Χρυσός η ισοπαλία (3-3)

Σ΄ένα παιχνίδι όπου ο ΑΡΗΣ, δεν έδειχνε να μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό του αντιπάλου, κατόρθωσε να αποσπάσει την ισοπαλία 3-3 με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο Στάδιο.  
Παρ’ όλα αυτά κατάφερε να «γυρίσει» από το 2-0 στο 3-2 υπέρ του και με λίγη τύχη και καθαρό μυαλό ίσως να πανηγύριζε και τη νίκη.

Το πρώτο ημίχρονο μπορεί να χρεωθεί άνετα στον Εργοτέλη λόγω της επιθετικής μονοτονίας και των χαμένων ευκαιριών. Όχι τόσο κλασσικών αλλά τα δύο δοκάρια στο 24’ με τον Ρομάνο και στο 31’ με τον Μπαντιμπαγκά,  δεν του έδωσαν την ευκαιρία να προηγηθεί πιο νωρίς. Αυτό που μπορούμε να κρατήσουμε για τον ΑΡΗ, είναι το πέναλτι που δεν του δόθηκε από το διαιτητή της αναμέτρησης κ. Τριτσώνη στο 22’ της αναμέτρησης, μετά από καταφανέστατο χέρι του Πελέ στο ύψος της μικρής περιοχής, μετά από κόρνερ του Ουντότζι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΡΗΣ, συνέχισε την τακτική της καταστροφής, αφού στην εντεκάδα υπήρχαν τρεις καθαροί κόφτες. Οι γηπεδούχοι αναπτύσσονταν καλύτερα στο γήπεδο και ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ με εκπληκτική κεφαλιά του Μπαντιμπαγκά στο  62’ από το ύψος του πέναλτι. Τρία λεπτά μετά το 1-0, ο Πελέ διπλασίασε τα τέρματα για τον Εργοτέλη ύστερα από αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ.
Όμως απ’ ότι φάνηκε ο ΑΡΗΣ, δεν παραδόθηκε ούτε είχε πει την τελευταία του λέξη. Ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς πραγματοποίησε δύο αλλαγές που άλλαξαν τόσο τη διάταξη της ομάδας του, όσο προβλημάτισε και τον αντίπαλο. Ο Σταυρόπουλος πέρασε δεξιά σε θέση εξτρέμ και ο Τάτος μπήκε σε θέση «10». 

Το δεκάρι του ΑΡΗ, πήρε το όπλο του και εκτέλεσε διαδοχικά τρεις φορές την αντίπαλη εστία. Στο 69’ με σουτ εκτός περιοχής στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα για την ισοφάριση, στο 71’ ύστερα από δική του εκτέλεση φάουλ ο Νταμαρλής τη ξυρίζει με το κεφάλι από τη μικρή περιοχή για το 2-1 και στο 82’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Ουντότζι από την αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι του Αθανασίου για να έρθει στα πόδια του Τάτου ο οποίος με έξυπνο πλασέ δίνει το προβάδισμα(3-2).

Από εκείνο το σημείο ο ΑΡΗΣ, φοβήθηκε το ματς, βέβαια δεν άφησε πολύ χώρο αλλά πλέον με τα στενά περιθώρια το να πάρεις ένα ματς που ίσως δεν το άξιζε εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη δυσκολία. Ο Πουλίδο μπήκε για να δώσει βάθος στο κέντρο της άμυνας αλλά αντί να γίνει κάτι τέτοιο μπέρδεψε περισσότερο τα πράγματα. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί κενό στο τελευταίο λεπτό στα στόπερ και το Μπαντιμπαγκά να δίνει το βαθμό στην ομάδα του, ακριβώς στη λήξη του αγώνα (95’)!
Το τελικό σκορ 3-3, δίνει στον ΑΡΗ, ένα χρυσό βαθμό από έναν αγώνα που θα μπορούσε να είχε χάσει ή να είχε κερδίσει. Θεωρώ πως έτσι όπως εξελίχθηκε ήταν το δίκαιο αποτέλεσμα!!!

                                                                                                                Αριστοτέλης Δεληγιάννης
 

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger