Αλώβητος στον "βούρκο"... (0-2)

Ο ΑΡΗΣ ανεβάζοντας την απόδοση του στο δεύτερο μέρος, κατόρθωσε να νικήσει τον αγωνιστικό χώρο, τις καιρικές συνθήκες και τον …Απόλλωνα Καλαμαριάς, πετυχαίνοντας καθαρή νίκη με 0-2. 
Έτσι οι κίτρινοι συνεχίζουν την κούρσα τους προς τον προβιβασμό, περνώντας από μία από τις θεωρητικά δύσκολες έδρες του ομίλου μας.

Το ματς διεξήχθη σε έναν βαρύ αγωνιστικο χώρο, αφού η συνεχόμενη βροχόπτωση δημιούργησε συνθήκες περισσότερο για λασπομαχία, παρά για ποδόσφαιρο. Στις κερκίδες του Δημοτικού σταδίου της Καλαμαριάς δώσανε το παρόν περίπου 800 οπαδοί του ΑΡΗ, όσοι περίπου και οι οπαδοί των γηπεδούχων.
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν επιφυλακτικά και το παιχνίδι μοιρασμένο στα πρώτα λεπτά. Η πρώτη καλή φάση του αγώνα έγινε στο 8′, όταν μετά από σέντρα του Τάτου, ο Νταμαρλής ξέχασε πως δεν ανήκει πλέον στον ΑΡΗ και με κεφαλιά του έστειλε την μπάλα στο Γ της εστίας της ομάδας του. Ευτυχώς για τον Απόλλωνα ο τερματοφύλακας του, Κωνσταντίνου, με υπέροχη εκτίναξη έβγαλε την μπάλα κόρνερ. Στη συνέχεια ο Κόκε έπιασε δυνατό σουτ που έφυγε μόλις άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Καπνίδης έπιασε κεφαλιά μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα βγήκε μόλις άουτ και πάλι. Η Καλαμαριά αντέδρασε με ένα σουτ-φάουλ του Γεωργίου που δεν ανησύχησε τον Σιδεράκη. Γενικά οι γηπεδούχοι παρότι ο ΑΡΗΣ είχε τις καλύτερες ευκαιρίες, ξεκίνησε καλύτερα, ενώ ο ΑΡΗΣ παρουσίασε το γνωστό άχρωμο πρόσωπο του.

Οι δύο ομάδες δεν κατόρθωσαν να μπούνε με αξιώσεις η μία στην περιοχή της άλλης, ενώ όσες προσπάθειες έγιναν δεν βρήκανε εστία ή ήταν πολύ εύκολες για τους τερματοφύλακες.
Στο δεύτερο μέρος ο ΑΡΗΣ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και από το ξεκίνημα κυνήγησε το γκολ που θα τον ξεκολλούσε από τη λάσπη. Και ενώ στο 47′ ο Ενλουντούλου αστόχησε από καλή θέση, στο 58′ ο συνήθης ύποπτος, Αντώνης Καπνίδης, έκανε το 1-0 με το κεφάλι, μετά από φάουλ-σέντρα του Σέρχιο Κόκε. Το γκολ αυτό ήταν ότι χρειάζονταν ο ΑΡΗΣ για να συνεχίσει στο δεύτερο μέρος με υψηλότερο ηθικό.
Λίγο μετά ο ΑΡΗΣ δικαιολόγησε την βαθμολογική του θέση, και ο Ντούνης τη θέση του ανάμεσα στους πρώτους σκόρερ του φετεινού ΑΡΗ: Με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, ο νεαρός έκανε το 2-0 και ουσιαστικά καθάρισε το παιχνίδι υπέρ των κιτρίνων.
Να σημειωθεί πως ο Ντούνης είχε σκοράρει και στο ματς του πρώτου γύρου στο Βικελίδης.

Στο 70′ ο Ενλουντούλου έδωσε τη θέση του στον Μάουρο Πόι. Ο Γάλλος δεν είχε την απόδοση προηγούμενων αγώνων, καθώς φανερά επηρεάστηκε από τον αγωνιστικό χώρο. Στο 76′ ο Κόκε έδωσε τη θέση του στον Μελισσά. Ο Ισπανός ήταν πολύ καλός, έδειξε θέληση και διάθεση, παρότι οι γηπεδικές συνθήκες δεν τον ευνόησαν. Παρόλα αυτά ήταν πολύ καλός και δείχνει σε κάθε αγώνα και βελτιωμένος.

Η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν πενιχρή: μόλις ένα σουτ στο 78′, όταν ο Ζαννέτος σούταρε, αλλά ο Σιδεράκης έδιωξε με άνεση σε κόρνερ, δείχνοντας ετοιμότητα.

Στο 82′ ο σκόρερ του πρώτου γκολ Καπνίδης, έδωσε τη θέση του στον Κυβελίδη. Ο Καπνίδης χειροκροτήθηκε από τον κόσμο στην κερκίδα καθώς το σημερινό ήταν το 14ο φετινό γκολ και σίγουρα είναι από τους mvp της σεζόν για τον ΑΡΗ.

Το υπόλοιπο του αγώνα δεν έκρυβε συγκινήσεις, εκτός από μια καλή κεφαλιά του Κυβελίδη που πέρασε μόλις άουτ. Οι παίκτες κουρασμένοι από το βαρύ πλέον τερέν έριξαν τους ρυθμούς τους περιμένοντας το τελικό σφύριγμα του διαιτητή που δεν άργησε.
Ο ΑΡΗΣ συμπλήρωσε 20 νίκες σε 23 αγώνες και πλέον σε λίγο θα μπορούμε να μιλάμε και για μαθηματική άνοδο στην πιο επάνω κατηγορία.

Η σύνθεση των νικητών ήταν η εξής: Σιδεράκης, Γεωργιάδης, Κόκε (76΄Μελισσάς), Τσουμάνης, Σαμαράς, Ιντζίδης, Καζναφέρης, Ν΄Λουντούλου (70΄Πόι), Καπνίδης (82′ Κυβελίδης), Τάτος και Ντούνης

Η Καλαμαριά αγωνίστηκε με τους Κωνσταντίνου, Μούχαλη, Τσαούση, Νταμαρλή, Μωυσίδη, Γιαξή (63΄Ζαννέτου), Πάλλα, Τσουκάνη, Κανούλα, Γεωργίου (73΄Μήτσικα), Ευσταθίου

YELLOW POSTER

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger