Mείωση του μπάτζετ

Η φετινή σεζόν ολοκληρώθηκε αποτυχημένα για τον Αρη, αγωνιστικά και οικονομικά, και η διοίκηση έχει ήδη αποφασίσει την αλλαγή πλεύσης στον αγωνιστικό σχεδιασμό της νέας περιόδου.
 
Οι «κίτρινοι» είναι αποφασισμένοι να επιστρέψουν σε μια επιτυχημένη συνταγή του πρόσφατου παρελθόντος, πραγματοποιώντας όμως τις απαραίτητες αλλαγές για να συμβαδίσουν με τις απαιτήσεις της εποχής. Ο Γιάννης Κόντης, που θα ηγηθεί του αγωνιστικού τμήματος της νέας σεζόν, έχοντας την τελική απόφαση για τα… πάντα, έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές του με τους νέους συνεργάτες της ομάδας.
 
Πρωταρχικός στόχος είναι η άμεση μείωση του μπάτζετ. Τη φετινή σεζόν, μαζί με την έλευση των τεσσάρων ποδοσφαιριστών από τον Ολυμπιακό Βόλου, το αγωνιστικό μπάτζετ του Αρη εκτοξεύτηκε περίπου στα 5,5 εκατ. ευρώ. Φέτος, θα υπάρξει μια δραματική μείωση, με τους ανθρώπους της ομάδας να επισημαίνουν πως δεν θα ξεπεράσει τα 3,2 εκατ.
 
Αυτό δεν σημαίνει πως θα μειωθεί και η ανταγωνιστικότητα της ομάδας. Και εδώ υπεισέρχονται δύο άνθρωποι, οι οποίοι θα παίξουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στο πρότζεκτ. Ο Μανέλ Φερέρ στην ισπανική αγορά και ο Αρτούρ Φερνάντες στην πορτογαλική είναι οι μάνατζερ που θα διαδραματίσουν πολύ σημαντικό ρόλο στις μεταγραφές, με τον Κόντη να έχει πάντα τον τελευταίο λόγο. Συγχρόνως, από τη Λατινική Αμερική, θα υπάρξει η συνεργασία με την εταιρεία «Traffic». Και οι τρεις συνεργασίες έχουν ως στόχο την απόκτηση νεαρών φιλόδοξων ποδοσφαιριστών, με συμβόλαια της τάξης των 150.000 ευρώ.
 
Επιλογές… ανάλογες της αγωνιστικής περιόδου 2006-07, όταν οι «κίτρινοι» επέστρεψαν στη μεγάλη κατηγορία, παρουσιάζοντας μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική ομάδα, που έπαιζε σύγχρονο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Η διαφορά σε σχέση με εκείνη τη σεζόν είναι πως στη φετινή ομάδα θα είναι έντονο το ελληνικό στοιχείο. Ο Αρης διαθέτει ήδη 13 Ελληνες παίκτες στο ρόστερ του και θα γίνουν κι άλλες κινήσεις απόκτησης νεαρών ποδοσφαιριστών, μετά το απαραίτητο «ξεκαθάρισμα». Ηδη υπάρχουν τρεις-τέσσερις περιπτώσεις που έχουν ξεχωρίσει μετά το απαραίτητο σκάουτινγκ που έγινε ολόκληρη τη σεζόν.

πηγή : sday.gr

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger