«Χριστουγεννιάτικο Πάρκο» στήνεται στη Θεσσαλονίκη

Ένα Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στήνεται και φέτος - για δεύτερη χρονιά, στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Το πάρκο θα αναπτυχθεί σε έκταση 16.000 τετραγωνικών μέτρων, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων θα είναι στεγασμένα ενώ θα υπάρχει δυνατότητα στάθμευσης εντός των χώρων της ΔΕΘ.

Το πάρκο θα είναι σε λειτουργία επί 39 μέρες: από 1η Δεκεμβρίου 2011 έως 8 Ιανουαρίου 2012 και διοργανώνεται από τη HELEXPO και τη Attract Productions. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:Στεγασμένο Παγοδρόμιο, Fun Park µε Carousel, Τρενάκι του Αϊ Βασίλη, συγκρουόµένα κ.α. παιχνίδια, Γνωριμία με τον Αϊ Βασίλη στο.. σπίτι του.και εκπαιδευτική διασκέδαση στο Εργαστήρι του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και σε 15 ακόµη θεµατικά εργαστήρια.
Εν τω μεταξύ,σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των διοικήσεων του δήμου Θεσσαλονίκης και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) για την παραχώρηση της πλατείας Αριστοτέλους από τη Λεωφόρο Νίκης ως το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, στο ύψος της Εγνατίας οδού, υπογράφτηκε χθές. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΕΘ, στόχος είναι η διοργάνωση της «Χριστουγεννιάτικης Γιορτής», στο διάστημα 26 Νοεμβρίου με 8 Ιανουαρίου.
Μέλημά μας είναι η ‘Χριστουγεννιάτικη Γιορτή’ να γνωρίσει την καθολική αποδοχή της τοπικής κοινωνίας και να προσελκύσει ένα εκατομμύριο επισκέπτες», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης. Στο πλαίσιο της «Χριστουγεννιάτικης Γιορτής», εντάσσεται η εγκατάσταση πλωτού δένδρου αστεριών μέσα στη θάλασσα ενώ στην πλατεία Αριστοτέλους θα τοποθετηθούν παγοδρόμιο. Επιπλέον, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς και συγκεκριμένα στο ύψος του αγάλματος του Ελ. Βενιζέλου θα λειτουργήσουν τραινάκι και καρούζελ καθώς και ταχυδρομικό κουτί για όσα παιδιά θέλουν να στείλουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη.
 ΠΗΓΗ: enet.gr

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger