Ένα..."πουλί" στο δρόμο του...

O Αυτοκράτορας Άρης "πάτησε" Λιθουανία μετά από κουραστικό ταξίδι με ενδιάμεσους σταθμούς
την Αθήνα και τη Φρανκφούρτη,καθώς αύριο (19:00) θα αντιμετωπίσει την άγνωστη Ρουντούπις στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Eurocup.
Ποιό είναι το προφίλ της Ρουντούπις όμως;
Πρόκειται για μια νέα ομάδα που ιδρύθηκε αρκετά πρόσφατα,μόλις το 1994 και εδρεύει στο Πριενάι μια μικρή πόλη 11.000 κατοίκων που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Λιθουανίας.
Το αρχικό της όνομα ήταν "Prienu Bankas" το οποίο κράτησε μέχρι το 2005 όπου και μετονομάστηκε σε "Rudupis".
Έμβλημα της είναι ένα ασπρόμαυρο πουλί (πάλι πτηνοβασία θα 'χούμε...),χρώματα της το άσπρο και το πράσινο ενώ η έδρα της ονομάζεται "Prienai Sports Arena" χωριτηκότητας 800 θέσεων.
Η Ρουντούπις στη σύντομη ιστορία της δεν έχει κατακτήσει κάποιο τίτλο,ενώ έχει αγωνιστεί 7 φορές στη δεύτερη κατηγορία και 2 στη πρώτη(ολοκληρωμένες σεζόν),πραγματοποιώντας πέρσι τη καλύτερη πορεία της τερματίζοντας στη 3η θέση με ρεκόρ 17-7.
Στα πλέι-οφ για τις θέσεις 1-4 αποκλείστηκε απο την Λιέτουβος Ρίτας με δύο ήττες,αλλά στον μικρό τελικό επικράτησε επί της τοπικής Γιουβέντους με τρείς νίκες παίρνοντας εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και τη συμμετοχή της στο φετινό Eurocup.
Το ρόστερ της αποτελείται αποκλειστικά από Λιθουανούς παίκτες ενώ προπονητής της είναι ο Βιρτζίνιους Σέσκους.
Η Ρουντούπις προέρχεται από εντός έδρας ήττα στο Λιθουανικό πρωτάθλημα απο τη Νέπτουνας με 73-80.
Ο σοβαρός Άρης δεν έχει να φοβηθεί τίποτα απέναντι στους Λιθουανούς,αρκεί να παρουσιαστεί σοβαρός όπως και στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ίκαρο.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger