή στις επάλξης της ομάδας, καθώς σίγουρα ευθύνες φέρει και η τεχνική ηγεσία.

Πολύ κακός έως ανύπαρκτος ο Τάτος, ο Μπαρκάν φάνηκε μόνο από το 45΄μέχρι το 60'. Η άμυνα με τα γνωστά της σκαμπανεβάσματα που όμως στοιχίζουν. Τα χαφ πολύ λίγα, ενώ και ο Τζεμπούρ που πήρε περισσότερο χρόνο συμμετοχής ήταν αόρατος. Ο Ίλιτς ήταν φλύαρος, ενώ ο καλύτερος Μιλούνοβιτς αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο!

Επιβάλλεται μια ανασύνταξη και ανασυγκρότηση της ομάδας ενόψη των δύο επόμενων σημαντικών αγώνων στο Βικελίδης...

aris.re

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger