«5-ΑΡΗΣ» χαλαρά... (5-1)

Η νίκη νούμερο 21 ήταν πολύ ευκολότερη από κάθε άλλη για τους κίτρινους! Κάνοντας καταιγιστικό ξεκίνημα, οι παίκτες του Αναστόπουλου βρέθηκαν από πολύ νωρίς μπροστά στο σκορ με διαφορά, δίνοντας χαρά στην κερκίδα του γηπέδου, που όμως και πάλι δεν ήταν γεμάτη. 
Το τελικό σκορ θα μπορούσε να είναι πολύ υψηλότερο αν η ομάδα δεν τραβούσε χειρόφρενο στο δεύτερο μέρος, λίγο λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος, λίγο λόγω των αλλαγών του Αναστόπουλου, αλλά και της καλής απόδοσης των φιλοξενουμένων που σε καμία περίπτωση δεν κλείστηκαν πίσω, αναζητώντας να πετύχουν γκολ.

Πρωταγωνιστής ο Αντώνης Καπνίδης που φέτος έχει κάνει την άνοδο δική του υπόθεση. Σήμερα πέτυχε τρία από τα πέντε γκολ του AΡΗ και συνεχίζει…

Οι κίτρινοι ξεκίνησαν με τους Σιδεράκη, Καλογέρη, Σαμαρά, Ρόβα, Βουτσιά, Ιντζίδη, Καζναφέρη, Ν΄Λουντούλου, Καπνίδη, Κόκε και Ντούνη, ενώ ο αρχηγός Τάτος απουσίασε λόγω τιμωρίας.

Ο ΑΡΗΣ μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι, δείχνοντας από την αρχή πως θα είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Στο 4′ ο Κόκε πέτυχε με προσωπική προσπάθεια και σουτ από το σημείο του πέναλτυ το 1-0, ενώ αμέσως μετά ο Καπνίδης με το κεφάλι σκόραρε για δεύτερη φορά κατά της Κοζάνης! Ήταν το 15ο φετινό γκολ του νεαρού και η σέντρα ήταν από τον Βουτσιά.
Ο
ΑΡΗΣ ήταν καταιγιστικός, καθώς είχε και δοκάρι λίγο αργότερα, στο 8′ με τον Ντούνη. Ωστόσο ένα λάθος της άμυνας του Άρη έδωσε το δικαίωμα στην Κοζάνη να μειώσει στο 16′. Μετά από βολέ του τερματοφύλακα της Κοζάνης και λάθος υπολογισμό του Βουτσιά, ο επιθετικός της Κοζάνης Τζικόπουλος, βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Σιδεράκη και δεν δυσκολεύτηκε να μειώσει το σκορ.
Η ομάδα της Κοζάνης δεν κλείστηκε και προσπάθησε με αντεπιθέσεις να σημειώσει και δεύτερο γκολ, αλλά χωρίς επιτυχία. Ο
ΑΡΗΣ εξακολούθησε να έχει την πρωτοβουλία χωρίς τρανταχτές φάσεις. Καλύτερη φάση το οριζόντιο δοκάρι που είχε ο Κόκε στο 29′ με σουτ από το ύψος της περιοχής. Στο 33′ ο ΑΡΗΣ κέρδισε πέναλτυ με τον Ενλουντούλου που το εκτέλεσε ο Καπνίδης και με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έκανε το 3-1.
Το 4-1 το έκανε ο Ενλουντούλου, όταν συνεργάστηκε με τον Κόκε έξω από την περιοχή, ο Ισπανός σούταρε αλλά ο τερματοφύλακας της Κοζάνης δεν συγκράτησε και ο Γάλλος που είχε ακολουθήσει τη φάση σούταρε από κοντά στα δίχτυα!
Στο πρώτο μέρος είδαμε να λειτουργεί άψογα η επιθετική λειτουργία με τη συνεργασία των Κόκε, Καπνίδη, Ντούνη και Ενλουντούλου να φτάνει σε υψηλά επίπεδα.

Στο ημίχρονο ο Πόι πέρασε στη θέση του Κόκε που ήταν από τους καλύτερους του
ΑΡΗ στο Α μέρος.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για το Β” μέρος ήταν για την Κοζάνη. Στο 54′ ο Πετράκος βρέθηκε έξω από την περιοχή του
ΑΡΗ και έπιασε ένα ψιλοκρεμαστό σουτ που έδιωξε εντυπωσιακά ο Σιδεράκης σε κόρνερ. Ο ΑΡΗΣ ήταν επιθετικά ανούσιος, χωρίς να έχει πλέον υψηλά κίνητρα στο παιχνίδι του, ωστόσο διατήρησε όπως είναι φυσικό την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Στο 58′ ο Ντόγος πέρασε στο παιχνίδι στην θέση του Σαμαρά, ενώ στο 65′ ο Ενλουντούλου πέρασε εκτός και τον αντικατέστησε ο Κυβελίδης.
Οι αλλαγές παικτών και συστημάτων που δοκίμαζε ο Αναστόπουλος στο Β΄μέρος ζημίωσαν την ποιότητα του παιχνιδιού, ρίχνοντας κατακόρυφα το θέαμα, ενώ είδαμε και μία περίεργη διάταξη με δύο φορ.

Η πρώτη ουσιαστική ευκαιρία του
ΑΡΗ έγινε στο 70′ οταν ο Ποι συνεργάστηκε με τον Καπνίδη και τελικά ο Αργεντίνος έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή που απέκρουσε εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας της Κοζάνης. Στη συνέχεια της φάσης ο Ντούνης σούταρε άουτ από καλή θέση. Μετά το 72′ ο ΑΡΗ πάτησε περισσότερο στην αντίπαλη περιοχή, αλλά δεν μπορούσε να πετύχει το γκολ νούμερο 5.

Στο 80′ η Κοζάνη είχε μία καλή στιγμή, αλλά πρώτα ο Σιδεράκης και μετά η αστοχία των παικτών της Κοζάνης αποσόβησε το 4-2.

Στο 83′ ο Ντούνης μπήκε από τα δεξιά και ανατράπηκε μέσα στην περιοχή της Κοζάνης, Το πέναλτυ ήταν καθαρό και ο διαιτητής το σφύριξε αμέσως. Εκτελεστής του και πάλι ο Καπνίδης που πέτυχε τελικά χατ τρικ, κάνοντας το 5-1!
Αξιοσημείωτο προς το τέλος του αγώνα, είναι οι δύο κίτρινες κάρτες που εκβίασαν και πήραν οι Καζναφέρης και Ποι λόγω καθυστέρησης, Οι δύο παίκτες συμπλήρωναν κάρτες και προτίμησαν να εκτίσουν την ποινή τους στο επόμενο ματς εναντίον του Γαζώρου, παιχνίδι που δεν θα γίνει φυσικά αφού η Σερραϊκή ομάδα έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα! Οι φιλοξενούμενοι είχαν και αυτοί δοκάρι στο 92′ και αυτή ήταν και η σπουδαιότερη στιγμή του αγώνα πριν το τέλος του!
Το τελικό σφύριγμα βρήκε τον
ΑΡΗ να ανεβαίνει ακόμη ένα σκαλοπάτι προς το πάνω. Το παιχνίδι δεν χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμό, καθώς η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν παραπάνω από έκδηλη. Τουλάχιστον ο κόσμος στην κερκίδα αυτή τη φορά ευχαριστήθηκε θέαμα και είδε την ομάδα του να πετυχαίνει πέντε τέρματα!

ΑΡΗΣ: Σιδεράκης, Καλογέρης, Σαμαράς (59΄Ντόγος), Ρόβας, Βουτσιάς, Ιντζίδης, Καζναφέρης, Ν΄Λουντούλου (64΄Κυβελίδης), Καπνίδης, Κόκε (46΄Πόι), Ντούνης.

Κοζάνη: Τζόρτζεβιτς, Ταχιάς, Ηλίας, Γιουβανέλης (71΄Ζαχαριούδης), Αλιατίδης, Η. Τσικόπουλος, Γ. Τσικόπουλος, Πετράκος, Παπαδόπουλος, Βουτσιώτης (85΄Παπανώτας), Χαματάϊ (60΄Τσαγκαλίδης)

Υellow Poster

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger