Αν έχεις τύχη διάβαινε και ριζικό περπάτει!!! (0-2)

Το ρητό που τα λέει όλα για τη σημερινή αγωνιστική ημέρα για τον ΑΡΗ, ο οποίος «χάρισε» ακόμα μία δική του νίκη, στο δικό του γήπεδο όπου και αγνοεί τη νίκη από την αρχή του πρωταθλήματος.
Έχασε από τον Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0! Το 2014 ξεκίνησε λοιπόν στραβά, αλλά ας δούμε την πραγματικότητα.
Δεν είναι η ανικανότητα, δεν είναι η ψυχολογία, δεν είναι το κακό το ριζικό, δεν είναι ούτε το οικονομικό σκέλος.
Είναι η πλήρης ανοργανωσιά που επικρατεί και που κανείς δεν είχε σ’ αυτό τον τομέα την ικανότητα να το προτείνει και να το κάνει πράξη.
Η οργάνωση σου προσφέρει τα πάντα όταν τα πράγματα στα υπόλοιπα επίπεδα δεν πηγαίνουν και τόσο καλά.
Γιατί όπως και να το κάνουμε το αγωνιστικό τμήμα είναι αυτό που μπορεί να προσφέρει βιωσιμότητα όταν τα λεφτά είναι είδος προς εξαφάνιση, σε περιόδους κρίσης.
Ο ΑΡΗΣ, στο παιχνίδι αυτό για την 18η μέρα έπαιξε όπως έπρεπε να παίξει για περίπου 65’ συνεχούς πίεσης προς την αντίπαλη εστία. Είχε τις ευκαιρίες, είχε το πέναλτι, είχε την κατοχή μπάλας και την υπεροχή σ’ όλα τα επίπεδα. Τι δεν είχε;
Νοοτροπία!!! Δεν ξέρω να πω αν υπάρχει η νοοτροπία νικητή, ηττημένου, καταραμένου κτλ. Αλλά λείπει αυτό το κλικ προς αυτό που ξέχασε να είναι εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Δυστυχώς για πολλούς ο ΑΡΗΣ είναι τελειωμένος.
Για μένα και για πολλούς άλλους δεν είναι. Μπορεί να το παλέψει, υπάρχουν ελπίδες.
Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με το γκολ από πλευράς Απόλλωνα, όταν στο 2’ ο Μίνγκας βρέθηκε μόνος απέναντι στο Διούδη κάνοντας το 1-0! 

Η άμυνα σ’ αυτή την περίπτωση σάστισε, έμεινε ακίνητη, ο παίκτης που εκτέλεσε δεν είχε καμία απολύτως ενόχληση. Όμως από αυτό το σημείο και μετά ο ΑΡΗΣ, είχε τη μπάλα χωρίς να έχει όμως την πίεση προς τον αντίπαλο μέσα στην περιοχή, αν και έπαιζε με δύο καθαρόαιμα σέντερ φορ. Δεν τα εκμεταλλεύτηκε, δεν τους αξιοποίησε όπως θα έπρεπε.
Οι Μανιάς και Αγγελούδης, έμεναν ακίνητοι περιμένοντας τη μπάλα σε σημεία που δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα.
Από τη δική τους μεριά δεν έδωσαν την ευκαιρία στον εκπληκτικό σήμερα Σουνά να τους μοιράσει τη μπάλα προς το τέρμα.
Όταν μένεις ακίνητος το «10» δεν βλέπει κίνηση και αναγκάζεται να μεταφέρει το τόπι στα πλάγια, όπου οι Τσουμάνης, Καραγκούνης ήταν σκέτη απογοήτευση όσον αφορά τα γεμίσματα και τις σέντρες.
Μετά την ανάπαυλα ο ΑΡΗΣ, μπήκε εξίσου δυνατά. Στο 49’ ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, ο Σουνάς είχε δοκάρι μετά από ωραία ενέργεια. Η κόντρα σε σουτ του Αγκάνθο από το ύψος της μικρής περιοχής και θέση δεξιά προς το τέρμα, βρήκε σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, Τζόρβα. Από τη στιγμή που δεν βάζεις το γκολ το δέχεσαι.
Έτσι κι έγινε όταν στο 59’ ο Διούδης επιχείρησε έξοδο χωρίς όμως να βρίσκει μπάλα και τον επερχόμενο Πετρόπουλο να κάνει το 2-0! Στο 61’ οι γηπεδούχοι κερδίζουν το πέναλτι, με τον Γ. Παπαδόπουλο να σημαδεύει τη Θύρα 3!
Στο 69’ ο Τζόρβας έδωσε το δώρο αλλά ο Πουλίδο άργησε και δύο μέτρα πάνω από τη γραμμή του τέρματος έχασε την ευκαιρία να μειώσει το σκορ.
Από την πλευρά του ο κ. Σούλης Παπαδόπουλος έκανε σημαντικά λάθη στο στήσιμο της ομάδας όπως φάνηκε στην πράξη.
Κατέβασε την ομάδα με επιθετικό προσανατολισμό και με ρόμβο στο κέντρο με τον Αγκάνθο να βρίσκεται σε θέση περιφερειακού μεσοεπιθετικού και πίσω από τα σέντερ φορ. Εμφανίστηκαν μεγάλα κενά στην αρχή του αγώνα, τα οποία βέβαια καλύφθηκαν επάξια στη συνέχεια. Όμως δεν υπήρχαν οι παίκτες στις πτέρυγες, που θα δημιουργούσαν ρήγματα προς την αντίπαλη περιοχή και αυτοί που θα αξιοποιούσαν από αυτές τις θέσεις τα τρία ουσιαστικά σέντερ φορ που υπήρχαν στην εντεκάδα. Το αποτέλεσμα ήταν να κατεβάζει τη μπάλα ο Σουνάς μονοδιάστατα, χωρίς στηρίγματα στα πλάγια και μόνο από
τον άξονα.
Οι αποδοκιμασίες ήταν αναμενόμενες, τόσο προς συγκεκριμένους παίκτες, όπως και σε όσους έχουν διοικήσει τον ΑΡΗ τα τελευταία χρόνια. Αν θέλουμε να κατηγορήσουμε κόσμο μπορούμε να το κάνουμε πολύ εύκολα και προς όλες τις κατευθύνσεις.
Θεωρητικά τα πράγματα είναι δύσκολα. Για έναν ΑΡΗ όμως πρέπει να γίνουν εφικτά, μέχρι να φύγει και η τελευταία σταγόνα αίματος. Θέλετε δε θέλετε εσείς που κρατάτε τις τύχες του ΑΡΗ στα χέρια σας θα σώσετε την ομάδα.
Δε με νοιάζει ποιοι είστε και ποιοι δεν είστε. Ο ΑΡΗΣ, αν δεν σωθεί, παραδίδει πνεύμα!!!

ΑΡΗΣ : Διούδης, Καραγκούνης, Πουλίδο, Οικονομόπουλος, Σουνάς, Αγκάνθο, Αγγελούδης (55’ Ρένια), Τσουμάνης (78’ Καραγιάννης), Παπαδόπουλος (74’ Τσουκάνης), Μανιάς, Ηρακλής.

ΑΠΟΛΛΩΝ : Τζόρβας, Χατζηζήσης (68’ Σόουζα), Δεληζήσης, Κόρμπος, Παντελιάδης, Πετρόπουλος (90+1’ Μπάρκογλου), Αλβάρεζ, Μίνγκας, Φαρινόλα (46’ Ντόλμπεργκ), Αργυρόπουλος, Τσοκάνης.

                                                                                                                    Αριστοτέλης Δεληγιάννης

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger