TI ΕΙΝΑΙ ULTRAS ;;

Τι είναι ULTRAS ;

Ένας Ultras δεν έχει όνομα, μόνο οι καλοί φίλοι τον γνωρίζουν. Ένας Ultras δεν έχει πρόσωπο, τις περισσότερες φορές μια κουκούλα καλύπτει το κεφάλι του, ένα μαντίλι καλύπτει το στόμα του. Ένας Ultras δεν ντύνεται σαν τους άλλους και δεν ακολουθεί τις τάσεις. Όταν περπατά στους δρόμους, ακόμη κι αν δεν έχει τα λογότυπα κάποιας ομάδας είναι αναγνωρίσιμος. Ένας Ultras επιτίθεται εάν δεχθεί επίθεση, και βοηθά όταν χρειάζεται, δεν σταματάει να είναι ultras μόνο όταν βγάλει το κασκόλ και επιστρέψει σπίτι του.

Ένας έμπειρος Ultras οδηγεί ένα παράδειγμα για τη νεολαία, η νεολαία σέβεται τους παλαιότερους Ultras. Ο νεαρός ultras είναι υπερήφανοι, ενώ στέκεται δίπλα σε κάποιον πιο έμπειρο, μαθαίνει από τις κριτικές των παλαιότερων Ultras, κοκκινίζουν όταν δίνουν μια χειραψία με αυτούς. Όταν φυσιολογικοί άνθρωποι βλέπουν έναν ultra δεν τον καταλαβαίνουν, αλλά δεν θέλει και αυτός να γίνει κατανοητός, ή να εξηγήσει τι είναι περίπου. Κάθε ultra είναι διαφορετικός: υπάρχουν εκείνοι που φορούν τα λογότυπα υποστήριξης ή χρώματα club και εκείνων που δεν είχαν ποτέ αυτά τα πράγματα στη ζωή τους. Υπάρχουν εκείνοι που ταξιδεύουν μόνο με την ομάδα τους και εκείνοι που έχουν τη δική τους ομάδα.

Οι Ultras είναι διαφορετικοί, αλλά αυτό που τους ενώνει είναι η αγάπη τους για τον σύλλογό τους, την εμμονή τους να μείνουν 90 λεπτά στα πόδια τους κατά τη διάρκεια της βροχής ή το κρύο, τους ενώνει η ζεστασιά από τα συνθήματα με πλήρη φωνή που τραγουδούν ενωμένοι, ενώ κοιμούνται σε μία μισό-μεθυσμένη κατάσταση σε ένα τραίνο που τους πηγαίνει στα εκτός έδρας παιχνίδια. Είναι ενωμένοι από ένα σάντουιτς που μοιράζεται ανάμεσα σε τέσσερις από αυτούς μετά από πολλές ώρες από την πείνα, ενωμένοι με ένα κοινό τσιγάρο, ενωμένοι από ένα βλέμμα, από ένα ιδανικό, με μία και μόνο νοοτροπία.

Όλα τα πράγματα που μας ενώνουν, την ίδια χρονική μας ξεχωρίζουν από τον υπόλοιπο κόσμο: από τους ανήσυχους γονείς, από το φόβο ανάμεσα στους συμμαθητές στο σχολείο ή τους συναδέλφους, και από την μη ανοχή των εκπαιδευτικών ή το αφεντικό. Ultras δεν είναι βανδαλισμός ή η βία χωρίς λόγο, είναι μια επίμονη υπεράσπιση ενός τρόπου ζωής, που τώρα έχει πέσει σε κρίση λόγω των κοινωνικών προβλημάτων, λόγω της ηλίθιας τηλεόρασης, λόγω της ντισκοτέκ που προσελκύουν όλο και περισσότερους νέους, αλλά πάνω απ 'όλα, λόγο της αστυνομίας και των ομοσπονδιών.

Όντας ultras είναι όλα αυτά και πολλά άλλα, τα συναισθήματα και το πάθος που δεν μπορείτε να εξηγήσετε με λόγια σε ανθρώπους που δεν θέλουν να κατανοήσουν, και οι οποίοι θα προτιμούσαν απλά να γυρίσουν τα κεφάλια τους και να συνεχίσουν να ζουν πίσω από το γυαλί, οι άνθρωποι που ποτέ δεν θα έχουν το κουράγιο να σπάσουν το κομμάτι του γυαλιού και να μπουν στον κόσμο μας!


πηγη http://www.facebook.com/EuropeanUltras

Υ.Γ. Πρός αποφυγή παρεξηγήσεων,σαν blog δεν επικροτούμε τις κουκούλες και τα "σκεπασμένα" πρόσωπα,ούτε φυσικά και τα οποιαδήποτε φαινόμενα βίας απ' όπου  και αν προέρχονται !!!
Η ενδυμασία του καθενός είναι καθαρά προσωπική επιλογή...

2 Comments:

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger