Το προφίλ του Μίχαλ Πρόμπιερζ

Ο 39χρονος Πολωνός ξεκίνησε την καριέρα του ως προπονητής σε αρκετά νεαρή ηλικία,καθώς το 2005 ένας σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο αποτέλεσε τον επίλογο στο βιογραφικό του ως ποδοσφαιριστής.Ηταν αμυντικός μέσος που αγωνίστηκε κυρίως στη Ρουχ Χορζόφ (1990-1993), τις γερμανικές Μπάγερ Ιρντινγκεν (1993-95) και Βάτενσαϊντ (1995-97), στη Γκόρνικ Ζάμπρζε (1997-2003) και στη Βίτζεφ Λοτζ (2004-05).
Χωρίς να χρονοτριβεί έπιασε δουλειά ως προπονητής στην ομάδα β’ κατηγορίας Πολόνια Μπίτομ και αμέσως μετά δοκίμασε την τύχη του στη Βίτζεφ Λοτζ.«Ονομα» απέκτησε την τριετία 2008-2011 στη Γιαγκελόνια, ως τεχνικός της οποίας είχε αντιμετωπίσει τον Αρη στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ της περασμένης περιόδου.
Εχει ως πρότυπο τον άλλοτε τεχνικό του Αρη κ. Εκτορ Ραούλ Κούπερ και τον κ. Ζοζέ Μουρίνιο,ωστόσο όπως δήλωσε «σταμάτησα να σέβομαι τον προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης,έπειτα από τη συμπεριφορά του στους αγώνες για το ισπανικό Σούπερ Καπ με τη Μπαρτσελόνα».
Δεν θεωρείται «δημοσιογραφικός» τύπος.Για την ακρίβεια δεν διστάζει να επιτεθεί φραστικά σε όποιον θεωρεί ότι προσβάλλει τη νοημοσύνη του!«Δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρά ανθρώπους που δεν προετοιμάζονται για τη δουλειά τους.Δεν θέλω να χάνω τον χρόνο μου.Αν έρχεται κάποιος και με ρωτάει γιατί δεν έπαιξε κάποιος που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής,υπάρχει κανένας λόγος  να τον σεβαστώ
είπε  σε πρόσφατη συνέντευξή του.
Όταν μάλιστα ρωτήθηκε για το αν διδάχτηκε κάτι από την επίσκεψή του στη Γερμανία,όπου παρακολούθησε προπονήσεις της Μπορούσια Ντόρτμουντ και της Σάλκε τόνισε: «Με ρωτάτε αν έμαθα κάτι από τον Γιούργκεν Κλοπ;Είναι σαν να σε ρωτάω εγώ αν θα είχες κάτι να μάθεις από την εκδότη του «France Football»!
Η ποδοσφαιρική φιλοσοφία του συνοψίζεται στο «θέλω το αποτέλεσμα και δεν κοιτάω τα ονόματα εκείνων που θα αγωνιστούν,αλλά αν μπορούν να μου φέρουν αυτό το αποτέλεσμα.Οι δημοσιογράφοι ενδιαφέρονται ποιος δεν παίζει, ενώ εμένα με ενδιαφέρει ποιος παίζει.
Κάθε προπονητής έχει το ίδιο πρόβλημα, είτε λέγεται Φέργκιουσον, είτε Μουρίνιο, είτε Γκουαρδιόλα
».
Ο Πρόμπιερζ φέρεται να έχει ζητήσει DVD με πρόσφατους αγώνες του Αρη,καθώς και τα αποτελέσματα των εργομετρικών εξετάσεων των ποδοσφαιριστών.Δεν φάνηκε να ενθουσιάστηκε μόλις πληροφορήθηκε ότι το ρόστερ της ομάδας είναι 37 ποδοσφαιριστές,καθώς αρέσκεται να δουλεύει με περίπου 25.Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να φέρει και τον άμεσο συνεργάτη του στη Γιαγκελόνια και LSK Λοτζ,τον 32χρονο κ. Μπαρτλομέι Ζαλέφσκι.
πηγη : www.tovima.gr

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger