«Ναι» στην πρόταση Αθανασιάδη!

Η πρόταση του νυν προέδρου, Θανάση Αθανασιάδη ήταν εκείνη που τελικά πήρε το χρίσμα, κατόπιν ψηφοφορίας (σ.σ. που πραγματοποιήθηκε ανηρτημένες καρτέλες «ΝΑΙ» ή «ΟΧΙ» και όχι μυστικά με κάλπες όπως ζήτησαν ορισμένοι) προκειμένου να βγάλει τον Αρη από τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει.
Υπερίσχυσε αυτής της παράταξης του Παναγιώτη Στεφανίδη, κατά τη Γενική Συνέλεσυη της «Κοινωνίας Μελών Αρη» που πραγματοποιήθηκε απόψε (21/5) στο «Βελλίδειο» και διήρκεσε περίπου πέντε ώρες.

Η πρόταση του κ. Αθανασιάδη
Την πρόταση του προέδρου της ΠΑΕ, Θανάση Αθανασιάδη ανέλυσε ο υπεύθυνος μάρκετινγκ της εταιρείας, Νίκος Στακιάς. Το μπάτζετ της ομάδας θα είναι 3,2 εκατ. ευρώ, συν 800.000 ευρώ για την εφορία. Μαζί με όλα τα λειτουργικά έξοδα και άλλες δαπάνες το συνολικό μπάτζετ για την επόμενη χρονιά κάτι λιγότερο από 7 εκατ. ευρώ (6,86 εκατ. ευρώ). Τα έσοδα προβλέπονται 8,4 εκατ. ευρώ, συν οι συνδρομές των μελών της Κοινωνίας Μελών Άρη».
Στην οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος το πλάνο Αθανασιάδη αναφέρει ρόστερ 27 παικτών, εκ των οποίων 13-14 θα είναι Έλληνες. Πέντε θα είναι μη κοινοτικοί, κυρίως από χώρες της Λατινικής Αμερικής (συνεργασία με την εταιρεία Traffic), 8-10 θα είναι κοινοτικοί, κυρίως από την αγορά της Ιβηρικής χερσονήσου σε συνεργασία με τον Μανέλ Φερέρ (έχει ήδη συναφθεί συνεργασία) και τον Αρτούρο Φερνάντεζ (πρόεδρο της ομοσπονδίας, μάνατζερ της Πορτογαλίας). Μέσα στους 13-14 Έλληνες υπολογίζονται και όσοι παίκτες προωθηθούν από τις Κ20 και Κ17.
Επίσης αναλύθηκε το οργανόγραμμα της ΠΑΕ Άρης, δηλαδή η οικονομική ενίσχυσης της ΠΑΕ με στόχο να αποπληρωθούν οφειλές προς το Δημόσιο, ποδοσφαιριστές, προμηθευτές. Το χρονοδιάγραμμα αφορά την εισροή κεφαλαίων 2-2,5 εκατ. ευρώ έως 30 Ιουνίου. Για τις επόμενες χρονιές αναλογικά 2 εκατ. ευρώ ετησίως, συνολικά θα μπει ποσό της τάξης 8-8,5 εκατ. ευρώ έως το 2015.
Η πρόταση του κ. Στεφανίδη
Ο Παναγιώτης Στεφανίδης, επικεφαλής του «Άρης Ενότητα», Παναγιώτης Στεφανίδης είπε: «Την τελευταία εβδομάδα προσπαθήσαμε να συγκεντρώσουμε όσα στοιχεία μπορούσαμε για να σας παρουσιάσουμε μια πρόταση. Δυστυχώς με την ΠΑΕ δεν είχαμε καλή συνεργασία. Πολλά μας ειπώθηκαν προφορικά.

Αυτά που είδαμε με τα μάτια μας είναι 27 διακανονισμοί που κατατέθηκαν για την αδειοδότηση. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τη Λέσχη, η ΠΑΕ θα έχει σίγουρα έσοδα 5. εκατ ευρώ περίπου. Επίσης το χορηγικό πρόγραμμα μπορεί να αγγίξει και το 1 εκατ. ευρώ αλλά και τα 2 εκατ.. Οι τιμές που έχουμε προτείνει είναι 100 ευρώ στα πέταλα για τα διαρκείας. 170 ευρώ τη θύρα 2.

Το σύνολο των εισπράξεων που μπορούμε να έχουμε είναι 2 εκατ. Επίσης υπάρχουν απαιτήσεις της ΠΑΕ που αγγίζουν τα 2.453.000 ευρώ. Υπάρχει ένα ποσό γύρω στο 1,7 που μπορεί να εισπραχθεί. Από αυτό μας είπαν ότι 1,5 έχει εκχωρηθεί σε παίκτες και πιστωτές.

Όσον αφορά δαπάνες και υποχρεώσεις, το νούμερο που είδα και πρέπει να δοθεί μέχρι 30/6 στους παίκτες, καλύπτεται άνετα από τα διαρκείας. Οφείλουμε άμεσα από την είσπραξη που θα γίνει από τα διαρκείας, πρέπει να γίνει διακανονισμός με παίκτες. Με διακανονισμούς σε βάθος διετίας, ο Άρης σε δύο το πολύ τρία χρόνια μπορεί να ισοσκελιστεί. Υπάρχουν οφειλές προς το προσωπικό που πρέπει να δοθούν έναντι, Οφειλές προς την εφορίας, δόσεις που δεν έχουν καταβληθεί και πρέπει να δοθούν άμεσα.

Υπάρχουν οφειλές προς το ΙΚΑ που δεν είναι ρυθμισμένες. Πρέπει να γίνουν άμεσα αλλιώς δεν θα μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές. Για το ρόστερ της επόμενης χρονιάς υπάρχουν 21 συμβόλαια που ισχύουν και για την επόμενη χρονιά, ποσό στο οποίο δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε. Ένα ποσό της τάξεως των 4 εκατ. ευρώ μεικτά. Το μπάτζετ δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 3,2 την επόμενη χρονιά, μικτά, Έτσι θα εξασφαλίσουμε την ηρεμία στο τμήμα, θα ξέρουν όλοι ότι θα πληρωθούν.

Στο προσωπικό θα πρέπει να υπάρξει ένα οργανόγραμμα. Είναι μεγάλος ο αριθμός και οι δαπάνες είναι υπερβολικές. Πρέπει να δούμε ποιες είναι οι ανάγκες και όχι αναγκαστικά να περιορίσουμε το προσωπικό, αλλά να αναπροσαρμόσουμε τις αμοιβές. Για τις δαπάνες λειτουργίας το τοπίο είναι θολό. Δεν έχουν να κάνουν με το ρόστερ της ομάδας. Το ποσό που άκουσα στα έξοδα διοικητικής λειτουργίας αγγίζει τα έξοδα τεσσάρων ομάδων της λίγκας. Δεν είναι ο Άρης βιώσιμος έτσι.

Για τις ακαδημίες θα συμφωνήσουμε με τη διοίκηση. Για το ρόστερ δεν πρέπει να γίνει ενίσχυση αν η ομάδα δεν απαλλαχθεί από τα πέντε συμβόλαια που ανέφερα πριν. Ο Άρης πρέπει να είναι συνεπής απέναντι στους παίκτες.

Όλα αυτά για να γίνουν θέλει συσπείρωση. Τα 8.500 διαρκείας θα τα πετύχουμε όλοι μαζί. Το βάρος του Άρη είναι μεγάλο δύσκολα θα βρεθεί να το αναλάβει κάποιος αν δεν νιώθει προστασία. Και αυτή θα του την παρέχει η διοίκηση πρωτοδικείου και η συσπείρωση.

Χρήματα δεν έχουν μπει και δεν ξέρω για ποιο λόγο. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα μπουν χρήματα και είναι δεδομένο ότι σε λίγο καιρό εμείς θα βγάλουμε ξανά το φίδι από την τρύπα».
Γρανούζης: «Ετσι θα διασφαλιστεί η διοικητική λειτουργία»
Ο πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών, Γιάννης Γρανούζης ανέλυσε τους τρόπους με τους οποίους θα διασφαλιστεί η διοικητική λειτουργία της ΠΑΕ. Επιπλέον αναλύθηκαν και οι προϋποθέσεις που έχει θέσει ο Ερασιτέχνης Άρης. «Βασικές προυποθέσεις που θέσαμε είναι η εισροή των κεφαλαίων να πραγματοποιείται το πρώτο εξάμηνο της χρήσης. 
Η εισροή των 2 εκατ. που ανέφερε η ΠΑΕ να αφορά αποπληρωμές παλαιών υποχρεώσεων της εταιρίας. Να υπάρχει κατάθεση προυπολογισμού. Να υπάρχουν ισοσκελισμένα αποτελέσματα χρήσης. Συνεχιζόμενη βελτίωση της ΠΑΕ και διευθέτηση των φορολγικών υποχρεώσεων της ΠΑΕ. Βασικές προυποθέσεις που απαιτούνται για να συμμετέχει η ομάδα στο πρωτάθλημα. Η τιμή αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου θα είναι με τη σημερινή τιμή, δηλαδή 1 ευρώ η μετοχή», είπε ο κ. Γρανούζης.
Αθανασιάδης: «Πλάνο τριετίας»
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θανάσης Αθανασιάδης είπε από την μεριά του: «Έχουν αναφερθεί ο προϋποθέσεις λειτουργίας της ομάδας. Ένα πλάνο τριετίας στο οποίο δεν θα μεγαλώνουν οι οφειλές της ομάδας. Είναι μια δέσμευση που λέει ότι αν αυτά απαιτηθούν επειδή δεν θα μπορέσουμε από την πρωτογενή μας δράση να έχουν τέτοιο εισόδημα, θα έρθουν από το βάθος της τριετίας και από την Κοινωνία Μελών, που την θέλουμε σύμμαχο μας, να κρατήσουμε την ομάδα στα χέρια του κόσμου».
Οσο για τα οικονομικά δεδομένα της νέας σεζόν και τις προβλέψεις που υπάρχουν: Οι προβλέψεις για την επόμενη περίοδο είναι ακόμα χειρότερες. Το συμβόλαιο με τη ΝOVA πιθανόν θα μειωθεί. Για αυτό χρειάζεται ένα μεγαλύτερο διάστημα δράσης για να υπάρξει αποτέλεσμα. Υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα. Μακάρι τα αποτελέσματα της ομάδας να φέρουν έσοδα», είπε αρχικά ο Αθανασιάδης.
Απαντώντας σε ερώτηση του Τάσου Δεσύπρη σχετικά με το πλάνο που κατατέθηκε αναφορικά με τις ρυθμίσεις της ΠΑΕ προς την εφορία και το ΙΚΑ σημείωσε: «Οι οφειλές είναι της τάξης των 200.000 ευρώ μηνιαίως. Έχουν γίνει προσπάθειες και παραστάσεις και με νομικούς και με φυσική παρουσία μας και έχουμε πετύχει ότι είναι καλύτερο σε ότι αφορά τις ρυθμίσεις», είπε ο κ. Αθανασιάδης, προσθέτοντας πως «σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση προσωπικού και παικτών, αυτή αναμένεται να γίνει μέχρι τις 30 Ιουνίου».
Τέλος ο κ. Αθανασιάδης απάντησε και σε ερώτηση για τη φετινή αποτυχία σε οικονομικό επίπεδο: «Η αποτυχία συνετελέσθη, θα πρέπει να δούμε όμως ότι έγινε εν μέσω οικονομικής κρίσης. Φέτος η ΠΑΕ αναγκάστηκε να λειτουργήσει με 3 εκατ. ευρώ λιγότερα. Δεν μπορούσαμε να το προβλέψουμε. Σε κανέναν σχεδιασμό δεν μπορεί να προβλέψει κάποια ατυχία».
Σαουρίδης: «Η Λέσχη δέχεται πόλεμο»
Ο πρώην πρόεδρος του Super-3, Γιάννης Σαουρίδης ο οποίος πήρε το λόγο κατά τη διάρκεια της συνέλευσης είπε: «Θα ήθελα να κάνω μια μίνι αναδρομή χωρίς να σας κουράσω, όσον αφορά τη Λέσχη και την φιλοσοφία την οποία πιστεύω ότι πρεσβεύει. Πιστεύω ότι η ιδεολογία που επέλεξε να πρεσβεύει ο Άρης είναι περήφανη και ανεξάρτητη. Εμείς σαν σύνδεσμος τότε, παρεμπιπτόντως το καινούριο αίμα χρήζει της απολύτου εμπιστοσύνης και αγάπης όλων, ξέραμε ότι ο δρόμος θα είναι πολύ δύσκολος μέσα σε αυτήν την Ελλάδα. Ξέρουμε όλοι τι έχει υποστεί ο σύλλογος αυτός. 
Όταν έγινε η Κοινωνία Μελών φωνάζαμε με όλη την ψυχή μας ότι αυτή η Λέσχη θα πρέπει να αγκαλιαστεί από όλους τους οπαδούς του Άρη. Σε όλο αυτό το διάστημα όλο αυτό το εγχείρημα έχει δεχτεί απίστευτο πόλεμο, τρικλοποδιές και έχει λοιδορηθεί με κύριο άξονα εμένα και τον σύνδεσμο. Επειδή αυτή η διάβρωση και δολιοφθορά δεν έτυχε της απάντησης, μπήκε σαν σαράκι μέσα στην Κοινωνία Μελών, με αποτέλεσμα να προσφέρει ελαχιστότατα. Πρέπει να ενισχύουμε τις άμυνές μας».
Και συνέχισε, στο ίδιο ύφος: «Οι σύνδεσμοι είναι θεσμικό όργανο και πρέπει να προστατεύονται. Μηδενική είναι η άμυνα του Άρη. Προσπαθούμε να βρούμε μια λύση κάποια άτομα που είμαστε εδώ τώρα. Πρέπει να σταματήσει να συκοφαντείται ο σύνδεσμος… Εμένα μου έχουν κάψει το αμάξι, το μαγαζί μου… Τα περουσιακά μου στοιχεία είναι το μπαράκι και 1/3 μαγαζιού μαζί με τον Γρανούζη και έναν ακόμα Αρειανό. Οι καταθέσεις μου είναι για να μπορώ να ζήσω έναν, δύο μήνες. Έχει γίνει καραμέλα να λοιδορούν τον Super 3, εμένα και ίσως το απεύχομαι και άλλα παιδιά… 
Δεν πάει η δουλειά έτσι. Δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να δούμε χαΐρι έτσι, εκτός κι αν αλλάξουμε ρότα. Αυτή τη στιγμή τα θέματα που συζητάμε είναι σοβαρά, αλλά όποια λύση κι αν βρούμε, θα ξαναγυρίσουμε εδώ. Η δυναμική της Λέσχης είναι μηδενική, γιατί έχει δεχτεί πόλεμο. Υπάρχουν άνθρωποι που ψηφίζουν εκδικητικά. Ο κ. Στεφανίδης είχε πάρει 25% στις προηγούμενες εκλογές. Αυτό το 25% τι λέει; Τίποτα. Ψήφισε τον Στεφανίδη, γιατί ο Super 3 δεν ήταν με τον Στεφανίδη».
Σκόρδας: «Να καταργηθεί το συμβούλιο της Λέσχης»
Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Λάμπρος Σκόρδας ανέφερε: «Εχουμε μια διαδικασία που έχει χάσει το νόημά της. Καταρχήν μιλάμε για προτάσεις χωρίς να υπήρχε λόγος να γίνουν προτάσεις. Υπήρχε διοίκηση στην ΠΑΕ και έχει χρόνο να διοικήσει, άλλον έναν. Δεν υπήρχε ανάγκη. Βρεθήκαμε στην ανάγκη, γιατί η ομάδα έχει χρέη. Πρέπει να βρούμε μια λύση. Πρέπει να μπούμε σε μια λογική προϋπολογισμού και αντιμετώπισης υποχρεώσεων. Από τις 22 Φεβρουαρίου ακούμε για ανάγκη εισροής εσόδων. Αύριο θα βγει η απόφαση, εκδικάστηκε την Παρασκευή η υπόθεση. Κυκλοφόρησε για την ΑΕΚ ότι δεν θα πάρει άδεια. Αύριο ή μεθαύριο θα βγει μια απόφαση. 
Ο Άρης τέλος Απριλίου δεν κατέβαλε 200.000 στην εφορία. Ας το κάνει μέχρι τις 31 Μαϊου. Το πρόβλημα είναι ξεκάθαρο. Υπάρχει πρόβλημα χρεών. Σήμερα καλείται να βγάλει μια άκρη σε μια κρίση που έχει δημιουργηθεί. Η ΠΑΕ χρωστάει 8,5 εκατ. ευρώ στο δημόσιο. Πρέπει να βρούμε λύσεις για να είναι διαχειρίσιμη η ομάδα. Έχει μείνει απλήρωτο το ΙΚΑ… Πρέπει να βρεθούν χρήματα για να γίνουν πληρωμές, πάνω από 10 εκατ. ευρώ το σύνολο. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση για το πως θα μπουν τα χρήματα στην ομάδα. Ο Άρης οδηγείται στην πτώχευση. Αυτό πρέπει να λύσουμε. Το αν έχουν γίνει εγκλήματα, θα το δούμε…».
Η πρότασή μου είναι μία: «Να καταργηθεί το συμβούλιο της Λέσχης. Να οριστούν επτά άτομα και να ελέγξουν το λογιστήριο της ΠΑΕ από το 2004 μέχρι σήμερα. Να αποκαλυφθεί σε όλους μας η αλήθεια της κατάστασης, που είναι δύσκολα διαχειρίσιμη. Να γίνει ορισμός από το πρωτοδικείο για μια νέα διοίκηση. Αν ο Άρης πτωχεύσει, εγώ, ο Ματθαίου και ο Ζαμπέτας θα χάσουμε την περιουσία μας. 
Αλλαγή στη Λέσχη, έλεγχος από το 2004 μέχρι σήμερα, καταγραφή των χρεών και πρόγραμμα για «κούρεμα», με διοίκηση πρωτοδικείου. Να μπουν στο συμβούλιο άνθρωποι που μπορούν να κάνουν αυτόν τον έλεγχο, να αποκαλυφθεί η κατάσταση. Αυτό που θα αποφασίσετε σήμερα, δεν υπάρχει! Έφτασε η ώρα να καταλάβουμε όλοι ότι είμαστε μέτοχοι σε μια εταιρεία».
Πλάνο Μπακούρα για 13.000 μέλη
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φίλος του Αρη (σ.σ. και μέλος της ΚΜΑ) και υπεύθυνος της ΔΕΠΑ στη Βόρεια Ελλάδα, Λεωνίδας Μπακούρας, παρουσίασε ένα πλάνο για την συγκέντρωση ποσού ύψους 2,24 εκατ. ευρώ από τα εισιτήρια διαρκείας, μέσω της παρουσίας συνολικά 13.000 οικονομικά τακτοποιημένων μελών στην ΚΜΑ.
«Είμαι Αρειανός και όλα τα άλλα δεν με ενδιαφέρουν. Να πηγαίνει καλά ο Άρης, όπως ενδιαφέρει και εσάς. Έκανα μια πρόταση ως μέλος της Κοινωνίας Μελών και παρακάλεσα να την εγκρίνει και να την εφαρμόσει η επόμενη διοίκηση. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν μόλις 1.900 άτομα που είναι τακτοποιημένα οικονομικά. Πρέπει να φτάσουμε στα 13.000 μέλη μέχρι το τέλος του έτους», είπε ο κ. Μπακούρας.
Το πλάνο του προβλέπει την σύνδεση των εισιτηρίων διαρκείας με την καταβολή της ετήσιας συνδρομής προς την Κοινωνία Μελών, έτσι ώστε όλα τα μέλη να είναι οικονομικά τακτοποιημένα. Βάσει του σχεδίου, στόχος θα είναι να συγκεντρωθούν 13.000 μέλη – κάτοχοι διαρκείας, που θα ενισχύσουν έτσι τα ταμεία της ΠΑΕ με ποσό 2,24 εκατ. ευρώ.
πηγή : sentragoal.gr

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger