Μίνιτς : «Κάναμε βήμα πίσω»

Απογοητευμένος από την εξέλιξη του παιχνιδιού και την εντός έδρας ήττα από τον Απόλλων Πάτρας εμφανίστηκε ο 
Μίλαν Μίνιτς στη συνέντευξη τύπου τονίζοντας τα πολλά λάθη και τα χαμένα ριμπάουντ που κόστισαν στον ΑΡΗ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Και για τις δύο ομάδες ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι. Με τον Πανιώνιο πετύχαμε μία σημαντική νίκη, αλλά τώρα κάναμε ένα βήμα πίσω.
Παίζαμε καλά στην επίθεση στο πρώτο μέρος, όχι όμως το ίδιο στην άμυνα. Το αντίστροφο έγινε στο δεύτερο μέρος. 
Στο τέλος πηγαίναμε πόντο-πόντο και είκοσι λάθη σε τέτοιο παιχνίδι είναι πολλά.
Δεν δείξαμε υπομονή στην επίθεση. Είχαμε χρόνο σε πολλές επιθέσεις για να βρούμε ανοικτό σουτ. Με αυτά τα λάθη και τόσα χαμένα ριμπάουντ, τα πράγματα είναι δύσκολα.
Αυτή τη στιγμή η ομάδα χρειάζεται βοήθεια από τον κόσμο. Αν κερδίσουμε, η επιτυχία πιστώνεται στους παίκτες. Η αποτυχία σε μένα και έτσι είναι»

Πλήρωσε τα λάθη του... (67-75)

Ο ΑΡΗΣ έχασε μοναδική ευκαιρία να πλησιάσει τη πρώτη εξάδα στο βαθμολογικό πίνακα χάνοντας μέσα στο 
«Nick Galis Hall» από τον Απόλλων Πάτρας με 67-75 στη παράταση.
Το παιχνίδι σε όλη τη κανονική του διάρκεια κύλησε με τις δυο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ με τον ΑΡΗ να υποκύπτει σε πολλά λάθη και λάθος επιλογές σε άμυνα και επίθεση.
Το σκορ καί των τεσσάρων δεκαλέπτων αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του παιχνιδιού με μπάσκετ χαμηλού επιπέδου αλλά και σασπένς με τις εναλλαγές στο σκορ .
Στη παράταση ο ΑΡΗΣ δε κατέβηκε ποτέ χάνοντας την ουσία και τους βαθμούς της νίκης σε ένα παιχνίδι που γρήγορα θα ξεχαστεί από τους λιγοστούς οπαδούς των «κιτρίνων» που βρέθηκαν στο «Nick Galis Hall».

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 36-35, 52-51, 63-63 (κ.δ.), 67-75.

ΑΡΗΣ (Μίνιτς): Μποχωρίδης 2, Πελεκάνος 13 (2), Γκίκας, Τσακαλέρης 3, Ασημακόπουλος 6, Χαρίσης 2, Βεζένκοφ 14 (2), Σαρικόπουλος 4, Μούρτος 4(1), Αθηναίου 19 (3)

Απόλλων Πατρών (Βετούλας): Ρος 20, Αργυρόπουλος 1, Ντάνιελ 14, Ουίλσον 15 (2), Λιανός 4, Πέτροβιτς 8 (2), Πελεκούδας, Μιλουτίνοβιτς, Μπολντς 13 (1)

Σούλης : «Δε σέβονται 1 εκατομμύριο κόσμο»

Τι να πει και τι να δηλώσει ο πρπονητής του ΑΡΗ κ.Σούλης Παπαδόπουλος μετά τη «σφαγή» στον Πλατανιά... 
Δε σέβονται 1 εκατομμύριο κόσμο είπε χαρακτηριστικά. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις τoυ: 

«Σήμερα όλοι είδατε το πώς κρίθηκε το αποτέλεσμα. Εγώ μπορεί να ήμουν μακριά από τη φάση αλλά ακόμη και από εκεί που ήμουν είδα ότι η μπάλα δεν πέρασε την γραμμή.
Ρωτήσαμε πολλές φορές τον Διούδη και ο παίκτης μου μας είπε με κάθε ειλικρίνεια πως η μπάλα δεν πέρασε την γραμμή 100%. Μεγαλύτερη απόδειξη ότι η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή η συμπεριφορά των παικτών του Πλατανιά που ενώ ο βοηθός έδειξε σέντρα αυτοί δεν πίστεψαν ότι μπορεί να υποδείχθηκε γκολ και συνέχιζαν τη φάση όλοι τους. Απόρησαν και αυτοί με την απόφαση. Πρώτη φορά τόσα χρόνια στην καριέρα μου έχω δει κάτι ανάλογο στο ποδόσφαιρο.

Άντε εμένα που μπορεί να είμαι μικρός ή μεγάλος προπονητής καλώς ή κακώς δεν με σέβονται, ένα εκατομμύριο κόσμο που γιορτάζει τα 100 χρόνια ιστορίας της ομάδας του δεν τον σέβονται καθόλου; Και δεν μιλάω μόνο για σήμερα. Είδατε τι έγινε την προηγούμενη αγωνιστική με τη Βέροια, τι έγινε με τα Γιάννινα, με την Καλλονή.

Ακόμη και για τις δύο αποβολές πιστεύω τους παίκτες μου, οι οποίοι μου είπαν ότι και δεν χτύπησαν τον βοηθό. Τώρα έχω καταλάβει το πόσο μεγάλο επίτευγμα ήταν το περσινό. Αν δεν γινόταν αυτή η φάση να είστε σίγουροι πως θα κερδίζαμε και θα είχαμε σωθεί σήμερα. Ακόμη και τώρα μπορεί να σωθεί η ομάδα. Απομένουν οχτώ παιχνίδια και όλα γίνονται. Θα παλέψουμε με ότι δυνάμεις μας έχουν απομείνει».

Τώρα είμαι πιο πολύ ΑΡΗΣ!

Δώσατε ξανά διαπιστευτήρια αλητείας και σαπίλας. 
Εκτελέσατε κατά γράμμα τις εντολές σας. Οι εθελοντές εκδορείς του μεγάλου ΑΡΕΩΣ τελείωσαν τη δουλειά και τράπηκαν ατάκτως σε φυγή. «Στέλιο, φύγε γρήγορα», είπε και έτρεξε να σωθεί. Προώθησαν τη βία, για την οποία κόπτονται εδώ και πολλά χρόνια, πως θέλουν να την πολεμούν. Τα κέντρα αποφάσεων, έβγαλαν την απόφαση και το έργο στήθηκε σωστά και με λεπτές χειρουργικές τομές πέτυχαν στην εγχείρηση.  Ο ΑΡΗΣ, έπεσε για 70ή χρονιά θύμα των πολέμιων του.
Τα 100 του χρόνια κλείνουν με τρόπο που δεν του αρμόζει. Αλλά η ουσία είναι πως ο ΑΡΕΙΑΝΟΣ είναι τώρα πιο πολύ ΑΡΗΣ. Αλλά με ποιον ΑΡΗ ακριβώς; Η επόμενη μέρα είναι η αντίδραση απέναντι στην προδοσία. Όχι στην προδοσία του συστήματος, αλλά στην προδοσία των διοικήσεων του. Η Γενική Συνέλευση είναι μπροστά. Η ουσία δεν είναι ποιος θα διοικήσει, αλλά πως θα διοικηθεί ο ΑΡΗΣ της επόμενης μέρας. Τα στρατόπεδα δεν πρέπει να υπάρξουν. Δεν θα επαναλάβω τα ίδια και τα ίδια. Ξέρουμε τι πρέπει να γίνει.
Κάθε καραγκιόζης στον πάγκο του!!!
Για το αγωνιστικό είναι εύκολη η αντίδραση. Μένουν 8 αγωνιστικές. Σε κάθε αγώνα ξεφτιλίζεις το πρωτάθλημα τους, το άθλημα τους, το ήδη φτιαχτό και στημένο. Γεμάτο ΧΑΡΙΛΑΟΥ και μόλις αρχίσει ο αγώνας οι 11 παίκτες μαζεύονται στο κέντρο του γηπέδου και   δίνουν το σύνθημα για τραγούδι και παλμό στην κερκίδα. 
Εκεί ο διαιτητής απλά σφυρίζει τη λήξη και γυρνάει σπίτι του. Δεν του επιτρέπεις να σε σφάξει. Απαξιείς!!!Αποχωρείς!!! Τους φτύνεις στα μούτρα και αυτούς και την τηλεόραση!!!
Ψηλά το κεφάλι. Ο ΑΡΕΙΑΝΟΣ πάντα ήταν περήφανος. Δεν μας παίρνουν την αξιοπρέπεια αν δεν τους τη δώσουμε!!! 
Να μη μείνει ο ΑΡΗΣ με τις απειλές. Τρόποι υπάρχουν πολλοί. Το θέμα είναι να γίνουν πράξη. Προσοχή όχι βία. Είδατε τι έγινε σήμερα. Τα ΜΑΤ όρμησαν στους παίκτες μας και δε μιλάει κανείς, από τους φωστήρες της «κεντρικής δημοσιογραφίας», της πολιτικής και του αθλητισμού της κατ’ ευφημισμόν χώρας.
Το ΑΦΜ είναι για την επιχείρηση σας. Εκεί να το βάλετε…  
Ξεκινάμε από σήμερα να είμαστε κατά οποιασδήποτε Ελληνικής ομάδας που παίζει στην Ευρώπη. Κατά της Εθνικής ομάδας η οποία φτιάχτηκε για λίγους!!!Στηρίζουμε κάθε αδικημένο του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Στεκόμαστε δίπλα του, τον παίρνουμε με το μέρος μας και δημιουργούμε στρατόπεδο ισχυρής αντίστασης. Για να μπει τέλος στα παραμάγαζα, τα παραρτήματα και τις λαμογιές των καλοθελητών.Εγώ τουλάχιστον αυτό θα κάνω.
Τώρα είμαστε πιο πολύ ΑΡΗΣ ΡΕ!!! Πιο πολύ ΑΡΗΣ από ποτέ!!! Τώρα και για πάντα!!!
Έξω τα λαμόγια, οι τσάτσοι, οι ρουφιάνοι, οι αλλόθρησκοι, τα ποντίκια, οι δήθεν αμόλυντοι και άσπιλοι του συστήματος!!!
Μη λιγοψυχείτε, μη παραδίδετε τα όπλα. Ο ΑΡΗΣ είναι τόσο μεγάλος που πρέπει να τους κάνουμε να τον φοβηθούν!!!Φόβος και τρόμος!!!
ΑΡΗΣ ΡΕ!!!
ΑΡΗΣ!!!
                                                                                                                      Aριστοτέλης Δεληγιάννης

Οι θεατρίνοι, η παραδοχή υποβιβασμού και ο Ελληνικός Χρυσός...

O κόσμος του ΑΡΗ βίωσε χθές το απόγευμα ακόμα έναν θίασο-παρωδία με πρωταγωνιστές ένα τσούρμο νεαρούς θεατρίνους ποδοσφαιριστές που μέσα σ'ενα γήπεδο που «έβραζε» στη κυριολεξία δε μπόρεσαν να κερδίσουν, εναν διαιτητή καρνάβαλο που έκλεισε τα μάτια του σε μια περίπτωση μαρς πέναλτι και έναν πρόεδρο που μέσα στη ροή του αγώνα «μπούκαρε» μέσα στο χορτάρι προσπαθώντας να σώσει τα κακώς κείμενα...
Ανάλυση του αγώνα δε πρόκειται να γίνει, όταν δε μπορείς να κερδίσεις με 17-18 χιλιάδες κόσμο στο πλευρό σου και με αντίπαλο τη Βέροια, είσαι παντελώς ανίκανος, ποδοσφαιριστή του ΑΡΗ!
Μέσα σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και η καρναβαλίστικη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ μετά το τέλος της παρωδίας και να προκαθορίσει τον υποκείμενο υποβιβασμό με αστεία υστερογράμματα και υποννοούμενα που μόνο το όνομα αυτής της ένδοξης ομάδας μικραίνουν! Παραδοχή υποβιβασμού ονομάζεται αυτό...!!!

Άσε μας ρε Αλέφαντε και 'συ που πάνω στο πτώμα του ΑΡΗ αναζητάς λίγη δημοσιότητα...

Όσον αφορά την φημολογούμενη εμπλοκή του ΑΡΗ με τον Ελληνικό Χρυσό δε μας νοιάζει καθόλου αν ήδη ακούγονται
«φωνές»...
Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει προ πολλού, είναι επιχείρηση και μπίζνα!
Το να εμπλακεί ο ΑΡΗΣ σε μια τέτοια υπόθεση που μπορεί να φέρει και τη σωτηρία του με την επένδυση χρημάτων στην ομάδα, δε χάνεται ταυτόχρονα και η περηφάνια αυτού του Συλλόγου ή του οπαδού του ΑΡΗ!
Μας φάγανε οι περηφάνιες και το φιλότιμο της
«καθαρής» συνείδησης...

Ο ΑΡΗΣ για να σηκώσει κεφάλι και να γίνει και πάλι πρωταγωνιστής χρειάζεται λεφτά (και μάλιστα πολλά) και όχι αστείες ανακοινώσεις, δηλώσεις -εκατέρωθεν- ποδοσφαιριστών, προπονητή και προέδρου που
«πελαγοδρομούν» στο δικό τους φανταστικό κόσμο...

Ένα τεράστιο μπράβο στο Λαό του ΑΡΗ που παρά τις πίκρες και τις αηδίες που ζεί κάθε Κυριακή γέμισε το Χαριλάου κάνοντας το χρέος του!

Άλλοι δε το κάνουν...

Μίνιτς : «Eίμασταν συγκεντρωμένοι»

O προπονητής του ΑΡΗ κ.Μίλαν Μίνιτς μετά τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη στη Νέα Σμύρνη στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα δεν παρουσίασε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της. Παράλληλα μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του και στους συντελεστές της νίκης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Θέλω στο ξεκίνημα να δώσω συγχαρητήρια στον κόσμο του Πανιωνίου που ήταν φανταστικός. Χρειάζεται μεγάλο κουράγιο μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα να αντιδρά κανείς με αυτόν τον τρόπο. 
Είναι ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα για μας. Συγχαρητήρια στους παίκτες και τους βοηθούς μου για την προσπάθεια που καταβάλανε. Ήταν πολύ δύσκολο να επανέλθουμε μετά το αποτέλεσμα στον τελικό. Ο Πανιώνιος είναι εξαιρετική ομάδα και είναι δύσκολο να τον σταματήσεις ειδικά στην έδρα του. 
Μας βοήθησε το ότι ήταν κουρασμένος από το ευρωπαϊκό παιχνίδι.
Για πρώτη φορά μετά από καιρό δεν είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας. 
Παίξαμε δυνατή άμυνα σε όλο το παιχνίδι, σε όλα τα δεκάλεπτα. Όλοι ξέρετε πόσο δυνατή επίθεση έχει ο Πανιώνιος και είναι δύσκολο να την περιορίσεις. Εμείς είμασταν συγκεντρωμένοι και κάναμε αυτά που έπρεπε. 
Το μεγάλο μας όπλο ήταν άμυνα. Φυσικά στο τέλος που κρινόντουσαν όλα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο τα μεγάλα καλάθια του Βεζένκοφ και του Αθηναίου. Όλοι οι παίκτες βοήθησαν για να έρθει αυτό το σημαντικό αποτέλεσμα.
Δεν μας παίρνει να μείνουμε πολύ σε αυτή τη νίκη. Έχουμε μπροστά μας το ματς με τον Απόλλωνα Πάτρας και από αύριο θα συγκεντρωθούμε σε αυτό».

«Αυτοκράτορας» στη Νέα Σμύρνη!

«Αυτοκράτορας» Ο ΑΡΗΣ με τα όλα του «πάτησε» τον Πανιώνιο μέσα στη Νέα Σμύρνη με 63-68 δείχνοντας χαρακτήρα 
ομάδας μετά τον τελικό της ντροπής στη Κρήτη.
Οι «κίτρινοι» βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και πέτυχαν μια σπουδαία εκτός εδράς νίκη καί από βαθμολογικής άποψης αλλά κυρίως ψυχολογικής.
Ο ΑΡΗΣ έμεινε κοντά στο σκορ σε ολόκληρη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου και με σκληρή άμυνα περιόρισε τα ατού των γηπεδούχων με αποτέλεσμα το σκορ να διαμορφωθεί μόλις στο +2 για τον Πανιώνιο.
Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΑΡΗΣ έτρεξε ένα σερί 11-19 αποκτώντας παρράλληλα και το προβάδισμα το οποίο έφτασε και στο +6 με το τέλος της περιόδου (44-50).
Οι παίκτες του Μίλαν Μίνιτς συνέχισαν στην ίδια απόδοση, δεν έχασαν σε κανένα σημείο της τελευταίας περιόδου το προβάδισμα και με δύο καθοριστικά τρίποντα (αρχικά του Βεζένκοφ) και λίγο αργότερα του Αθηναίου ο ΑΡΗΣ πανηγύρισε μέσα στη Νέα Σμύρνη τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 33-31, 44-50, 63-68

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): Μακόλουμ 10 (2/11δ,1/4τρ), Ντούβνιακ 3, Κάρτερ 16, Μίλμπουρν 3, Αθανασούλας 2, Μπατής 5, Σκορδίλης 2, Λάνγκφορντ 10 (6ρ,5λ), Μισέλ 7, Σίμτσακ 3, Κυρίτσης, Σαλούστρος 2

ΑΡΗΣ (Μίνιτς): Μποχωρίδης 10, Χαντ 1, Πελεκανος 15, Γκίκας, Τσακαλέρης 2, Ασημακόπουλος 2, Χαρίσης 4, Βεζένκοφ 13 (2/3δ,3/5τρ,7ρ), Σαρικόπουλος 3, Μούρτος 2, Αθηναίου 16 (2/7δ,2/6τρ)

Παπαδόπουλος : «Θα προλάβουμε...»

H ένταση και το άγχος αποτυπώθηκε πλήρως στο πρόσωπο του Σούλη Παπαδόπυλου καί μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανιώνιο.
Ο τεχνικός του ΑΡΗ στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη της ομάδας ενώ τόνισε ότι η συνέχεια παραμένει δύσκολη παρά το σημερινό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είναι ένα παιχνίδι για το οποίο καλό θα είναι να μιλήσουμε και μετά τον αγώνα της Κυριακής με τη Βέροια. 
Ήταν πολύ σημαντικό για μας, επιτέλους έφυγε και ο κόσμος χαρούμενος από το γήπεδο! 
Νομίζω πάντως ότι ακόμα κι αν δεν κερδίζαμε, πάλι θα ήταν δύσκολα για μας όπως είναι και τώρα, αλλά ο κόσμος θα έφευγε περήφανος γιατί βλέπει την προσπάθεια.
Ο Πανιώνιος το ήθελε πολύ, όωπς και εμείς, αλλά παίξαμε όπως έπρεπε για να κερδίσουμε. Δεν θυμάμαι κάποια φάση του Πανιωνίου, ενώ εμείς είχαμε καλές στιγμές. Ξέραμε ότι αν προηγηθούμε, θα μας πιέσει ο Πανιώνιος, αλλά θα μας δώσει και χώρους. Ήταν το τρίτο μας της βδομάδας και η κούραση πάντα βγαίνει στο τελευταίο ματς.
Είχαμε ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ, ιδίως αυτή με τον Μανιά, αλλά έκανε απίστευτη απόκρουση ο τερματοφύλακας. Είναι δίκαιη η νίκη μας, αλλά είμαστε σε δύσκολη βαθμολογικά θέση και θα πρέπει να κοιτάξουμε να κερδίσουμε και το επόμενο παιχνίδι. Αν είχε κάτσει το κωλοπαίχνιδο στη Λιβαδειά όπως έπρεπε, θα ήμασταν ακόμα πιο καλά, αλλά πιστεύω ότι θα τους βρούμε αυτούς τους πόντους εκτός έδρας. Θα πρέπει 
όμως να αξιοποιήσουμε την έδρα μας. Κοιτάμε το ματς της Κυριακής, είναι ακριβώς ίδιο με αυτό.
Οσο δύσκολο είναι το 5/5 τόσο εύκολο μπορεί να γίνει.Θα προσπαθήσουμε πάρα πολύ. Εγώ νομίζω ότι θα βρούμε βαθμούς εκτός έδρας. Κάναμε μόνο μια νίκη… Γι' αυτό είπα και για τη Λιβαδειά. Θα είχαμε κερδίσει και τη Ξάνθη… Με τον Παναιτωλικό δεν χάσαμε, κερδίσαμε σήμερα και θα ήμασταν πέντε ματς αήττητοι. 
Εμείς πρέπει να πάρουμε βαθμούς παντού… Είτε έναν, είτε τρεις. Την Κυριακή είναι μονόδρομος. Κρίνονται όλα από μας. Ο Άρης έχει γίνει πολύ επικινδυνος με τις μεταγραφές. Το βλέπετε… 
Εμείς πρέπει να κοιτάμε τα δικά μας… Αν κερδίζουμε εμείς, έχουμε ελπίδες να σωθούμε. 
Επειδή ακούω πολλά, είμαι περήφανος που πέρσι σώσαμε την ομάδα. Φέτος είναι πέντε φορές πιο περήφανος.
Κοιτάμε να βάλουμε μια ομάδα κάτω τώρα. Μετά θα δούμε τι θα γίνει για δεύτερη ή τρίτη. Όταν εισαι τελευταίος δεν πρέπει να λες μεγάλα λόγια, αλλά να είσαι ταπεινός και προσγειωμένος. Εμείς θέλουμε να σώσουμε την παρτίδα. Εγώ λέω ότι θα προλάβουμε. Δεν θα πούμε όχι στο μπαράζ…»

Eπιτέλους «τρίποντο»! (1-0)

Έπειτα από 11 ολόκληρους αγώνες στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο ΑΡΗΣ κατάφερε επιτέλους να κερδίσει και να πανυγηρίσει τους 3 βαθμούς της νίκης κόντρα στον Πανιώνιο, σ'ενα ματς που θύμιζε πραγματικό ροντέο.
Το παιχνίδι ξεκίνησε δυνατά και από τις δύο ομάδες με δυνατά μαρκαρίσματα, πολύ ένταση και ζωντάνια με τον ΑΡΗ να πραγματοποιεί τη πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 30' μετά από απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Μπακασέτα με τη μπάλα να χτυπάει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του τερματοφύλακα του Πανιωνίου.
Ο ρυθμός του αγώνα μετά το μισάωρο έπεσε χωρίς να σημειωθεί κάτι τι ιδιαίτερο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια χωρίς τέρματα.
Στην επανάληψη ο ΑΡΗΣ μπήκε ακόμη πιο δυνατά με προθέσεις να γίνει αποτελεσματικός πιέζοντας τον Πανιώνιο.
Η ουσία και το γκολ ήρθαν στο 58' έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Τσουμάνη, ο οποίος πάσαρε στον Τάτο και αυτός με τη σειρά του «σέρβιρε» στον Αγκάνθο με τον Ισπανό να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά.
Οι «κίτρινοι» μετά την επίτευξη του τέρματος οπισθοχώρησαν, ο Πανιώνιος βγήκε ψηλά ψάχνοντας την ισοφάριση, όμως η καλή αμυντική λειτουργία του ΑΡΗ κράτησε μακρυά τους φιλοξενόύμενους από την εστία του Διούδη.
Ο ΑΡΗΣ λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο τέρμα στο 81' με τον Μανιά να πιάνει πραγματικό «κεραυνό» από το ύψος της μεγάλης περιοχής και τον Παπαδόπουλο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Στο υπόλοιπο του αγώνα συν τα λεπτά των καθυστερήσεων η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε με τον ΑΡΗ να παίρνει επιτέλους το «τρίποντο» που τόσο πολύ χρειαζόνταν ενοψει της δύσκολης συνέχειας!

ΑΡΗΣ: Διούδης, Γιαννίτσης, Αγκάνθο (74' Κύργιας), Τάτος, Τσουμάνης, Μπακασέτας, Καμινιώτης (79' Οικονομόπουλος), Βανγκέλι, Μανιάς (90+3' Αγγελούδης), Μπουγαΐδης, Τσιάρας

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Παπαδόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Αραβίδης, Λαμπρόπουλος, Μητρόπουλος, Παντίδος, Γιάννου (76' Ντούνης), Λάσνικ (69' Καμπάνταης), Παναγιωτούδης, Κολοβός

«Απόψε έζησα την απόλυτη ξεφτίλα»

Η συγκλονιστική κατάθεση ψυχής ενός οπαδού του ΑΡΗ που βίωσε στο πετσί του την απόλυτη ξεφτίλα στο κλειστό "Δύο Αοράκια"...

«Απόψε έζησα την απόλυτη ξεφτίλα. Έτσι δεν έχω νιώσει ούτε στο ΟΑΚΑ ούτε στο Καυτατζόγλειο. Δεν ειναι κακό να πιστεύεις, ειναι όμως πολύ κακό να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου.
Δεν με νοιάζει ο χαμένος τίτλος, δεν με νοιάζει το ημίχρονο που ποτέ δεν μπήκε ο ΑΡΗΣ απο τα αποδυτήρια. Με νοιάζει που αναγκάστηκα να δω τον τελικό ανάμεσα σε βάζελους συνδεσμίτες που ταξίδεψαν απο την Αθήνα. Με νοιαζει που ερχόταν και με ρωτούσαν αν ειμαι αρειαναρα και όταν τους έλεγα ναι, γελούσαν και μου έλεγαν πού ειναι οι δικοί σου που βγάλατε γλώσσα και δεν εμφανιστήκατε. Με πείραξε που ήρθε ο βάζελος αρχισυνδεσμιτης και μου είπε φιλαράκι βαλε μέσα την κουκούλα γιατι θα σε φάνε. Με πειραξε που απλα καθομουν και εβλεπα ενα κακο θεατράκι. Με πείραξε που με το ξεκίνημα κατάλαβα ότι υπάρχουν 30 ατομα δικοί μου, απεναντι μου. Με πείραξε που με το που εκδηλώθηκαν, έφαγαν ντου. Με πειραξαν που αναγκαστηκα να καθίσω να δω την απονομή τους, πράγμα που δεν έκανα ποτέ στους προηγούμενους χαμένους τελικούς. Με πείραξε που με τη λήξη οι δικοί μου απεναντι έφυγαν και σε 5 λεπτά οι συνδεσμιτες του αντιπάλου που καθόταν διπλα μου είχαν πάει απεναντι και ψαχνανε ατομα, και έριχναν καφέδες και νερα σε κάποιους που φορούσαν κάτι που θύμιζε κιτρινο. Με πειραξε που βούρκωσα όταν στην απονομή γιατι τα μεγαφωνα μιλούσαν για τα περασμένα μεγαλεία του ΑΡΗ.
Αποψε άδειασα όσο ποτέ άλλοτε.
Δεν έχουμε αρειανούς στις διοικήσεις μας. Στερέψαμε. Απο ψυχή. Ως πότε θα τρέχουν οι 30 τρελοι. Ως ποτέ θα μας πουλάνε οι διοικήσεις μας.
Ξεραΐλα».

Aίσχος, ντροπή και αηδία... (90-53)

Ο τελικός της ντροπής τελείωσε, ο ΑΡΗΣ έχασε το παιχνίδι και τη κούπα, όμως αυτό που μένει στο κόσμο της ομάδας είναι
η πίκρα για αυτή τη παρωδία που έλαβε χώρα σήμερα στη Κρήτη...

Απέναντι σε θεούς και δαίμονες και σ'ενα "πράσινο" γήπεδο που ΕΟΚ, διοργανώτρια αρχή και Αστυνομία -υπό την ανοχή της ΚΑΕ ΑΡΗΣ- φρόντισαν να δημιουργήσουν συνθήκες "ανισονομίας", το λιγότερο κακό είναι το αγωνιστικό κομμάτι και ο τρόπος που ήρθε η ήττα...
Ποιός μπορεί να δώσει άραγε απαντήσεις στους 80 οπαδούς του ΑΡΗ από τα Χανιά που δεν τους επετράπει η είσοδος στο γήπεδο, την ίδια στιγμή που βάζελοι με διακριτικά έκαναν την εμφάνιση τους μέσα στο γήπεδο;
Ποιός μπορεί να δώσει άραγε απαντήσεις για το "πράσινο" πάρτι που προμελετημένα στήθηκε και η ίδια η ομάδα απροστάτευτη συμμετείχε σ'αυτή τη παρωδία;
Η μεγαλύτερη ήττα που υπέστει σήμερα ο Αυτοκράτορας είναι το γεγονός ότι οπαδοί του ΑΡΗ έμειναν έξω απ' το γήπεδο τη στιγμή που πλήρωσαν κανονικά εισιτήριο και έξοδα μετακίνησης!!
Δυστυχώς η ανύπαρκτη διοίκηση δεν έκανε απολύτως τίποτα για να προστατέψει τον ίδιο τον ΑΡΗ, γιατί ο ΑΡΗΣ είναι ο μοναδικός και περήφανος κόσμος του!!!
Ένα τεράστιο μπράβο στους 100 οπαδούς που κατάφεραν και μπήκαν στο γήπεδο, φώναξαν και έδωσαν και τη ψυχή τους!!!

Για την ιστορία... 90-53

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 40-40, 75-47, 90-53.

Παναθηναϊκός: Χαραλαμπόπουλος, Μπράμος 8 (2), Κάρι 17 (3), Μπατίστ 4, Φώτσης 11 (3), Ούκιτς 6, Λάσμε 7, Μαυροκεφαλίδης 4, Διαμαντίδης 7 (1), Παππάς 7 (1), Γιάνκοβιτς 6, Ματσιούλις 13 (3).

ΑΡΗΣ: Μποχωρίδης 12 (2), Χαντ, Πελεκάνος 9 (1), Γκίκας 1, Τσακαλέρης 7, Ασημακόπουλος, Λαρεντζάκης, Χαρίσης, Βεζένκοφ 9 (1), Μούρτος 5, Αθηναίου 10 (1).

Παπαδόπουλος : «Βαθμούς στην έδρα μας»

Ικανοποιημένος από τη προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του έμεινε ο προπονητής του ΑΡΗ κ.Σούλης Παπαδόπουλος μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναιτωλικό και τη κατάκτηση ενός βαθμού σε μια δύσκολη 
έδρα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Συγγνώμη για την καθυστέρηση. Λόγω καιρού και των συνθηκών κάναμε μπάνιο. Δεν υπήρχε άλλος λόγος. Παίξαμε με μια από τις καλύτερες ομάδες της Λίγκας. Για μένα είναι η ευχάριστη έκπληξη και τους αξίζουν συγχαρητήρια, ειδικά στο γήπεδό τους είναι δυνατοί. Δεν μιλάω για απουσίες, όπως ξέρετε και αν χάναμε σήμερα δεν θα τις προέβαλα ως δικαιολογίες. Πάντως, σήμερα παίξαμε χωρίς πέντε παιδιά που είχαν ξεκινήσει στο προηγούμενο παιχνίδι και με μια αναγκαστική αλλαγή του Μπουγαϊδη, ο οποίος είναι δυνατός παίκτης. 
Δεχθήκαμε πίεση, αλλά στις αντεπιθέσεις που είχαμε δε βρήκαμε αποθέματα. Οι περισσότερες φάσεις του Παναιτωλικού ήταν από φάουλ και κόρνερ.
Είμαι ευχαριστημένος από τη άμυνα μας αφού δεν δεχθήκαμε γκολ, σε μια έδρα που ο γηπεδούχος σκοράρει. Δεχόμαστε γκολ από στημένα, όπως στη Λιβαδειά και την Ξάνθη. Τα παιδιά προσπαθούν, αλλά δεν έχουμε χρόνο. Δουλεύουμε όσο περισσότερο γίνεται. Είμαστε 40 μέρες μαζί και όσοι δουλεύουμε προσπαθούμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Πριν το παιχνίδι είπα ότι πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε ομάδα. Θα μιλήσουμε μετά τα 
παιχνίδια με Πανιώνιο και Βέροια.
Πρέπει να περάσουμε τρεις-τέσσερις ομάδες, αλλά καθώς είμαστε τελευταίοι, αν παίξουμε μπαράζ δεν θα πούμε όχι. Στα εκτός έδρας ματς ήμασταν πιο κοντά στη νίκη παρά στα εντός. Πρέπει να τα κερδίζουμε έστω και με μισό μηδέν, όπως κάνει ο Παναιτωλικός, ο Ατρόμητος και η Ξάθνη. Αυτή τη στιγμη είμαστε τελευταίοι. 
Αν ήμασταν στην αρχή του πρωταθλήματος, θα ήταν καλά αυτά τα αποτέλεσματα. Πρέπει να βούμε τρόπο να νικάμε στην έδρα μας. Εκτός έδρας θα πάρουμε πολλούς βαθμούς. Σήμερα το παιχνίδι θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Οι παίκτες μας έχουν μεγάλες δυνατότητες. Ας μη λέμε πολλά. Εχουμε, μπροστά μας, δυο σημαντικά ματς.
Προσπαθώ κι εγω να έχω καλύτερη ψυχολογία, ειδικά μετά τη Λιβαδειά. Εκεί το χάσαμε εμείς το παιχνίδι. 
Έγιναν και λάθη από το διαιτητή, αλλα εμείς το χάσαμε. Επρεπε να το τελειώσουμε, αλλά κάναμε λάθη.Είχα πει ότι έχουμε τρία παιχνίδια και πάμε να πολεμήσουμε. Σήμερα θέλαμε να νικήσουμε, αλλά και να μη χάσουμε, για να μείνει καλή η ψυχολογία. Είμαστε μέσα στο πλάνο των 20-22 βαθμών, που πρέπει να συγκεντρώσουμε.
Δεν έχουμε πολλές λύσεις, ας μην κρυβόμαστε. Ξέρουμε ποιοι είμαστε και κοιτάμε να γινόμαστε καλύτεροι. Για τον Βανγκέλι ήταν ρίσκο να παίξει, όπως και για τον Τσιάρα, τον οποίο ήξερα από πέρυσι. Έπαιξε πρώτο παιχνίδι στην κατηγορία και ήταν καλός, όπως και ο Νταμαρλής. Για τον Βανγκέλι είναι γνωστό ότι δίνει δύναμη και εμπειρία».

Δεν έχασε στο βούρκο... (0-0)

Ο ΑΡΗΣ πήρε το βαθμό της ισοπαλίας σε μία αήττητη έδρα και απέναντι σε μία σχετικά σφιχτή ομάδα όπως αυτή του Παναιτωλικού. 
Το 0-0 του δίνει την ευκαιρία να στοχεύσει στα δύο επόμενα παιχνίδια που θα διεξαχθούν στο γήπεδο Χαριλάου, αρχής γενομένης με τον Πανιώνιο και εν συνεχεία με τη Βέροια.
Ήταν ένας αγώνας που έλαβε χώρα σ'ένα πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο, λόγω βροχής. Η μπάλα ήταν αρκετά γρήγορη αφού για να μεταβιβαστεί έπρεπε να βρίσκεται στον αέρα κι όταν έσκαγε στο έδαφος η ταχύτητα της αυξανόταν. Γινόταν αρκετά επικίνδυνη όταν στα σουτ έβρισκε τέρμα, με τους τερματοφύλακες να δυσκολεύονται σε μεγάλο βαθμό να την ελέγξουν. Σ'αυτό το σημείο να πούμε ότι ο Σωκράτης Διούδης αντέδρασε πολύ σωστά και σ” όλες τις περιπτώσεις.
Ο τεχνικός του ΑΡΗ, επέλεξε να αγωνιστεί με το 4-3-3 με εμφανή αμυντικό προσανατολισμό και στόχο να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Η αμυντική γραμμή λειτούργησε μπορούμε να πούμε εξαιρετικά καθ” όλη τη διάρκεια του αγώνα και απέναντι σ” έναν ακόμα «εχθρικό» διαιτητή ο οποίος φρόντισε ουκ ολίγες φορές να κλείσει τους κιτρινόμαυρους στα καρέ τους. Το θετικό είναι ότι άντεξε, ότι πήρε το βαθμό και κοιτάει μπροστά.
Το σημαντικό είναι να εξαργυρώσει αυτό το βαθμό με δύο νίκες που θα τον φέρουν ακόμα πιο κοντά στον πολυπόθητο στόχο της σωτηρίας.

Παναιτωλικός : Μπρακάλι, Κούσας (90’ Μαρτίνες), Καμαρά, Θεοδωρίδης, Τζούνιορ, Σφακιανάκης (78’ Κουτσογιαννόπουλος), Γκάλο, Μπακάκης (68’ Νταλμά), Ανίν, Μπικέι, Μπόγιοβιτς.

ΑΡΗΣ : Διούδης, Κύργιας, Γιαννίτσης, Πουλίδο, Τσουμάνης, Παπαδόπουλος (75’ Σουνάς), Μπακασέτας (90’+4’ Αγγελούδης), Βαγγέλη, Μανιάς, Μπουγαϊδης (45’ Νταμαρλής), Τσιάρας.
                
                                                                                                                            Αριστοτέλης Δεληγιάννης

Μίνιτς : «Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά»

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο προπονητής του ΑΡΗ κ.Μίλαν Μίνιτς μετά την αγχωτική επικράτηση επί του Ρεθύμνου μοιράζοντας για ακόμα μια φορά συγχαρητήρια στους παίκτες για τη προσπάθεια τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κόουτς:

«Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για μας και για το Ρέθυμνο. Ήταν βασικό να σταματήσουμε το transition και τα επιθετικά ριμπάουντ του Ρεθύμνου. Είχαμε 21 πόντους στο transition. 
Ήταν σημαντικό ότι παίξαμε καλή άμυνα και ελέγξαμε τα ριμπάουντ. Το Ρέθυμνο πετυχαίνει πάνω από 24 πόντους στον αιφνιδιασμό και σήμερα σκόραρε 11. Στο τέλος είχαμε μεγάλη καρδιά, ομαδικότητα, μαχητικότητα και πήραμε τα ριμπάουντ, ειδικά τον επιθετικό που πήρε στο τέλος ο Σπύρος (Μούρτος) ήταν πολύ σημαντικό. Παίξαμε καλή άμυνα στο δεύτερο δεκάλεπτο. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά και στο προπονητικό τιμ. Παίξαμε καλά στα τελευταία τέσσερα λεπτά με υπομονή στην επίθεση, με καρδιά και με μυαλό στην άμυνα. Κερδίσαμε ένα παιχνίδι to be or not».

Νίκη ανάσα! (73-67)

Νίκη ανάσα για τον ΑΡΗ εν όψει του τελικού της Κυριακής κόντρα στον Παναθηναϊκό με τους «κίτρινους» να 
επιστρέφουν στα θετικά αποτέλεσματα με την επικράτηση επί του Ρεθύμνου στο «Nick Galis Hall» με 73-67.
Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε ανορθόδοξα το παιχνίδι προσπαθώντας να επιβάλλει τον ρυθμό του και σε συνδυασμό με τις πολλές λάθος επιλογές στην επίθεση βρέθηκε να είναι πίσω στο σκορ στη πρώτη περίοδο με 1 πόντο.
Η εικόνα στο δεύτερο δεκάλεπτο άλλαξε, ο ΑΡΗΣ σοβαρεύτηκε, πήρε τη μάχη των ριμπάουντ, έκλεισε τους διαδρόμους και έβαλε το Ρέθυμνο μέσα στη ρακέτα διαμορφώνοντας το 39-26 και το +13 με τη λήξη του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη οι παίκτες του Μίλαν Μίνιτς μάλλον ξέχασαν τις... φανέλες στα αποδυτήρια και το 39-26 μετατράπηκε αρχικά σε 43-32 και αργότερα με σερί 0-15 του Ρεθύμνου σε 43-47 μέσα σε ψυχρολουσία.
Η περίοδος έκλεισε με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες 49-49 και την αγωνία στο κατακόρυφο με τον ΑΡΗ να δίνει το δικαίωμα στον αντίπαλο να ελπίζει σε θετικό αποτέλεσμα.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο αγώνας όπως και αναμενόταν βάσει της εξέλιξης του πήρε πραγματικό χαρακτήρα ντέρμπι με τις ομάδες να εναλλάσονται στο σκορ.
Ο ΑΡΗΣ δύο λεπτά πρίν το φινάλε βρέθηκε να χάνει με 5 πόντους, όμως 5 συνεχόμενοι του Πελεκάνου έφεραν τα παιχνίδι στα ίσα (63-63) και λίγο αργότερα με τη ψυχραιμία του Αθηναίου στις βολές από τα κερδισμένα φάουλ οι «κίτρινοι» πήραν τη πολυπόθητη νίκη και πλέον στρέφουν τη προσοχή τους στον τελικό της Κυριακής.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 39-26, 49-49, 73-67

ΑΡΗΣ: Μποχωρίδης 10(1), Χαντ, Πελεκάνος 10(1), Τσακαλέρης 4, Ασημακόπουλος 9, Χαρίσης 4, Βεζένκοφ 12(2), Μούρτος 8, Αθηναίου 16(1)

Ρέθυμνο : Χαρτ 1, Καλλινικίδης 6(1), Κουμπούρας, Αγγελόπουλος , Ράιτ 4, Καλαμπόκης 23, Σίννης, Λάτοβιτς 5, Εζιούκου 12, Ντρτσα, Γκάμπριελ 15(2)

Παπαδόπουλος : «Πρέπει να βρούμε τρόπο να σωθούμε»

Χείμμαρος στις δηλώσεις του ήταν ο προπονητής του ΑΡΗ κ.Σούλης Παπαδόπουλος μετά τη νέα απώλεια βαθμών με τη Ξάνθη στο «Κλεάνθης Βικελίδης»...

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Για ένα ακόμη παιχνίδι δεν κερδίσαμε, μέσα στο γήπεδό μας. Είχαμε μεγάλη βοήθεια από τον κόσμο. Ξεκινήσαμε συγκεντρωμένα απέναντι σε μια ομάδα με καλές αντεπιθέσεις και όσο περνούσε 
η ώρα θα γινόμασταν πιο απειλητικοί, ενώ θέλαμε να καλύπτουμε και τα νώτα μας, γιατί η Ξάνθη έχει καλούς παίκτες στην κόντρα. Έπαιξε ρόλο η αποχώρηση του Καμινιώτη. 
Ετσι κύλησε το πρώτο μέρος. Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους. 
Εμείς δεν είχαμε τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη, την Ξάνθη την βόλευε και η ισοπαλία. 
Στο ημίχρονο μιλήσαμε για τις στημένες φάσεις, είπαμε να είμαστε συγκεντρωμένοι, αλλά 
δεχθήκαμε πάλι ένα κρύο γκολ. Ρισκάραμε, καταφέραμε να ισοφαρίσουμε, αλλά δεν είχαμε το καθαρό μυαλό για να ζητήσουμε ορθολογικά το δεύτερο γκολ. 
Στο τελευταίο 10λεπτο μαζί με καθυστερήσεις ρισκάραμε όσο δεν έπαιρνε άλλο, αλλά δεν έγινε η φάση για να μας δώσει το παιχνίδι.
Μετά το ματς με την Λειβαδιά είχαμε δύσκολη εβδομάδα, προσπαθήσαμε να είμαστε συγκεντρωμένοι, βοήθησε ο κόσμος και με την παρουσία στις προπονήσεις και σήμερα, αλλά εμείς δεν μπορούμε να δώσουμε χαρά ούτε σε αυτούς, ούτε σε εμάς, για να ξεκολλησουμε από την τελευταία θέση και να τους δώσουμε ελπίδα.
Δεν μου αρέσει να μιλάω για τους παίκτες ξεχωριστά. Για τον Πουλίδο θα πω ότι είχε θετική παρουσία, δεν είδα τη φάση με το λάθος. Στη Λιβαδειά είπαμε γιατί δεν βάλαμε τον Πουλίδο και χάσαμε. 
Τέτοια ερώτηση μου έκαναν. Μη μπούμε σε τέτοιες λεπτομέρειες. Θα σας πω κάτι άλλο. 
Εχει έρθει ο Καμινιώτης από τη Γλυφάδα και λέμε ότι είναι απώλεια που βγήκε. Αυτό είναι το θέμα. Από θέμα πάθους, θέλησης τα δίνουν όλα. Θα μπορούσαμε να είχαμε καθαρότερο μυαλό. 
Πέφτει και η ψυχολογία έτσι όπως τρώμε το γκολ. Θα μπορούσαμε να παίξουμε πιο ορθολογικά στο τελευταίο 20λεπτο. Πήγαμε σε πράγματα που δεν μου άρεσαν. Υπάρχει πίεση, το καταλαβαίνω.Ο Ηρακλής αποκλείστηκε γιατί παίζαμε στο γήπεδό μας και ήθελα παίκτες που είναι καλύτεροι με τη μπάλα, τον Σουνά, τον Παπαδόπουλο. Ο Ηρακλής μπήκε στη Λιβαδειά στο 80′ και το 3-1 έγινε 3-4. 
Δεν λέει τίποτα αυτό. Δεν ρίχνω ευθύνες στο παιδί. Μπορείς να πεις πολλά, αλλά δεν πρέπει να μιλάμε γι” αυτά τώρα. Το λάθος είναι ότι χάσαμε το ματς στη Λιβαδειά. Εδώ παίξαμε με καλές ομάδες, τον Ατρόμητο και την Ξάνθη. Αν κερδίζαμε στην Λιβαδειά, θα είχαμε 16 βαθμούς τώρα. 
Η ομάδα θα πρέπει να βρει έναν κορμό. Σήμερα μπήκε ο Πουλίδο, γιατί βγήκε ο Μπουγαϊδης και βάζω και τον βασικό τερματοφύλακα και αμέσως έχουμε δύο αλλαγές. Πρέπει να πάμε με έναν κορμό, με 12-14 άτομα . 
Προσπαθώ να πάρω κάποιους παίκτες, όπως ο Γιαννίτσης. Ηρθε ο Μπακασέτας και έβαλε τρία γκολ. Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο για την ομάδα και πρέπει να βρω έναν κορμό. Δίνουμε μεγάλη μάχη. Θέλαμε να πάρουμε περισσότερα από τους έμπειρους παίκτες, αυτό είναι σίγουρο και έχω μιλήσει και με τον Πουλίδο και με τον Αγκάνθο.
Υπήρχε περίπτωση να χαθεί το ματς στη Λιβαδειά, αν έπαιξε διαιτητής ο Κάκος; 
Είναι «πενηντάρης». Αν μου πει κάποιος ότι θα χανόταν, σταματάω να ασχολούμαι. 
Εγώ του βγάζω το καπέλο. Μακάρι να τον είχαμε εκτός έδρας.  Εμείς φταίμε που χάσαμε εκεί, όχι ο διαιτητής, δεν θέλω να κρυφτώ. Ο κόσμος ήταν σήμερα συγκλονιστικός. Σε άλλη έδρα θα χάναμε. 
Όσο υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες, ποτέ δεν είναι αργά.
Πρέπει να βρούμε τρόπο να σωθούμε. Όσο υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες, ποτέ δεν είναι αργά. Σίγουρα τα πράγματα είναι δύσκολα και σήμερα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα. 
Αν ο ΑΡΗΣ δεν έχει 21 βαθμούς μετά από τρία παιχνίδια, τότε δεν έχει ελπίδες. 
Αν όμως φτάσει αυτούς τους βαθμούς, θα μπορέσει να σωθεί».

Ούτε τώρα... (1-1)

Ο ΑΡΗΣ για ακόμη μια αγωνιστική δε μπόρεσε να κερδίσει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» μένοντας στο 1-1 με τη Ξάνθη, αποτέλεσμα που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο στη προσπάθεια που κάνουν οι «κίτρινοι» 
για να παραμείνουν στη κατηγορία.
Αυτό ήταν και το 11ο παιχνίδι του ΑΡΗ στη φυσική του έδρα χωρίς η ομάδα να γευτεί τη χαρά της νίκης και είναι πραγματικά απορίας άξιο το πότε θα έρθουν οι 3 βαθμοί της νίκης...
Για το παιχνίδι δε χωράει ιδιαίτερη κριτική απ' τη στιγμή που ο ΑΡΗΣ όχι μόνο ήταν μέτριος αγωνιστικά αλλά κυρίως γιατί οι βαθμοί δε κατακτήθηκαν.
Η απόλυτη ποδοσφαιρική έδρα στην Ελλάδα κατήντησε «ξέφραγο αμπέλι» στις «ορέξεις» της κάθε ομάδας που έρχεται και παίρνει βαθμό/ους μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης»...
Γιατί η ερμηνεία της απόλυτης ποδοσφαιρικής έδρας δεν είναι τυχαία...
Πέραν της ατμόσφαιρας που επικρατεί, πρώτος ο ΑΡΗΣ στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου μπόρεσε και κατάφερε το απόλυτο στην έδρα του με 17 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια τη περ. 1978-79!! 
Δυστυχώς ο αγαπημένος μας ΑΡΗΣ πλέον και στη κατάσταση που τον φέρανε οι προφέσορες και τα λαμόγια όχι μόνο δε μπορεί να «σταυρώσει» νίκη νέσα στην έδρα του. πέφτει μια ολόκληρη κατηγορία...!! 

ΑΡΗΣ: Διούδης, Βλάχος (84' Αγγελούδης), Τσουμάνης, Πουλίδο, Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος (61' Σουνάς), Καμινιώτης (23' λ.τρ. Παπαδόπουλος), Τάτος, Μπακασέτας, Μανιάς, Αγκάνθο

Ξάνθη: Τσέμα, Φλίσκας, Γκαρσία (56' Βασιλακάκης), Γούτας, Κομεσίδης, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Σολτάνι, Μάνταλος (87' Ρούμπεν), Μαρίν (73' Τριάδης), Σολάρι

Μίνιτς : «Λίγο μυαλό να είχαμε...»

Ο Μίλαν Μίνιτς στάθηκε στη προσπάθεια των παικτών του μετά την ήττα από τη Κηφισιά, μοίρασε συγχαρητήρια και τόνισε ότι το σημαντικό είναι να παίζει καλά η ομάδα ασχέτως αποτελέσματος...

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είχαν πάθος και οι δυο ομάδες, καθώς ήθελαν να κερδίσουν. Λίγο μυαλό πιστεύω να είχαμε, θα ήταν δίκαιο να κερδίσουμε και εμείς. Ηρθε γρήγορα η διαφορά στους 19 πόντους, γυρίσαμε πίσω, αλλά στο τέλος δεν τα καταφέραμε.
Συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί κατάφεραν να φύγουν με κεφάλι ψηλά από το γήπεδο. Εκαναν  ό,τι μπορούσαν.
Παίξαμε με ομαδικότητα και κυκλοφορούσαμε καλά την μπάλα. Το σημαντικό είναι να παίζεις καλά, άσχετα με το αποτέλεσμα.
Παίζαμε δυνατά στην άμυνα, κάποια στιγμή άνοιγε όμως το παιχνίδι και τρώγαμε εύκολα καλάθια».

Νέα ήττα για τον Αυτοκράτορα... (81-74)

Ο ΑΡΗΣ γνώρισε την 10η φετινή του ήττα από την ΑΕΝΚ στη Κηφισιά, αποτέλεσμα που τον έφερε μόλις μια νίκη από τη γραμμή του υποβιβασμού σε μια περίοδο αγωνιστικής κρίσης μια βδομάδα πρίν από τον τελικό της Κρήτης.
Οι «κίτρινοι» από την αρχή του παιχνιδιού εγκλωβίστηκαν απέναντι στην ΑΕΝΚ και βρέθηκαν να χάνουν με διψήφιο αριθμό στη πρώτη περίοδο (32-16) με πολλά λάθη σε άμυνα και επίθεση.
Η εικόνα διορθώθηκε κάπως στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο ΑΡΗΣ βρήκε επιθετικές λύσεις, όμως οι γηπεδούχοι μπόρεσαν και διατήρησαν την υπέρ τους διαφορά πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το +11 (46-35).
Στη τρίτη περίοδο και για 9 αγωνιστικά ο ΑΡΗΣ κατέρρευσε στη κυριολεξία φτάνοντας στο -19 στο 29' (58-39) και απλά στο τελευταίο λεπτό η διαφορά συμμαζεύτηκε στο -12 (60-48).
Η αντεπίθεση για τους «κίτρινους» ήρθε στο τελευταίο δεκάλεπτο, η διαφορά κατέβηκε στους 5 πόντους (63-58 στο 33') και στους 4 (66-62 στο 36'), όμως η ολική ανατροπή δεν ήρθε ποτέ με τους γηπεδούχους να ελέγχουν το παιχνίδι και τον ΑΡΗ να γνωρίζει ακόμα μια ήττα...

Τα δεκάλεπτα: 32-16, 46-35, 60-48, 81-74
ΑΕΝΚ (Παπαθεοδώρου): Βασίλιεβιτς 10 (2), Λιακόπουλος 10 (2), Κρόκερ 17 (1), Κομποδιέτας, Σιούτης, Γκάρετ 5, Γουντς 4, Τσαλδάρης 18 (4), Αντεγκμπόγιε 2, Κακιούζης 8, Μπάρλος 7 (1)

ΑΡΗΣ (Μίνιτς): Μποχωρίδης 2, Χαντ, Πελεκάνος 10, Γκίκας 2, Τσακαλέρης 7, Ασημακόπουλος 9, Χαρίσης 6, Βεζένκοφ 12, Μούρτος 14 (4), Αθηναίου 12 (1)

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger