Κόλλησε στο "Χ"... (1-1)

O ΑΡΗΣ κατέβηκε με σκοπό να κερδίσει γρήγορα το κέντρο, να μην πιεστεί ιδιαίτερα πίσω και αν έβγαινε μια καλή κόντρα να κυνηγήσει και το γκολ. 
Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε αναγνωριστικά και για τις δύο ομάδες. Φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη. 
Καμία από τις δύο ομάδες δεν έπαιρνε την πρωτοβουλία για να βγει μπροστά για να πετύχει κάποιο τέρμα. 
Για τον ΑΡΗ, αυτός ο τρόπος παιχνιδιού, ήταν πρωτόγνωρος. Δεν μπήκε δυνατά για να αιφνιδιάσει στο 20λεπτο της έδρας, όπως λέγεται στην ποδοσφαιρική γλώσσα. 
Αντίθετα ήταν αυτός που περίμενε τον αντίπαλο να ανοιχτεί. 
Ο αντίπαλος μπορεί να προσαρμόστηκε όπως ήταν φυσικό και κέρδισε περισσότερο χώρο στο χόρτο. 
Ο ΑΡΗΣ, με αυτόν τον τρόπο, βρήκε χώρους ανοιχτούς και σε δύο περιπτώσεις οι οποίες θα μπορούσαν να του δώσουν προβάδισμα. 
Το δέυτερο ημίχρονο άρχισε σχεδόν όπως και το πρώτο. Όμως κανείς δεν περίμενε για ακόμα μία φορά, σε ακόμα μία ανύποπτη φάση να δεχτεί ο ΑΡΗΣ, γκολ από στημένο. 
το 53' ο Καπό, με ανάποδο πλασέ και πλάτη στο τέρμα, μπέρδεψε τον Διούδη, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του. 
Το ενθαρυντικό είναι πως οι κιτρινόμαυροι, αντέδρασαν γρήγορα ισοφαρίζοντας στο 58', με πλάγιο σουτ του Ουντότζι, από τη γωνία της μικρής περιοχής. 
Η υπεροχή των γηπεδούχων συνεχίστηκε, η αριθμιτική υπεροχή έδωσε χώρους, μπήκε και ο Μανιάς για να γεμίσει την περιοχή αλλά ο Σταυρόπουλος ήταν αυτός που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία. 
Στο 89' η κεφαλιά που επιχείρησε ο νεαρός, πέρασε άουτ.
Το τελικό σκορ ίσως να μην είναι αυτό που θα άξιζε στον ΑΡΗ, αν και στο ποδόσφαιρο τέτοια αποτελέσματα συμβαίνει να υπάρχουν αρκετά συχνά, όταν έρχονται με τέτοιο τρόπο. 
Εκεί που πρέπει να σταθούμε πάντως είναι πως η ομάδα, παρουσίασε αρκετά βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με τα προηγούμενα τρία παιχνίδια. Ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς, παρέταξε την ομάδα με ένα σύστημα το οποίο θυμίζει Ουγγαρία των παλιών καλών εποχών 
και του πρεσβευτή του, Μπούκοβι. 
Το 4-6-0, είναι ένα σύστημα το οποίο φαίνεται σαν το 4-3-3, αλλά δεν είναι. Προσφέρει ταχύτητα και ισχυρό "δεσιμο" πίσω, ενώ δεν χρησιμοποιείται σέντερ φορ. Η εξάδα από το κέντρο και μπροστά, έχει ελεύθερο ρόλο κι αν δεθεί σωστά τότε θα δούμε ακόμα καλύτερο και επιθετικό ποδόσφαιρο στη συνέχεια. Όπως δήλωσε ο Σέρβος τεχνικός στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα, "η ομάδα έδειξε πως μπορεί να παίξει". Αυτό είναι το ενθαρυντικό!!!

                                                                              Αριστοτέλης Δεληγιάννης

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger