Hagins rules και πρόκριση! (64-61)

O ΑΡΗΣ επικράτησε της ΑΕΚ με σκορ 64-61, σ” ένα φλεγόμενο Παλαί Ντε Σπορ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος!!!

Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε τον αγώνα έχοντας πρόβλημα όπως και σε όλο το παιχνίδι σε επιθέσεις 5 εναντίον 5, παίρνοντας πόντους από ατομικές ενέργειες. Υπήρξαν κάποια προβλήματα στον αμυντικό τομέα ειδικά κάτω από το καλάθι. Οι 21 πόντοι που δέχτηκε σε αυτό στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν αρκετοί.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ΑΡΗΣ προσάρμοσε καλύτερα την άμυνα του και με σερί 6 πόντων κάλυψε τη διαφορά που είχε δημιουργήσει η ΑΕΚ, με το 18-24!

Στο διάστημα αυτό ο Οκάρο Γουάιτ χρεώθηκε με το 4ο φάουλ με τον τεχνικό των γηπεδούχων να έχει ένα ατού, στον πάγκο, από πολύ νωρίς.
Οι κιτρινόμαυροι πέρασαν έτσι μπροστά με 31-28, αλλά έχασε γρήγορα το προβάδισμα, αφού το σκορ πήγε στο 34-34, με τον Πελεκάνο να πετυχαίνει το τρίποντο για να ισοφαρίσει στα 17 λεπτά της αναμέτρησης.

Στα 19 λεπτά ο Τσούπκοβιτς χρεώθηκε με το 3ο του φάουλ, για να στείλει τον Ανοσίκε στις βολές, δίνοντας προβάδισμα δύο πόντων με τον Μακνιλ να ισοφαρίζει.

Η τρίτη περίοδος του αγώνα ΑΡΗΣ-ΑΕΚ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, σημαδεύτηκε από το εκπληκτικό κάρφωμα του Χάγκινς, ο οποίος έριξε και τη μπασκέτα, με συνέπεια να υπάρξει διακοπή για περισσότερη από μία ώρα.
 

Όταν επιτέλους ξεκίνησε το παιχνίδι, ο ΑΡΗΣ διατήρησε το προβάδισμα 4 πόντων που είχε πριν τη διακοπή, έχοντας όμως, άσχημα ποσοστά ευστοχίας. Ο Βασίλης Σίμτσακ ήταν αυτός που έδωσε πνοή στην ομάδα των κιτρινόμαυρων, αφού με επιθετικά ριμπάουντ και πολύ καλή άμυνα βοήθησε στο να διατηρηθεί η διαφορά των 4 πόντων. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και η κούραση που φάνηκε από τον σέντερ της ΑΕΚ Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Το πρόβλημα πάντως στις σετ επιθέσεις συνεχίστηκε.
Το τελευταίο μέρος της αναμέτρησης για τον αγχωμένο ΑΡΗ, δεν ήταν καλό καθώς συνεχίστηκε το πρόβλημα στην επίθεση, με άσχημα ποσοστά ευστοχίας. Βρέθηκε πίσω στο σκορ, τα ατού του δεν έδωσαν καλάθια, αλλά κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ με τον αντίπαλο.

Στο κρίσιμο τελευταίο λεπτό με καλάθια των ΜακΝιλ-Χάγκινς πέρασε μπροστά με 61-58, προκαλώντας την κερκίδα να εκδηλωθεί περισσότερο. Εδώ να πούμε πως ο σέντερ του ΑΡΗ είχε 5 τάπες επί των αντιπάλων του κάτω από το καλάθι, συμβάλλοντας εξαιρετικά στην άμυνα, όπως αποδείχτηκε και ο σημερινός κυρίαρχος των ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 36-36, 51-47, 64-61.

ΑΡΗΣ: Ξανθόπουλος (5ασ.), Πελεκάνος 6 (2), Τσούπκοβιτς 2, Γουάιτ 4 (4ρ.), Γουότερς 10 (6ασ.), Ζάρας 5 (1), Χάγκινς 17 (3/7β., 7/15δπ., 10ρ., 6κοψ.), Κοέν 3 (1), Μούρτος 2, Σίμτσακ 6 (3ρ., 3ασ.), Μακ Νιλ 9 (4ασ.).

ΑΕΚ: Ανοσίκε 5 (8ρ.), Παπαντωνίου 7 (2), Χέρστον 10 (1), Μιλόσεβιτς 11 (9ρ.), Σκραμπ 3 (1), Μαυροκεφαλίδης 13 (9ρ., 2ασ.), Σαρικόπουλος, Καλαμπόκης 8, Γουόρεν 4 (5ασ.).

aris.re

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger