Σε λαικό προσκύνημα η σορός του Μάρκο Σιμοντσέλι


Η σορός του Μάρκο Σιμοντσέλι βρίσκεται από την Τρίτη στη γενέτειρά του. Οι κάτοικοι του Κοριάνο και όχι μόνο, θα ξαγρυπνήσουν τα ξημερώματα της Πέμπτης (27/10) και το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα συνοδεύσουν το αγαπημένο τους παιδί στην τελευταία του κατοικία.

Αφίσες με το νούμερο 58, λουλούδια και δάκρυα συνθέτουν το σκηνικό στην πόλη Κοριάνο των 10.000 κατοίκων, τη γενέτειρα του αδικοχαμένου, Μάρκο Σιμοντσέλι. Κανείς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πώς στα 24 του χρόνια το καμάρι της πόλης και ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα των μηχανοκίνητων σπορ, δεν βρίσκεται πλέον, ανάμεσά μας.
Η σορός του βρίσκεται από χθες στην γενέτειρα του και συνεχίζονται πυρετωδώς οι ετοιμασίες της νεκρώσιμης ακολουθίας. Ο δήμαρχος της πόλης φοβάται το συνωστισμό που θα δημιουργηθεί και γι'αυτό το λόγο θα στηθεί γιγαντοοθόνη στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας, αλλά και στην πίστα Μισάνο του Σαν Μαρίνο.
Η οικογένεια του Σιμοντσέλι ζήτησε να μην υπάρχουν λουλούδια στην εκκλησία Santa Maria Assunta εκτός από αυτά που θα στολίζουν το φέρετρό του, το οποίο θα βρίσκεται ανάμεσα στις δύο μοτοσικλέτες του Βαλεντίνο Ρόσι και του Ματέο Παζίνι.
Το βράδυ της Τετάρτης (26/10) η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, στο παρεκκλήσι της Santa Maria και άπαντες στην πόλη αναμένεται να ξαγρυπνήσουν μέχρι να έρθει η ώρα να τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger