Σαν σήμερα (27/11/03) Άρης-Περούτζια 1-1 και κιτρινόμαυρη Τούμπα !! (pics+video)

Ήταν 27/11/2003 και ο 40ος (τότε) ευρωπαικός αγώνας του Άρη κόντρα στη Περούτζια.
Μετά τη πρόκριση επί της Ζίμπρου,η κληρωτίδα έφερε για δεύτερη φορά στην Ιστορία του Άρη απέναντι στους Ιταλούς.
Το πρώτο παιχνίδι στην Ιταλία είχε λήξει 2-0 και η ρεβάνς έμοιαζε όπως -αποδείχτηκε- αρκετά δύσκολη για τους κίτρινους βάσει των αγωνιστικών προβλημάτων που αντιμετώπιζαν.
Η "ιδιαιτερότητα" του αγώνα δεν ήταν άλλη από τη διεξαγωγη του αγώνα στη κατακίτρινη και κατάμεστη Τούμπα,γεγονός που εκείνο το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου του 2003 πείραξε πολλούς!!!
H θύρα-4 παρέμεινε κλειστή (θα γέμιζε και αυτή) για "χάρη" των περίπου 150 Ιταλών που φιλοξενήθηκαν και καλά εκεί από την αστυνομία....
Ο Άρης δεν κατάφερε να προκριθεί καθώς αναδείχτηκε ισόπαλος με 1-1.
Το αήττητο της έδρας πάντως το διατήρησε,έστω και στο 95' που ήρθε και η ισοφάριση.
Χωρίς κάτι το αξιόλογο πέρασαν τα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να καταστήσουν την κυριαρχία τους στον «νευραλγικό» χώρο του κέντρου. Περισσότερο στην κατοχή του κατάφερνε να διατηρεί την μπάλα ο Άρης, μη μπορώντας όμως να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για κάτι καλό. Λίγο αργότερα (13') ο Άρης έφτασε μια ανάσα από το να ανοίξει το σκορ όμως το σουτ που επιχείρησε ο Νίκος Κυζερίδης έφυγε ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ταρντιόλι. Μετά το δεκαπεντάλεπτο οι Ιταλοί άρχισαν να...ξεθαρρεύουν, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν δυο καλές ευκαιρίες με τους Ζε Μαρία και Τεντέσκο σε 19' και 23' αντίστοιχα. Δυστυχώς στο 28' μπήκε γκολ όμως για λογαριασμό των Ιταλών, όταν ο Ζήσης Βρύζας έβγαλε έξυπνη μπαλιά με το στήθος για τον Μαρτζότα κι ο τελευταίος δεν είχε πρόβλημα να πετύχει το γκολ-πρόκριση για την ομάδα του. Μετά το 35' ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με Άρη και Περούτζια να κάνουν ελάχιστες ευκαιρίες

Στις αρχές της επανάληψης τίποτα δεν θύμιζε την έναρξη του παιχνιδιού όταν οι δυο αντίπαλοι μπήκαν δυνατά Ο Άρης αδυνατούσε να απειλήσει σημαντικά την εστία του Ταρντιόλι, ενώ η Περούτζια κατάφερνε με πλαγιοκοπήσεις να ενοχλεί τους κίτρινους. Μετά το 60' η ομάδα του Σέρζε Κόσμι «τραβήχτηκε» πίσω αφήνοντας τους γηπεδούχους να την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως εκείνοι να μπορούν να γίνουν απειλητικοί στην εστία του τερματοφύλακά τους. Στο 69' ο Όλε Σκόμποε πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή όταν στη θέση του Γιώργου Κούσα πέρασε τον Αγαπητό Αμπελά, ενώ στο 82' έγιναν οι άλλες δυο με τους Θεοδωρίδη και Α. Παπαδόπουλο να περνούν στις θέσεις των Πασσαλή και Φραντζέσκου αντίστοιχα. Στο 95' ο Άρης ευτύχησε να πετύχει το γκολ της τιμής όταν ο Ν. Παπαδόπουλος σκόραρε με δυνατό μακρινό σουτ, ισοφαρίζοντας σε 1-1, γνωρίζοντας την αποθέωση.

Πρέπει φυσικά να γίνει ιδιαίτερη μνεία στους 22.000 και πλέον Αρειανούς φιλάθλους οι οποίοι κατέκλυσαν την Τούμπα και οι οποίοι παρά την αρνητική εξέλιξη για την ομάδα τους δεν σταμάτησαν λεπτό με τις ιαχές τους να την ενισχύουν.

ΑΡΗΣ: Γκίτκος, Διγκόζης, Κατσιαρός, Ν.Παπαδόπουλος, Κολτσίδας, Σελάντερ, Πασσαλής (83΄ Θεοδωρίδης), Κυζερίδης, Λαζανάς, Φρατζέσκος (83΄ Αβρ.Παπαδόπουλος), Κούσας (67΄ Αμπελάς)

ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ:Ταρντιόλι, Ντι Λορέτο, Ντιαμουτένε, Ινιόφο, Ομποντο, Τεντέσκο, Ζε Μαρία (75΄ Γκάτι), Γκρόσο (84΄ Λουμπούτης), Φουζάνι, Μαρτζιότα (67΄ Μπερετόνι), Βρύζας.

Το photostory της κατακίτρινης Τούμπας








0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger