Πανηγυρική πρόκριση! (67-77)

Ο AΡΗΣ γνώρισε λίγο πριν το ματς πως η Buducnost βγήκε εκτός μάχης μετά την ήττα της από την Καζάν και πως η ομάδα μας είχε ήδη προκριθεί στην επόμενη φάση.  

Έτσι η συμμετοχή του στο ματς του Βουκουρεστίου είχε λιγότερο άγχος. Οι κίτρινοι λοιπόν, άνοιξαν τα φτερά τους και μετά από καλή εμφάνιση κέρδισαν το ματς, νίκη που τους επιτρέπει να διεκδικήσουν με μεγάλες πιθανότητες την πρώτη θέση του ομίλου τους. 
Η ομάδα του Πρίφτη έπαιξε όσο ακριβώς χρειάζονταν, έχοντας τους αντίπαλους τους σε απόσταση ασφαλείας. Είναι χαρακτηριστικό πως οι Ρουμάνοι ουδέποτε προηγήθηκαν, αλλά και η διαφορά μόνο μια φορά έπεσε στους τρεις πόντους, στο τέλος της τρίτης περιόδου. Οι κίτρινοι είχαν σε καλή μέρα τους Αμερικάνους τους που επιθετικά ήταν και πάλι οι πυλώνες της ομάδας μας.

Ο ΑΡΗΣ μπήκε δυνατά και πήρε από νωρίς το προβάδισμα, καθώς έφερε τη διαφορά μέχρι και στο +6 (4-10). Οι κίτρινοι κυρίαρχοι κάτω από τα καλάθια και επιθετικά με τον Γουάιτ και τον Μακνιλ να φαίνεται να είναι σε καλή μέρα, δεν είχαν πρόβλημα να διατηρήσουν τη διαφορά καθ’όλη τη διάρκεια του πρώτου δεκάλεπτου. Η διαφορά έφτασε στους δέκα πόντους στο τέλος του δεκαλέπτου…

Τέλος πρώτου δεκαλέπτου: 8 -18
Ο ΑΡΗΣ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι Ρουμάνοι ανέβηκαν επιθετικά, αλλά ο ΑΡΗΣ ακολούθησε τον ρυθμό και απάντησε όσες φορές χρειάστηκε διατηρώντας τη διαφορά στους 9 με 10 πόντους. Στα μέσα του δεκάλεπτου οι Ρουμάνοι μείωσαν στους πέντε πόντους, αλλά οι Αμερικανοί του ΑΡΗ συνέχισαν να βρίσκονται σε καλή μέρα και η διαφορά έφτασε και πάλι στα παλιά επίπεδα, αγγίζοντας και τους δώδεκα πόντους (20-32 και 27-39).
Σκορ ημιχρόνου: 29-39

Στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου οι ομάδες βάδισαν μαζί, χωρίς να ξεχωρίζει κάποια από τις δύο. Οι Ρουμάνοι όμως με καλή επιθετική λειτουργία και ευστοχία εκτός της ρακέτας, κατόρθωσαν και ροκάνισαν σιγά σιγά τη διαφορά, μειώνοντας την μέχρι και τους τρεις πόντους που ήταν και η τελική του τρίτου δεκαλέπτου (51-54).

Τέλος τρίτου δεκαλέπτου 51-54
Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΑΡΗΣ μπήκε πιο δυνατά και ανέβασε και πάλι τη διαφορά. αλλά σε μονοψήφιο αυτή τη φορά αριθμό. Οι Ρουμάνοι εξακολούθησαν να πιέζουν και να σουτάρουν από την γραμμή των τριών πόντων, αλλά ευτυχώς δεν ήταν εύστοχοι. Αντιθέτως ο Μακνίλ συνέχισε να έχει καλή ημέρα και με συνεχόμενους πόντους του οδήγησε την διαφορά και πάλι στους δέκα, στα μέσα της περιόδου. Από εκεί και πέρα ήταν εύκολο να διαφυλαχτεί αυτή η διαφορά και ο ΑΡΗΣ κέρδισε φυσιολογικά το παιχνίδι με την διαφορά να κάθεται οριστικά στους +10 .

Ο Αυτοκράτορας μας κλείνει χαμογελαστά το μάτι και μας δίνει ραντεβού στο τελευταίο ματς για τη φάση των ομίλων την επόμενη Τετάρτη για την πρώτη ευρωπαϊκή φιέστα μετά από καιρό…

Τελικό σκορ:  Στεάουα – ΑΡΗΣ 67-77
ΣΤΕΑΟΥΑ: Παούλ 8 (2), Έιμις 12, Νικοάρα 10, Λι 2, Ράσιτς 7 (1), Κούπερ 6, Ικόβλεφ 8 (2), Μαρίνοβιτς 14 (4).
ΑΡΗΣ: Ξανθόπουλος 2 (2ασ.), Πελεκάνος 3 (1), Τσούπκοβιτς 8 (3ρ.), Γουάιτ 16 (12ρ.), Γουότερς 8 (6ασ.), Ζάρας, Χάγκινς 11 (7ρ.), Κοέν 4, Μούρτος 4, Μακ Νιλ 21 (2).

 aris.re

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger