Πως καταντήσατε το μπάσκετ ρε συμπολίτες...

Οι ώρες πλέον μετράνε αντίστροφα για το τζάμπολ της Τετάρτης (17.00) στο κρατικό της Πυλαίας στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της ΕΣΑΚΕ ανάμεσα στον Άρη με τον ΠΑΟΚ.
Ένα ντέρμπι που έχασε κατά πολλού την αίγλη και τη "μαγεία" του παρελθόντος.

Όχι μόνο γιατί στις δύο ομάδες δεν αγωνίζονται πλέον οι Γκάλης,Γιαννάκης,Σούμποτιτς από τη πλευρά του "Αυτοκράτορα" και οι Πρέλεβιτς,Φασούλας,Κόρφας από την άλλη,ούτε γιατί οι μεταξύ τους αγώνες δε βγάζουν πρωταθλητή.

Ίσως ο κυριότερος παράγοντας που έχει χαθεί η "ουσία" στα ντέρμπι Άρη-ΠΑΟΚ είναι η έλλειψη παρουσίας οπαδών καί των δύο ομάδων !!

Ένα γεγονός που πρώτος "θέσπισε" ο ΠΑΟΚ στο ποδόσφαιρο,αρνούμενος να δώσει εισιτήρια στον συμπολίτη Άρη.
Η ίδια μέθοδος ακολουθήθηκε δυστυχώς καί στο μπάσκετ με τους παράγοντες του ΠΑΟΚ να ακολουθούν τη τακτική του..."με Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω" και πλέον τα ντέρμπι Άρη-ΠΑΟΚ έχουν μονόπλευρο χαρακτήρα στις κερκίδες είτε της Πυλαίας είτε του Παλέ.

Όλη η Θεσσαλονίκη ζούσε και ανέπνεε για τις μονομαχίες Άρη-ΠΑΟΚ και όλοι συζητούσαν στα αθλητικά στέκια για την "αιώνια" κόντρα των δύο.

Σήμερα λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι αύριο υπάρχει ντέρμπι...

Οι παραπάνω φωτογραφίες από τη περίοδο 2005-06 (κυπ.) έχουν μπεί ήδη στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι πλέον θεωρούνται φωτογραφίες "ρετρό"...!!!

Πώς καταντήσατε τη "φάση" ρε συμπολίτες...

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger