Tην ισοπέδωσε !! (84-58)

Ο Θεός του πολέμου είναι δυνατότερος από τον Θεό της θάλασσας και αυτό το απέδειξε στο παρκέ του Παλέ, στην αίθουσα του Νικ Γκάλης Χόλ. 

Οι κίτρινοι μετά από εξωπραγματική εμφάνιση, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, συνέτριψε την λιθουανική Νεπτούνας με 84-58 ξεκινώντας με ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις του για τη φάση των 32 του θεσμού του eurocup.

Με sold out ξεκίνησε το παιχνίδι καθώς τα λίγα εισιτήρια που είχαν παραμείνει πριν τον αγώνα εξαντλήθηκαν τα τελευταία λεπτά. Ο AΡΗΣ ξεκίνησε με τους Γουότερς, ΜακΝιλ, Πελεκάνος, Γουάιτ και Χαγκινς απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο.

Οι κίτρινοι ξεκίνησαν πολύ καλά και στο 6:00 το σκορ ήταν 13-5 υπέρ τους. H επίθεση του
AΡΗ είχε καλό ρυθμό στο ξεκίνημα του αγώνα με τον Χάγκινς να φαίνεται να έχει κέφια, αλλά και τον Ουάιτ που πέτυχε το πρώτο τρίποντο του αγώνα. Η διαφορά ανέβηκε και άλλο, χάρη στον Μακνίλ, στους δέκα τρεις πόντους (18-5). Εντυπωσιακή και η άμυνα του AΡΗ που δέχτηκε μόλις 5 πόντους σε δέκα λεπτά από μια ομάδα που φτάνει άνετα τους 90 στα παιχνίδια της μέχρι τώρα. Ο AΡΗΣ συνέχισε να σφυροκοπεί και το σκορ έφτασε το 25-5, ένα ονειρεμένο ξεκίνημα για τον AΡΗ, το καλύτερο για φέτος για τους γηπεδούχους.
 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο AΡΗΣ συνέχισε να «χτυπάει» τους «Ποσειδώνιους» με τη διαφορά να μεγαλώνει ακόμη περισσότερο (31-5 στο 8:00). Οι κίτρινοι είναι ισοπεδωτικοί, ενώ οι Λιθουανοί έμοιαζαν να τα έχουν χαμένα, ίσως επηρεασμένοι και από τη θερμή ατμόσφαιρα της κερκίδας που δεν σταμάτησε λεπτό να ενθαρρύνει τους παίκτες του AΡΗ… Η Νεπτούνας πέρασε σε διψήφιο αριθμό πόντων μόλις στο 6:10 (33-10)! Ο AΡΗΣ έριξε λίγο τον ρυθμό του όταν η διαφορά πέρασε τους είκοσι πόντους, ενώ ο Πρίφτης πέρασε στο παιχνίδι και παίκτες με μικρότερη συμμετοχή στην βασική πεντάδα. Η κόρνα του ημιχρόνου βρήκε τον AΡΗ να κερδίζει με 46-22, με τη διαφορά να εκτοξεύεται στους 24 πόντους!
 

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον AΡΗ να πετυχαίνει double score, 48-24, λίγο μετά την έναρξη. Οι Λιθουανοί μείωσαν με ένα μικρό ξέσπασμα στο 50-35, χάρη σε τρία συνεχόμενα τρίποντα, στο 6′ προ της λήξης της περιόδου, υπενθυμίζοντας πως υπάρχουν και αυτοί μέσα στο παρκέ. Ωστόσο οι Λιθουανοί δεν ήταν σε καλή μέρα και έτσι η ευστοχία τους αυτή δεν είχε συνέχεια. Ο AΡΗΣ στην περίοδο αυτή έκανε αρκετά λάθη σε σύγκριση με το πρώτο μέρος, αλλά σύντομα επέστρεψε στον ρυθμό του, φτάνοντας και πάλι τη διαφορά άνω των 20 πόντων (56-35 στο 3:30). 
 Ο AΡΗΣ τελείωσε την περίοδο με ένα τρίποντο του Γουότερς, που έκανε το σκορ 63-44 και έκοψε τις όπιες ελπίδες των φιλοξενουμένων που είχαν μειώσει προς το τέλος του δεκαλέπτου στους 16 πόντους.
Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τρίποντο του Ζάρα. Η απόδοση των δύο ομάδων κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με το τελευταίο δεκάλεπτο, με συνέπεια η διαφορά να παραμένει από τους 16 μέχρι τους 20 πόντους. 

Αυτό βέβαια βόλευε τον AΡΗ που έβλεπε τη νίκη να έρχεται με ένα χαλαρό και σίγουρο ρυθμό, γεγονός που επέτρεψε στα τελευταία λεπτά να έρθει και το θέαμα με καρφώματα και εύστοχα σουτ τριών πόντων Η κόρνα της λήξης βρήκε τον AΡΗ να κερδίζει με 84-58, μια μεγάλη νίκη επί μιας ομάδας που έχει τους ίδιους στόχους με αυτόν.
Το αήττητο του Παλέ διατηρείται, ο
AΡΗΣ παίρνει τους πρώτους πόντους και είναι έτοιμος για τη συνέχεια, το δύσκολο ταξίδι στο Μιλάνο, σε ένα ματς καθοριστικό πλέον για την πρόκριση…

Κορυφαίοι του
AΡΗ οι Ουάιτ (19π.) και Μακ Νιλ (18π.), ενώ αμυντικά δεν υπήρχε κανένας που να υστέρησε.

Τα δεκάλεπτα: 25-5, 46-22, 63-44, 84-58
AΡΗΣ (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 6(2τρ, 6ασ), Πελεκάνος 2, Φλιώνης, Γουάιτ 19(1τρ, 5ρ), Γουότερς 9(1), Ζάρας 9(1/5τρ), Χάγκινς 8(7ρ), Κοέν 2(5ρ), Μούρτος 5(1), Σίμτσακ 6, ΜακΝιλ 18(4/4τρ)

Νεπτούνας (Αντομάιτις): Γιούιν 13(3/7τρ), Σίκσνιους, Μαζέικα 11(2/6τρ, 5ασ), Γκιρντζιούνας 6, Μπέιντερ, Σαρακάουσκας 3(1), Ζαβάτσκας 6(2), Γκραντ 8(5ρ), Μπιρούτα 11(1), Μπουτκεβίτσιους

aris.re

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger