Επανάληψη στο Άγιαξ-Άλκμααρ

Την επανάληψη ολόκληρου του αγώνα Κυπέλλου ανάμεσα στον Άγιαξ και την Άλκμααρ, στις 19 Ιανουαρίου αλλά κεκλεισμένων των θυρών αποφάσισε η ολλανδική ομοσπονδία ποδοσφαίρου. 
Η αναμέτρηση της 20ης Δεκεμβρίου είχε διακοπεί οριστικά στο 38ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ένας οπαδός του «Αίαντα» εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο του «Άμστερνταμ Αρένα» και επιτέθηκε στον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, Εστέμπαν. Ο τελευταίος όχι απλώς απέφυγε την επίθεση, αλλά έριξε στο έδαφος κι άρχισε να χτυπά τον εισβολέα, με αποτέλεσμα να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Μπας Νάιχαους. Τότε, σε ένδειξη διαμαρτυρίας ο προπονητής της Άλκμααρ, Γκερτ Φερμπέεκ, πήρε την ομάδα του και αποχώρησε από το γήπεδο. 

Την περασμένη εβδομάδα η ομοσπονδία διέγραψε την κόκκινη κάρτα του Εστέμπαν, ενώ αποφάσισε πως δεν θα κατακυρώσει τη νίκη στον Άγιαξ, που μέχρι το σημείο της διακοπής προηγείτο με 1-0. Παράλληλα, ο Άγιαξ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 10.000 ευρώ ως συνυπεύθυνος για την πράξη του οπαδού, στον οποίο επιβλήθηκε απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για 30 χρόνια. 

πηγή : sport-fm.gr

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger