Γαλάζιοι …διάβολοι ! (vid)

Ο τίτλος στην Αγγλία βάφεται μπλε και μένουν δύο πινελιές ακόμη για ολοκληρωθεί ο …πίνακας.  
Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 1-0 της συμπολίτισσας Γιουνάιτεντ και έχει το πρώτο λόγο για να τερματίσει στην κορυφή της Πρέμιερ. Κάκιστοι οι «κόκκινοι διάβολοι», πάθος και δύναμη στο ντέρμπι, ένταση μεταξύ των δύο προπονητών. Ο Βινσέν Κομπανί το γκολ.    

Οι «πολίτες» έδειξαν ότι ήθελαν περισσότερο τη νίκη και έδωσαν όλο τους τον εαυτό για να πάρουν τη νίκη.
Η επιλογή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να δώσει χώρο στη Σίτι δεν αποδείχθηκε σωστή, με τους περισσότερους παίκτες της Γιουνάιτεντ να βρίσκονται σε άσχημη ημέρα και τους «πολίτες» να το εκμεταλλεύονται.
Πλέον, η Σίτι ανέβηκε στην κορυφή της Πρέμιερ, αφού στην ισοβαθμία υπερτερεί και κρατά τις τύχες στα …πόδια των παικτών της. Στην ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι αρκούν τα ίδια αποτελέσματα με τους «κόκκινους διαβόλους» στα υπόλοιπα δύο παιχνίδια που απομένουν και η Γιουνάιτεντ να μην καλύψει το +7στη διαφορά των γκολ.
Εξαιρετική η ατμόσφαιρα στο «Etihad Stadium», με τους οπαδούς των γηπεδούχων να ξεσπούν σε τρελούς πανηγυρισμούς, μετά από ένα βράδυ το οποίο περίμεναν 44 ολόκληρα χρόνια. 
Α’ Ημίχρονο
Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αποφάσισε να δώσει χώρους στη Σίτι και η Γιουνάιτεντ περιορίστηκε σε πιο παθητικό ρόλο. Στο πρώτο 20λεπτο, οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και κατάφεραν να μην απειληθούν. Σταδιακά, οι «πολίτες» κέρδιζαν μέτρα και πατούσαν περισσότερο την περιοχή του Ντε Χέα. Σε καλή βραδιά ο Σαμίρ Νασρί, δεν λειτουργεί όπως θα ήθελε ο Φέργκιουσον η επιλογή του με τον Παρκ στο αρχικό σχήμα. 
Οι «πολίτες» απειλούσαν σταδιακά περισσότερο και κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ, όταν ο Βινσέν Κομπανί πήδηξε ψηλότερα από τον Κρις Σμόλινγκ και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το «Etihad Stadium» πήρε φωτιά και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το τέρμα του Βέλγου αμυντικού στο 45΄.
Β’ Ημίχρονο
Η Γιουνάιτεντ μπήκε πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, ωστόσο δεν μπόρεσε να απειλήσει σοβαρά τον Τζο Χαρτ και σε πολλά σημεία οι παίκτες της έδειχναν ότι έμειναν από δυνάμεις. Το κέντρο της ομάδας δεν λειτουργούσε αποτελεσματικά και σταδιακά η Σίτι ανέκτησε τον έλεγχο.
Οι «πολίτες» ήταν και πάλι καλύτεροι, χωρίς –όμως- να ψάξουν το κάτι παραπάνω σε πολλές περιπτώσεις. Η ένταση από τον αγωνιστικό χώρο μεταφέρθηκε στους πάγκους, με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και τον Ρομπέρτο Μαντσίνι να πλησιάζουν …επικίνδυνα ο ένας τον άλλον, αλλά το επεισόδιο έληξε άμεσα. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς να αλλάξει κάτι, η Σίτι πέρασε στην κορυφή, εκεί όπου βρίσκονταν για το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν και πλέον κρατά τον τίτλο του πρωταθλήματος με το ένα χέρι.
Οι «πολίτες» κάνουν σχέδια τίτλου και δεν θέλουν να αφήσουν τη Νιούκαστλ και την ΚΠΡ να τα χαλάσει. 
Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κλισί, Κομπανί, Λέσκοτ, Μπάρι, Γιάγια Τουρέ, Σίλβα(82΄ Ρίτσαρντς), Νασρί(93' Μίλνερ), Τέβες(68΄Ντε Γιονγκ), Αγκουέρο
Μάντσεστερ ΓιουνάιτεντΝτε Χέα, Τζόουνς, Σμόλινγκ, Φέρντιναντ, Εβρά, Νάνι(82' Γιανγκ), Κάρικ, Σκόουλς(78' Βαλέντσια), Γκιγκς, Ρούνεϊ, Παρκ(58' Γουέλμπεκ)


πηγή : england365.gr

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger