«Στήθηκε» το τόπι! (2-1)

Ο ΑΡΗΣ ήταν αυτός που παραχώρησε τη νίκη 2-1, σ’ έναν ΠΑΣ που δεν είχε την τελική πάσα, παρά μόνο το χώρο για να
κατέβει μέχρι την περιοχή και χωρίς τελικά να απειλεί το τέρμα του Διούδη πλην των στημένων.

Ο νέος τεχνικός του ΑΡΗ Σούλης Παπαδόπουλος, παρέταξε την ομάδα του με σκοπό να κρατήσει σε απόσταση τους αντιπάλους από την περιοχή και για να χτυπά στις κόντρα επιθέσεις. Όμως του στοίχισε η αποβολή του Τάτου, με συνέπεια να οπισθοχωρεί και ο Αγκάνθο για να παίρνει τη μπάλα και χωρίς καθαρούς χαφ στα πλάγια ο ΑΡΗΣ, είχε δυσκολία να πλαγιοκοπήσει και να μπει στην απέναντι περιοχή.
Το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας όπως είναι φυσικό, αφού ο παγωμένος αγωνιστικός χώρος επιβάρυνε τις αντιδράσεις των δύο ομάδων. Στο 7’ υπήρξε χέρι εντός περιοχής από αμυντικό του ΠΑΣ που δεν δόθηκε.
Στο 41’ ήρθε η πρώτη καλή ουσιαστική στιγμή του αγώνα, αφού ο Βελλίδης έπιασε τη μπάλα σε επιστροφή του Τζημόπουλου, με τον διαιτητή του αγώνα Σιδηρόπουλο να δίνει το έμμεσο φάουλ, το οποίο δεν εκμεταλλεύτηκε ο Αγκάνθο αφού βρήκε τοίχος, λίγο έξω από τη μικρή περιοχή.
Το 44’ ήταν το λεπτό που καθόρισε το αποτέλεσμα. Ο Παπαδόπουλος μετά από σκληρό τάκλιν που επιχείρησε στη μπάλα, δέχτηκε επίθεση από δύο παίκτες των Ιωαννίνων με συνέπεια να πέσει στο έδαφος από σπρώξιμο.
Στη συνέχεια στη γενικευμένη σύρραξη που ακολούθησε, ο Ντάσιος χτύπησε στο πρόσωπο τον Τάτο, με το Σιδηρόπουλο να δείχνει την κόκκινη κάρτα και στους δύο, αντί να δεχτούν την αποβολή δύο ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων.
Στο 51’ ακόμα ένας «νέος» κανονισμός ανακαλύφθηκε για να βρεθεί ο ΑΡΗΣ στο καναβάτσο.
Μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντε Βισέντι, η μπάλα βρήκε τα κολλημένα στο στέρνο χέρια του Παπαδόπουλου και ο «άρχων» του αγώνα σφύριξε την εσχάτη των ποινών.
Μετά την εκτέλεση αυτή του φάουλ, ο Ντε Βισέντι άνοιξε και το σκορ, αφού ευστόχησε στο πέναλτι. 
Σε αυτό το λεπτό, αποβλήθηκε και ο βοηθός του κ.Παπαδόπουλου, Κυριάκος Μπιμπισίδης, ο οποίος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να κατευνάσει τα πνεύματα.
Η απάντηση ήρθε γρήγορα από το Μανιά με εξαιρετικό τελείωμα, για το 1-1!
Στο 64’ ένας ακόμα παίκτης των Γιαννιωτών έπρεπε ν’ αποβληθεί, αφού ο πρωταγωνιστής των δύο τερμάτων των γηπεδούχων, χτύπησε στο πρόσωπο τον Οικονομόπουλο, βλέποντας μόνο την κίτρινη κάρτα.
Σε γενικές γραμμές ο ΑΡΗΣ εμφανίστηκε εμφανώς βελτιωμένος στην καταστροφή, πάλεψε αρκετά, έκλεψε αρκετές μπάλες αλλά είναι γεγονός πως από τη στιγμή που αποβλήθηκε το «10» του, αποσυντονίστηκε, χωρίς να έχει παίκτες που θα μπορούσαν να φτιάξουν παιχνίδι και να αξιοποιήσουν τους δύο επιθετικούς, Μανιά και Αγκάνθο. 
Οι κιτρινόμαυροι γι’ ακόμα μία φορά προδόθηκαν από τη λειτουργία τους σε στημένες φάσεις, δεχόμενοι ένα γκολ (2ο) που θα μπορούσαν ν’ αποσοβήσουν πιο εύκολα! 

Σ’ αυτό το δεύτερο τέρμα που δέχθηκε ίσως να φέρει ευθύνη κι ο Διούδης ο οποίος αν και είδε τη μπάλα να βρίσκεται στη μικρή περιοχή δεν βγήκε, ενώ θα μπορούσε να βγει και να καθαρίσει τη φάση. Αντίθετα έκανε και κίνηση προς τα πίσω.

ΠΑΣ: Βελλίδης, Βίλα, Λίλα, Κολοβέτσιος, Ίλιτς (91’ Κρητικός), Τσουκαλάς, Τζημόπουλος, Ντάσιος, Κοροβέσης (77’ Μπέριος), Στρούνα (46’ Μιχαήλ), Ντε Βισέντι.

ΑΡΗΣ: Διούδης, Κύργιας, Καραγκούνης, Οικονομόπουλος, Αγκάνθο, Τσουμάνης (91’ Αγγελούδης), Τάτος, Παπαδόπουλος (80’ Καραγιάννης), Μαργαρίτης, Μανιάς, Ηρακλής.

                                                                                                                Αριστοτέλης Δεληγιάννης

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger