Ναυάγιο για ΑΡΗ (80-59)

Ο ΑΡΗΣ που φέτος μας είχε συνηθίσει στα γλυκά αποτελέσματα, εδώ και λίγες μέρες μας κερνάει πικρές ήττες. 

Και δεν είναι πως έχουμε την απαίτηση να κερδίζουμε κάθε αντίπαλο, ιδιαίτερα αυτούς που είναι αντικειμενικά καλύτερες ομάδες. Απλά αυτό που ζητάνε οι φίλοι του ΑΡΗ από τους παίκτες τους, είναι να κοιτάνε τον αντίπαλο στα μάτια και να παλεύουν κάθε παιχνίδι μέχρι το τέλος, χωρίς να πετάνε την πετσέτα πολύ νωρίς, χωρίς να ντροπιάζουν τη φανέλα και την ιστορία της ομάδας.

Ο ΑΡΗΣ σήμερα στο ΟΑΚΑ εναντίον του Παναθηναϊκού ήταν και πάλι σήμερα πολύ κακός, ανύπαρκτος αμυντικά και επιθετικά, έρμαιο του ταλέντου των πρασίνων. Και αν οι γηπεδούχοι δεν χαλάρωναν πολύ κατά το δεύτερο μέρος, θα είχαμε μια ήττα ακόμη μεγαλύτερων διαστάσεων, ακόμη πιο ντροπιαστική για τον ΑΡΗ.

Πολύ κακός, άστοχος επιθετικά αλλά και αμυντικά, ο ΑΡΗΣ έχασε την επαφή με το παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Ήδη το σκορ ήταν 22-7 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, ενώ και κατά το δεύτερο δεκάλεπτο η διαφορά άγγιξε τους 30 πόντους. Το σκορ του ημιχρόνου ήταν τελικά 49-21 με τον ΑΡΗ να έχει 22% στα δίποντα και 1/6 τρίποντα. Ο Μακνίλ σκόραρε 7 πόντους.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός μπορούμε να πούμε πως φρέναρε. Ο Τζωρτζεβιτς χρησιμοποίησε και τους δύο νεαρούς, Λούντζη και Παπαγιάννη. Ο ΑΡΗΣ χωρίς να είναι καλός, κατόρθωσε και σταμάτησε την αύξηση της διαφοράς, που παρέμεινε βέβαια στους 30 πόντους, για να έχουμε το 71-43 του τρίτου μέρους.

Στο τελευταίο μέρος του αγώνα επήλθε μια ισορροπία, με τον Παναθηναϊκό να σκέφτεται περισσότερο τον επόμενο αγώνα του και τον ΑΡΗ να μειώνει λιγάκι τη διαφορά και να απομακρύνει τον εξευτελισμό. Διακρίθηκε ο Μούρτος που πέτυχε 12 πόντους. Τελικό σκορ 80-59 και η βραδιά που οφείλουμε να ξεχάσουμε σύντομα έλαβε τέλος…

Σίγουρα η καλή οργάνωση του φετινού ΑΡΗ και η διαχείριση από την πλευρά Λάσκαρη έχει γεμίσει ελπίδες τους φίλους της ομάδας μας. Ιδιαίτερα όταν ο ΑΡΗΣ έκανε τα πρώτα καλά αποτελέσματα, κυρίως στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα, οι φίλοι του ΑΡΗ άρχισαν να ονειρεύονται το κάτι παραπάνω. Οι ήττες των τελευταίων αγώνων και ο τρόπος με τον οποίο επιτεύχθηκαν, προσγείωσαν ανώμαλα τους αισιόδοξους και γέμισαν περισσότερους προβληματισμούς τους περισσότερο σκεπτικούς. Τι φταίει, όχι τόσο για τις ήττες, αλλά για τον τρόπο με τον οποίο ήρθαν, είναι σίγουρα κάτι που θα απασχολήσει τους ανθρώπους του ΑΡΗ τις επόμενες μέρες, και ιδιαίτερα μετά το επόμενο δύσκολο ματς στο Βερολίνο.

Αυτό που πρέπει να γίνει αυτή τη στιγμή, είναι να παραμείνουμε όλοι ψύχραιμοι, πριν καταλογίσουμε ευθύνες σε οποιονδήποτε για τα αποτελέσματα αυτά, παίκτες, προπονητή ή διοίκηση.

 aris.re

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger