Παλικαρίσια νίκη (1-2)

Μεγάλη νίκη του ΑΡΗ στην Πτολεμαΐδα κατά του τοπικού Εορδαϊκού. Οι κίτρινοι αν και αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με παίκτη ή παίκτες λιγότερους, κατόρθωσαν να κερδίσουν, παρά τις δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες και το ακατάλληλο του γηπέδου, με 1-2!

Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε με τους Σιδεράκη, Καλογέρη, Τσουμάνη, Ρόβα, Μελισσά, Ιντζίδη, Καζναφέρη, Ν΄Λουντούλου, Καπνίδη, Τάτο, και Ντούνη.

Η βροχή δεν σταμάτησε να πέφτει κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ωστόσο 500 περίπου ηρωικοί οπαδοί του ΑΡΗ έδωσαν και πάλι το παρών στην Πτολεμαΐδα.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να παίζουν αναγνωριστικά. Σύντομα ο ΑΡΗΣ πήρε την πρωτοβουλία και η πρώτη καλή φάση ήταν σουτ του Ρόβα στο 4΄που κατέληξε άουτ. Στο 7′ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτυ, όταν μετά από ασυνενοησία της κίτρινης άμυνας επιθετικός του Εορδαϊκού ζήτησε πέναλτυ αλλά χωρίς να έχει δίκαιο. Το σκορ άνοιξε στο 10′ ο Τάτος, όταν σε γύρισμα του Καπνίδη μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων η μπάλα χτύπησε καθαρά στο χέρι αμυντικού. Ο Τάτος εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών και έκανε το 1-0.
Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι ανέβηκαν για να ψάξουν την ισοφάριση. Καλύτερη φάση τους σουτ του Χαραλαμπίδη στο 18′, αλλά ο Σιδεράκης έδειξε τα αντανακλαστικά του αποκρούοντας εντυπωσιακά την μπάλα. Στο 35′ ο ΑΡΗΣ δυστυχώς έμεινε με 10 παίκτες, αφού ο Καζναφέρης δέχτηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια! Τη θέση του δεξιά στην άμυνα έλαβε ο Ν Λουντούλου.

Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μισού του αγώνα, ο ΑΡΗΣ παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα του όταν ο Ρόβας βρήκε τον Ντούνη, ο οποίος κατέβασε πολύ ωραία και με δυνατό σουτ έγραψε το 2-0!!!
Η δυνατή βροχή και ο δύσκολος αγωνιστικός χώρος με τις πολλές λάσπες επηρέασαν την ποιότητα του αγώνα.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ανέβηκαν, καθώς ο ΑΡΗΣ με παίκτη λιγότερο και το σκορ ήδη 0-2, κοίταξε τα μετόπισθεν του. Ο Αναστόπουλος πέρασε τον Ποι στη θέση του Ντούνη στο 46′. Οι γηπεδούχοι έκαναν την πρώτη τους καλή ευκαιρία στο 48′ όταν σουτ επιθετικού τους αποκρούστηκε ασταθώς από τον Σιδεράκη και δημιουργήθηκε μια προσωρινή αναμπουμπούλα στην άμυνα των κιτρίνων. Ο Τάτος απάντησε με ευκαιρία του Τάτου στο 54′, αλλά η μπάλα από τη κεφαλιά του βγήκε ψηλά άουτ.

Στο 59′ οι γηπεδούχοι μείωσαν, μετά από κεφαλιά του Μαυροματίδη από το ύψος της μικρής περιοχής και πλάγια. Ευθύνη βαραίνει τον Ιντζίδη που δεν ακολούθησε τον αντίπαλο του. Στο 62′ ο Ρόβας έκανε κατά μέτωπο επίθεση και προωθήθηκε προς την αντίπαλη περιοχή. Δυστυχώς προτίμησε να ολοκληρώσει μόνος και να μην σπάσει την μπάλα στον Τάτο ή τον Καπνίδη που ήταν στα πλάγια του. Τελικά ο Ρόβας κόπηκε με φάουλ που πέρασε ανεκμετάλευτο. Στο 66′ ο Χαραλαμπίδης πέρασε προσωρινά τον Ν Λουντούλου και βρέθηκε απέναντι από τον Σιδεράκη, αλλά ο Ν Λουντούλου πρόλαβε και διόρθωσε το λάθος του. Ο Γάλλος όμως δεν αντέδρασε το ίδιο καλά στο 70′, όταν με βίαιο μαρκάρισμα του, παρέσυρε τον Ιωαννίδη και είδε δίκαια τη δεύτερη κόκκινη κάρτα. Ο ΑΡΗΣ έμεινε με εννέα παίκτες και αμέσως ο Αναστόπουλος πέρασε στο παιχνίδι τον αμυντικό Σαμαρά. Ο Κυβελίδης είχε περάσει ένα λεπτό πριν το γκολ του Εορδαϊκού στη θέση του Καπνίδη.
Ο ΑΡΗΣ με εννέα παίκτες πλέον, γύρισε πίσω με μοναδική επιθετική αιχμή τον Κυβελίδη. Στο 78′ ο Σιδεράκης επενέβη με διπλή προσπάθεια και τελικά απέκρουσε σουτ του Ιωαννίδη σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι ανέβηκαν αλλά δεν μπορούσαν εύκολα να πατήσουν στην περιοχή του ΑΡΗ. Προσπάθησαν κυρίως με σέντρες ή μακρινά σουτ να αιφνιδιάσουν την άμυνα των κίτρινων. Το παιχνίδι κύλησε προς το τέλος με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να καταλάβουν πως η φανέλα του άρη έχει ένα ειδικό βάρος, ένα βάρος που αυτοί δεν θα το νοιώσουν ποτέ. Το εντυπασιακό ψαλιδάκι του Γιόμβη που πέρασε άουτ ήτανη τελευταία επιθετική πράξη του Εορδαϊκού που τελικά υπέκυψε στην λασπομαχία της Πτολεμαΐδας σε έναν ανώτερο και ποιοτικό ΑΡΗ, έναν ΑΡΗ που ήξερε τι ήθελε και το κράτησε είτε με δέκα είτε με εννέα παίκτες.

Ήταν η δέκατη νίκη για τον ΑΡΗ που φτάνει πλέον τους 31 πόντους στη βαθμολογία και δεν έχει πλέον κάποιον αντίπαλο για το παιχνίδι προβιβασμός.

Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες του ΑΡΗ για το παλικαρίσιο διπλό. Διέκρινα σαν καλύτερους τους Ρόβα και Σιδεράκη, αλλά και οι υπόλοιποι δεν υστέρησαν. Συγχαρητήρια και στους ηρωικούς οπαδούς μας που δεν κατάλαβαν τίποτα από απόσταση και καιρικές συνθήκες.

aris.re

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger