Κιτρινόμαυρος περίπατος... (99-56)

Ο ΑΡΗΣ στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ αντιμετώπισε την ομάδα της Αμαλιάδας, Κόροιβο. Μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση οι κίτρινοι εκδικήθηκαν την ήττα του πρώτου γύρου και επικράτησαν περισσότερο από εύκολα με 43 πόντους διαφορά, μία επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για τον φετινό ΑΡΗ!
Η ομάδα ξεκίνησε με τους Μούρτο, Γουάιτ, Γουότερς, Μακ Νιλ και Χάγκινς.

Το Νικ Γκάλης Χωλ δεν γέμισε εντελώς καθώς το όνομα του αντιπάλου και το γεγονός οτι ήταν Τετάρτη σίγουρα έδρασε αποτρεπτικά.

Ωστόσο το παιχνίδι λόγω του ότι η δυναμικότητα του αντιπάλου του ΑΡΗ δεν ήταν τόσο μεγάλη, προσφέρονταν για ανέμελο παιχνίδι και θέαμα. Έτσι παρά το δυναμικό ξεκίνημα του Κότροιβου (τρία στα τρία τρίποντα), οι θεατές είδαν στο πρώτο δεκάλεπτο θέαμα, εντυπωσιακές φάσεις και ωραία καλάθια. Σκορ δεκαλέπτου 22-17, με τους πελοποννήσιους να είναι κοντά στο σκορ λόγω της ευστοχίας τους.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ΑΡΗΣ μπήκε πιο φορτσάτος και έφτασε σύντομα το σκορ 29-17 και 41-21. O Κόροιβος έδειξε πως δεν μπορούσε να παρακολουθήσει τον ρυθμό των γηπεδούχων και περιορίστηκε να παρακολουθεί τις εντυπωσιακές ενέργειες των παικτών του ΑΡΗ. Οι κίτρινοι πραγματικά ήταν πάρα πολύ εύστοχοι με τους αμερικάνους να βρίσκονται σε πάρα πολύ καλή μέρα. Το ημίχρονο βρήκε τη διαφορά να έχει φτάσει στους πόντους και τον ΑΡΗ να κάνει μία από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις του.
O ΑΡΗΣ ξεκίνησε χαλαρά, με την αυτοπεποίθηση που του έδινε το μεγάλο σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Με το πέρασμα των λεπτών οι παίκτες μας άρχισαν να παίρνουν μπρος και σιγά σιγά η διαφορά άρχισε να ανεβαίνει άνω των 20 πόντων και ο ΑΡΗΣ να φλερτάρει σοβαρά με την κατοστάρα. Ο Πρίφτης έδωσε χρόνο συμμετοχής στους παίκτες που δεν θεωρούνται βασικοί. Παρόλα αυτά η μηχανή του ΑΡΗ συνέχισε να βομβαρδίζει το αντίπαλο καλάθι. 75-44 στο τέλος του δεκαλέπτου και η διαφορά στους 31 εξασφάλισαν ένα θριαμβευτικό τέλος στον  αγώνα!

Στο τελευταίο δεκάλεπτο έσπασαν τα περισσότερα ρεκόρ παραγωγικότητας του φετινού ΑΡΗ. Ο επιθετικός μονόλογος των κιτρίνων συνέχισε αλλά κανένας στην κερκίδα δεν βαρέθηκε.

Το δυσάρεστο της βραδιάς βέβαια, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, ήταν ότι το σκορ έμεινε διψήφιο! Το κοντέρ των κιτρίνων έδειξε 99 στο τελευταίο σφύριγμα των διατητών, ενώ είχαν δεχτεί μόλις 56! Η διαφορά των 43 πόντων βέβαια ήταν ένα από τα υψηλότερα επιτεύγματα των τελευταίων χρόνων, διαφορά που μας θύμησε παλιές εποχές, εποχές που κάτι μου λέει πως θα ξαναζήσουμε στο μέλλον!

Όλοι οι παίκτες του ΑΡΗ διακρίθηκαν. Πρώτοι σκόρερ της ομάδας μας ήταν οι Χάγκινς με 15π και ο Μακνιλ με 12π.
Ο ΑΡΗΣ συνέχισε έτσι με ένα ωραίο ξεμούδιασμα και ατενίζει με αισοδοξία τη συνέχεια του πρωταθλήματος και το κυνήγι της τρίτης θέσης που βρίσκεται βέβαια στα χέρια του.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 51-32, 75-44, 99-56

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Ουάιτ 9, Ουότερς 13 (1), Χάγκινς 15, Μούρτος 7 (1), ΜακΝιλ 12 (2), Ξανθόπουλος 7 (1), Πελεκάνος 9, Τσούπκοβιτς 3 (1), Διπλάρος 5, Ζάρας 10 (2), Κοέν 9 (2), Σίμτσακ.

aris.re

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger