"Πάλεψε" για ένα ημίχρονο.. (90-69)

Ένας ΑΡΗΣ που μπόρεσε και πάλεψε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, κατόρθωσε στο υπόλοιπο του αγώνα να καταστρέψει ότι είχε φτιάξει μέχρι τότε και να συντριβεί τελικά από τον κατά πολύ ανώτερο Παναθηναϊκό με 90-69.

Οι κίτρινοι αιφνιδιάστηκαν αρχικά από την ευστοχία του Παναθηναϊκού, κυρίως στα τρίποντα, και έμεινε πίσω στο πρώτο δεκάλεπτο με 24-16.

Ωστόσο στο δεύτερο δεκάλεπτο ισορρόπησε το παιχνίδι, πλησίασε τον Παναθηναϊκό,  ανεβαίνοντας επιθετικά και αμυντικά, και μπόρεσε να φτάσει στη λήξη του ημιχρόνου τους αντιπάλους του στον πόντο (38-37).

Και ενώ όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα ήταν αμφίροπο μέχρι τέλους και πως ο ΑΡΗΣ θα πουλούσε ακριβά το τομάρι του, η εμφάνιση των κιτρίνων στο δεύτερο μέρος ήταν άκρως απογοητεύτική. Ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές, ενώ ο ΑΡΗΣ δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό του. Η διαφορά στο σκορ ανέβαινε όλο και περισσότερο, με τους επιθετικούς της ομάδας μας να είναι ανήμποροι να σκοράρουν, ενώ η άμυνα παρέπαιε.

To 38-37  έγινε 62-42, 72-48 και ο Παναθηναικός συνέχισε να αυξάνει τη διαφορά φτάνοντας της στους 26 πόντους (77-51) και στους 27 (87-60).  Το μόνο ενδιαφέρον πλέον στο παιχνίδι ήταν το ύψος της διαφοράς.

Η τελική κόρνα της γραμματείας λύτρωσε τον ΑΡΗ από μια εφιαλτική βραδιά, τη χειρότερη του στη φετινή χρονιά. Να μην αναγνωρίζουμε πως ο Παναθηναϊκός έπαιξε εκπληκτικό μπάσκετ στο δεύτερο μέρος, με τρομερά ποσοστά ευστοχίας, ενώ η διαιτησία ήταν αρκετά καλή.

Εξ αρχής η κλήρωση έδειξε πως η πρόκριση θα ήταν δύσκολη, ωστόσο οι κίτρινοι έδειξαν πως θα μπορούσαν να πετύχουν το θαύμα. Και πράγματι για το μισό περίπου του παιχνιδιού ήταν κοντά στο σκορ. Ωστόσο η εξέλιξη του αγώνα έδειξε πως η διαφορά επιπέδου ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι ακόμη μεγάλη. Θα χρειαστεί να περάσουν πολλοί ακόμη  μήνες και πάνω από μία αγωνιστική σεζόν ώστε ο ΑΡΗΣ να κατορθώσει να καταστεί αξιόμαχος και να μπορέσει να κοντράρει στα ίσια έναν από τους μεγάλους, σε επίπεδο τίτλου.

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 38-37, 69-48, 90-69

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς, Χαραλαμπόπουλος, Γιάνκοβιτς 9 (3), Φώτσης 3 (1), Ραντούλιτσα 9, Παππάς, Φελντέιν 22 (5), Διαμαντίδης 15 (2), Γκιστ 20 (2), Καλάθης 6, Παπαγιάννης 2, Κούζμιτς 4.

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 2, Πελεκάνος 3 (1), Φλιώνης, Ουάιτ 8, Ουότερς 3 (1), Ζάρας 7 (1), Χάγκινς 16, Κοέν 3, Μούρτος 3 (1), Σίμτσακ, ΜακΝίλ 17 (1).
aris.re

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger