Πάρτυ και πρωτιά! (72-53)

Ο ΑΡΗΣ υποδέχτηκε σήμερα στο Παλέ την Banvit, την ομάδα των τουρκικών κοτόπουλων. Παρά την καλή εμφάνιση των Τούρκων, ο ΑΡΗΣ έφτασε σε μία μεγάλη νίκη που του έδωσε την πρωτιά και φυσικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurocup.

Το γήπεδο του ΑΡΗ γεμάτο από τους οπαδούς του και με μία εκπληκτική ατμόσφαιρα στο παιχνίδι, θύμισε παλιές εποχές.
Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε πολύ καλά, προηγούμενος με 7-0 αλλά οι Τούρκοι έχοντας σε δαιμονισμένη φόρμα τον Αμερικανό Τζόνσον, που πέτυχε 13 πόντους, ήταν μπροστά στο σκορ του πρώτου δεκαλέπτου με 16-17…

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ΑΡΗΣ βελτίωσε την άμυνα του και με εξαιρετική επιθετική λειτουργία με μπροστάρηδες τους Κοέν και Μακνίλ πήρε το προβάδισμα στο σκορ και έχτισε τη διαφορά αρχικά στους +7, στο 15′ (30-23), Εξαιρετικός ο Ζάρας αλλά και ο Χάγκινς. Εξαιρετική η ευστοχία της ομάδας μας στα σουτ τριών πόντων (5 στα11). Τελικά το ημίχρονο βρήκε τον ΑΡΗ να προηγείται με 33-29.
Στο τρίτο δεκάλεπτο  το ματς ήταν και πάλι αμφίρροπο. Οι Τούρκοι «επέστρεψαν» επιθετικά, ενώ οι επιθετικοί του ΑΡΗ υστέρησαν σε σχέση με το δεύτερο δεκάλεπτο. Το σκορ ήταν συνεχώς εναλλασόμενο, με τις δύο ομάδες να προηγούνται διαδοχικά με 2-3 πόντους ή να είναι ισόπαλες, αλλά καμία να μην μπορεί να αποσπαστεί από την αντίπαλο της. Ο Τζόνσον συνέχισε να είναι εύστοχος και να οδηγεί την Banvit.
Η διαφορά του τρίτου δεκάλεπτου εκτινάχτηκε στους +5 για τον ΑΡΗ όταν ο Γούοτερς σκόραρε σε σουτ τριών πόντων στην εκπνοή και έκανε το 51-46, διαφορά που ήταν και η μεγαλύτερη της περιόδου. Ο ΑΡΗΣ συνέχισε να προηγείται στα ριμπάουντ καθ’όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, γεγονός που του έδωσε προβάδισμα αμυντικά αλλά και επιθετικά.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι κίτρινοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και άρχισε να χτίζει με σιγανό αλλά σταθερό βαθμό μια διαφορά που ξέφυγε από τα πλαίσια του προηγούμενου μέρους. Στο 5:30 το σκορ πήγε 59-50, η μεγαλύτερη διαφορά μέχρι εκείνη τη στιγμή, και λίγο αργότερα το σκορ έγινε 64-50. Η Banvit σε εκείνο το σημείο πρέπει να κατάλαβε πως δεν είχε τύχη στο σημερινό παιχνίδι. Το σκορ σύντομα πήγε 70-51, στο +19 (!) με τους Τούρκους να τα έχουν χαμένα και τον ΑΡΗ να επιβεβαιώνει το άτυπο χαρακτηρισμό του ως τουρκοτιμωρό! Είναι άξιο αναφοράς πως η Banvit έμεινε στους 53 (!) πόντους δείχνοντας το επιθετικό μπλακ άουτ που της προξένησε ο ΑΡΗΣ ιδιαιτερά στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Με εντυπωσιακό τρόπο λοιπόν οι κίτρινοι πήγαν στη νίκη. Τα τελευταία λεπτά ήταν τυπικής διαδικασίας με το μόνο που δεν ξέραμε που θα άγγιζε η τελική διαφορά. Τελικά το κοντέρ έδειξε  72-53 με τους οπαδούς του ΑΡΗ να κάνουν πάρτυ στις κερκίδες του Παλέ!

Με πέντε στις πέντε νίκες στην έδρα του και νίκη εκτός έδρας επί του φαβορί Unics Kazan, ο ΑΡΗΣ ήταν «καταδικασμένος» να προκριθεί πρώτος στον όμιλο του, αφήνοντας τους υπόλοιπους να αγωνίζονται αύριο για τις υπόλοιπες θέσεις!

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 33-29, 51-46, 72-53

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Δήμας, Πελεκάνος, Φλιώνης 2, Ουάιτ 12 (2), Ουότερς 6 (2), Δίπλαρος, Ζάρας 5 (1), Χάγκινς 12, Κοέν 10 (1), Μούρτος 5 (1), Σίμτσακ, ΜακΝίλ 20 (4).

Μπάνβιτ (Ερνάκ): Ουλουσόι 2, Φόρτσον 8, Τζόνσον 20 (2), Σλότερ 2, Γκετσίμ 4, Σίμονς, Βίντμαρ 6, Μοερμάν 6 (2), Αλτουνμπέι, Γιλντιρίμ, Γιλμάζ, Καρμάικλ 5.
aris.re

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger