Πρίφτης : «Kαι συνεχίζουμε...»

Το κλειδί (και) στη νίκη επί της Κηφισιάς ήταν η άμυνα σύμφωνα με τον προπονητή του ΑΡΗ, Δημήτρη Πρίφτη:

«Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νίκη. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Κηφισιά είναι πολύ σοβαρή ομάδα με ιδιαίτερη αθλητικότητα και ενεργειακά υπήρχε μεγάλη απαίτηση στο συγκεκριμένο παιχνίδι να είμαστε σε υψηλό βαθμό έτοιμοι απέναντί τους. 

Πιστεύω πως είχαμε καλά και μέτρια διαστήματα. Γενικότερα είχαμε καλή λειτουργία στην επίθεση και φτάσαμε στη νίκη έχοντας συμπαγή άμυνα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Τελείωσε για εμάς αυτό το παιχνίδι σήμερα. Από απόψε το βράδυ και αύριο θα έχουμε προετοιμασία για ένα δύσκολο παιχνίδι στο Eurocup. Και συνεχίζουμε… Καλή συνέχεια στην Κηφισιά, στο Ηλία, στον Γιώργο και το υπόλοιπο σταφ της Κηφισιάς».

Για το επόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι του ΑΡΗ: «Είχαμε μια μέρα που θα έπρεπε να κάνουμε μια προπόνηση αποκατάστασης. Αλλά ειδικά τον τελευταίο καιρό ειδικά όταν παίζουμε μέσα στο γήπεδό μας, την εβδομάδα που είμαστε εδώ, θα έλεγα πως δεν κάνουμε αποκατάσταση, κάνουμε προπόνηση σχεδόν κανονική, γιατί είμαστε και μια καινούργια ομάδα έχουμε και αρκετά άπειρα παιδιά που έχουν ανάγκη την προπονητική διαδικασία και προσπαθούμε να βρούμε μια μέση λύση σε αυτό το κομμάτι. Γίνεται προετοιμασία μέσω του βίντεο και ότι μπορούμε μέσα στο γήπεδο για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε και το θέμα της κούρασης και το θέμα του περιορισμένου χρόνου. Το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο. Πρέπει να γυρίσουμε τον διακόπτη. Είναι εκτός έδρας, είναι σημαντικό… Περιμένουμε δύο αποτελέσματα, το δικό μας και της Buducnost με το Kazan για να εξασφαλίσουμε την πολυπόθητη πρόκριση. Υπομονή μέχρι την Τετάρτη».

Για το αν ο ΑΡΗΣ έχει φτάσει στο σημείο να παίρνει αυτό που θέλει μέσα στο παρκέ: «Αυτό είναι το ιδανικό όταν μπορούμε να το καταφέρουμε. Δεν πιστεύω πως ήμαστε στο επίπεδο που ξεκάθαρα επιβάλλουμε αυτό που θέλουμε και το παίρνουμε. Η απόσταση μας από όλες τις ομάδες, και στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και στο EuroCup, δεν είναι τόσο μεγάλη για να ξέρουμε ότι θα κερδίσουμε εύκολα ή δύσκολα. 

Πάντα πρέπει αγγίζουμε το υψηλότερο επίπεδο των δυνατοτήτων μας. Πρέπει να έχουμε σταθερότητα. Δεν γίνεται παιχνίδι χωρίς αυξομειώσεις. Η καλύτερη ομάδα είναι αυτή που έχει τις λιγότερες. Αυτό το τέλειο που έχει κάποιος στο μυαλό του, δηλαδή να μην υπάρχουν σκαμπανεβάσματα και μεταπτώσεις, είναι ουτοπικό. Δεν συμβαίνει ποτέ, σε καμία ομάδα, ακόμη και στην καλύτερη. 
Παλεύουμε και προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε τα «νεκρά» διαστήματα, που όλες οι ομάδες έχουν. Δεν είναι εύκολο και φυσικά παίζει ρόλο και ο αντίπαλος. Το έχω ξαναπεί, πως στο ελληνικό πρωτάθλημα κάθε Σάββατο είναι μία νέα πρόκληση από πλευράς τακτικής. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι δύσκολο γιατί εκτός από την σκληρότητα του έχει και υψηλό δείκτη ευφυίας. Από την αντίπαλη πλευρά πάντα υπάρχουν πράγματα που καλείσαι να αντιμετωπίσεις πράγματα και να προσαρμοστείς. Επομένως είναι ακόμη πιο δύσκολη η δουλειά μας και δεδομένου ότι έχουμε μικρό χρονικό διάστημα για προετοιμασία σε σχέση με τον αντίπαλο όταν είναι ομάδα που δεν έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις».

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger