Hasta siempre!

O επίλογος στη σχέση της Μπαρτσελόνα με τον Πεπ Γκουαρντιόλα είχε το φινάλε που της άξιζε. Η σκιά του "βασιλιά", όμως, θα μείνει για πάντα.

«Πρόεδρε, όλα θα πάνε καλά!», η προφητική -και μοναδική- ατάκα του Πεπ Γκουαρντιόλα μόλις πήρε το Ο.Κ. του τότε προέδρου, Τζουάν Λαπόρτα, για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα. Διαβάστε τι ακολούθησε από τις 17 Ιουνίου του 2008 που παρουσιάστηκε επίσημα και απλώς χαθείτε στο μέτρημα (των τίτλων), τις στιγμές (της αναγνώρισης) και τις θύμησες (του παρελθόντος)...   
193 οι νίκες που πανηγύρισε σε σύνολο 269 αγώνων. Σε εκείνη που ο ίδιος θεωρεί πως... χάθηκε η μπάλα ήταν στο 4-0 με τη Σάντος (τελικός Μουντιάλ Συλλόγων) με 71% κατοχή μπάλας και 768 σωστές πάσες. 
52 οι φορές που αποχώρησε από το γήπεδο με την ισοπαλία. Σε εκείνη που ο ίδιος πόνεσε περισσότερο ήταν η φετινή με την Τσέλσι στο «Καμπ Νόου» που ουσιαστικά αποτέλεσε το «κύκνειο άσμα» του. 
24 οι ήττες του στα 4 χρόνια του στην Μπαρτσελόνα. Σε εκείνη που ένιωσε πιο αμήχανα ήταν στο ντεμπούτο του (31 Αυγούστου) στον πάγκο με τη Νουμάνθια (1-0). «Θα πάνε όλα καλά», επέμεινε και τότε. 
720 γκολ πέτυχε η Μπαρτσελόνα στην πορεία της με τον Πεπ Γκουαρντιόλα. Στα 638 εξ αυτών είχαν συμμετοχή οι Μέσι, Ινιέστα και Τσάβι! 
22 είναι οι παίκτες που «βαφτίστηκαν» άνδρες από τα χέρια του Πεπ Γκουαρντιόλα. Από τον πρωτότοκο Σέρχιο Μπουσκέτς μέχρι τον δεξιό μπακ του προχθεσινού τελικού, Μαρτίν Μοντόγια. 
14 οι μεταγραφές που πραγματοποίησε και πάνω από 300 εκατ. ευρώ τα χρήματα που δαπανήθηκαν. Από τον Ντάνιελ Αλβες που έβγαλε τα λεφτά του και με το παραπάνω μέχρι τον Κεϊρίσον που δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.  
14 είναι οι τίτλοι που κατέκτησε από τους 19 πιθανούς. Από τον πρώτο με αντίπαλο την Μπιλμπάο (Κύπελλο Ισπανίας, 2009) μέχρι τον τελευταίο κόντρα στην ίδια ομάδα για τον ίδιο λόγο (Κύπελλο Ισπανίας, 2012).  
546 είναι οι συνεντεύξεις Τύπου που έδωσε. Από την πρώτη με τη λιτή ανακοίνωση (σ.σ.: «όλα θα πάνε καλά») μέχρι την τελευταία, την Παρασκευή, που έκανε την παράδοση-παραλαβή στονΤίτο Βιλανόβα. «Και με τον Τίτο, όλα θα πάνε καλά». Για να το λες, βρε Πεπ, κάτι θα ξέρεις. Μέχρι τότε «gracias, Γκουαρντιόλα»... 
πηγή : sday.gr

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger