To έπος της Περούτζια !!

To ημερολόγιο εκείνη τη μέρα έδειχνε 7 Νοεμβρίου 1979.
14 βράδυα νωρίτερα ο Άρης είχε αναδειχθεί ισόπαλος 1-1 με τη πανίσχυρη τότε Περούτζια του Πάολο Ρόσσι στο γήπεδο Χαριλάου,έχοντας οι Ιταλοί στις αποσκευές τους το προβάδισμα για τη πρόκριση.
Λογάριασαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο...καθώς σαν σήμερα πρίν 32 χρόνια ο Άρης γράφει μία από τις πιο χρυσές σελίδες της Ιστορίας του αλλά και του Ελληνικού ποδοσφαίρου.
Κυρίαρχος μέσα στις 4 γραμμές του «Ρενάτο Κούρι» ο Άρης θριαμβέβει με το εκκωφαντικό 0-3 παίρνοντας μια παλικαρίσια πρόκριση,σκορπώντας ντελίριο ενθουσιασμού στους 4.000 περίπου εκδρομείς του αλλά και στους απανταχού οπαδούς του
σε όλοκληρο τον κόσμο.
Τον χορό των γκολ άνοιξε στο 8' ο Ντίνος Κούης με κοντινή προβολή και ο Άρης όχι μόνο δεν "κλείστηκε" στα καρέ του αλλά στο 19' διπλασίασε τα τέρματα του με τον...σύνηθη του ύποπτο Γιώργο Σεμερτζίδη με μια "φωτοβολίδα" έξω από τη μεγάλη περιοχή (είχε σκοράρει καί στον αγώνα του Χαριλάου).
Η χαριστική βολή ήρθε στο 64' με τον Γιώργο Ζήνδρο να "χορεύει" στη κυριολεξία ολόκληρη την άμυνα της Περουτζία και να σημειώνει γκολ σπάνιας ποδοσφαιρικής ομορφιάς.
Η υποδοχή στη Θεσσαλονίκη και το αεροδρόμιο ήταν εκρηκτική με παραπάνω από 10.000 φίλους του Άρη να "βουλιάζουν" και να αποθεώνουν το συγκρότημα του Πέπε Σασία.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ (Ιλάριο Καστανιέρ): Μαλίτσια, Νάπι (88' Τακόνι), Τσεκαρίνι, Φρόζιο, Τζεκίνι, Νταλ Φιούμε, Μπάνι, Μπούτι, Ρόσι, Γκορέτι, Γκαλόνι.
ΑΡΗΣ (Πέπε Σασία): Παντζιαράς, Μόκαλης, Τζιφόπουλος, Κούης, Βένος, Φοιρός, Ζήνδρος (75' Ζελίδης), Μπαλλής, Σεμερτζίδης (82' Αλεξίου), Όλε, Βάγγης.
Ο περίλαμπρος θρίαμβος  

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger