100 χρόνια είναι αυτά!

Τα 100 χρόνια ιστορίας του ΑΡΗ, εορτάζονται επισήμως σε 21 ημέρες. 
Η 25η Μαρτίου είναι συνδεδεμένη με τη μεγάλη γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Τι σημαίνει Ευαγγελισμός; Χαρμόσυνο γεγονός. Τα δύο αυτά γεγονότα πρέπει να δώσουν χαρά στον κόσμο του ΑΡΗ, της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. Η Θεσσαλονίκη γιόρτασε πριν λίγο καιρό την 100η επέτειο της απελευθέρωσης της. Ο ΑΡΗΣ, συνδέεται με την πόλη όσο κανείς άλλος. Μπορούμε να πούμε πως είναι ένας σύλλογος της πρωτεύουσας της Μακεδονίας, που δεν έχει αλλάξει όνομα από την ημέρα ίδρυσής του. Η ημέρα αυτή είναι επίσης εορταστική, διότι το 1821 κηρύχτηκε επίσημα η επανάσταση εναντίον των Οθωμανών κατακτητών. Μέχρι στιγμής μετράμε τέσσερεις σημαντικότατους σταθμούς για τον Ελληνισμό, την Ορθοδοξία(Βυζάντιο), τη Θεσσαλονίκη και τον Αθλητισμό.
ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ! Ημερομηνία Ιδρύσεως 25 Μαρτίου 1914!
Οι Εορτασμοί επιβάλλονται και πρέπει να φανούν αντάξιοι του ονόματος και της ιστορίας. Της Ελλάδας, της Θεσσαλονίκης, του Αθλητισμού και της Ορθοδοξίας!
Η ιστοσελίδα www.aris.re , δημιουργήθηκε με το μεγάλο στόχο της παρουσίασης της μεγάλης ιστορίας του συλλόγου με το όνομα ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Σκοπός της αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο, όπου πλησιάζει η μέρα αυτή να δώσει στη δημοσιότητα και στους φίλους της, την πρόταση της για τις εκδηλώσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!!!Εκδηλώσεις που θα συμβάλουν στην αναγνώριση, την αναγέννηση και το ΜΕΛΛΟΝ του συλλόγου.
Καταρχάς πρέπει να γίνει γνωστό πως ο ΑΡΗΣ θα γιορτάσει με κάθε μεγαλοπρέπεια τα 100ά του γενέθλια. Τα σημεία εορτασμών είναι έξι. Το γήπεδο ποδοσφαίρου, το Θρυλικό Χαριλάου. Το κλειστό γήπεδο Μπάσκετ. Ο Ναός της Ελληνικής καλαθοσφαίρισης, το NickGalisHall! Η περιοχή Αγίας Τριάδας, το Πεδίο του Άρεως, η Βας. Όλγας 30! και η περιοχή Βότση!
Ξεκινάμε από την τελευταία περιοχή. Το έκτο σημείο. Την περιοχή Βότση. Η ιστορία ξεκινά από εκείνο το σημείο. Το 1914, δύο μόλις χρόνια μετά την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους, σ’ ένα καφενείο του συνοικισμού μία παρέα ανθρώπων έφτιαξαν, δημιούργησαν και ίδρυσαν τον ΑΡΗ. Οι πρώτες τιμές λοιπόν ξεκινούν από εδώ.  Έχουμε υποχρέωση να τιμήσουμε τις οικογένειες του Τηλέμαχου Καραγιαννίδη, του Δημήτρη Κοτρώτση, του Ιωάννη Πλιάτσικα, του Ρούσσου Ρωσσιάδη, του Γρηγόρη και Λάζαρου Βλαχόπουλου, του Δημήτρη Ιωαννίδη, του Αθανάσιου και Σωτήρη Παπαγεωργίου, του Λάζαρου Κωστίδη, του Γεώργιου Λάμπρου, του Θόδωρου Θεοδωρίδη, του Αναστάσιου Τσιατσιαπά, του Πρόδρομου Κότσιανου, του Πέτρου Κρέη, του Κάρολου Σαλούστο και του πρώτου προέδρου του ΑΡΕΩΣ, Μίνου Κυδωνάκη!!!
Ποιος μπορεί να τους τιμήσει; Μόνο ο Νίκος Γκάλης!!!!
Αυτοί είναι οι άνθρωποι που μας κληροδότησαν το σύλλογο που σήμερα αγαπάμε, στηρίζουμε, υποστηρίζουμε και ακολουθούμε σαν την πιο μεγάλη ομάδα της χώρας. Οι εορτασμοί για εμάς ξεκινούν από εδώ. Η ημερομηνία που προτείνουμε είναι η 17η Μαρτίου, σαν την πρώτη σημαντική ημέρα των εκδηλώσεων.
Τις επόμενες μέρες, ως και το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας, για τα 100ά γενέθλια του ΑΡΗ!!!
                                                                                                                                    Υellow Poster Gallery

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger