Η υπομονή είναι...χρυσός

Πολλά προέκυψαν από τη γενική συνέλευση της Λέσχης Φίλων Αρη.
Είναι αλήθεια ότι το κεφάλαιο «ΠΑΕ Αρης» χαρακτηρίζεται πιο ελκυστικό διότι περιλαμβάνει την εμπλοκή (στο μάνατζμεντ) επενδυτικού ομίλου αλλά κι ένα αρχικό ποσό επένδυσης της τάξεως
των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Είναι επίσης πιο ελκυστικό γιατί αναφέρθηκε κι ένα ακόμη νούμερο - το άνοιγμα 5,5 εκατομμυρίων ευρώ από τη χρήση 2011-12 το οποίο μπορεί να μειωθεί σε 4,5 εκ. ευρώ σε περίπτωση συμμετοχής της ομάδας στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Αντιθέτως, αναφορικά με την ΚΑΕ Αρης δεν αναφέρθηκαν νούμερα, απλά κατατέθηκε η συνηθισμένη (πλέον) ατάκα ότι τα χρέη δεν είναι τόσο μεγάλα, όσα λένε κάποιοι.
Στη περίπτωση του ποδοσφαιρικού Αρη, η υπομονή είναι χρυσός. Επί της ουσίας, τα μέλη της Λέσχης Φίλων Αρη είχαν δύο επιλογές.
Πρώτη: Νέα χρηματοδότηση της ΠΑΕ με απώτερο σκοπό την κάλυψη του ανοίγματος, την τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων και κατ' επέκταση την εξασφάλιση της αδειοδότησης της ομάδας στο επόμενο πρωτάθλημα.
Δεύτερη: Ψήφος εμπιστοσύνης στη τωρινή διοίκηση της ΠΑΕ και αναμονή για την υλοποίηση των δεσμεύσεών του. Εγινε το δεύτερο. Είναι σαφές ότι τα μέλη της Λέσχης, δικαίως ήθελαν να μάθουν την ταυτότητα του συγκεκριμένου επενδυτικού ομίλου και κυρίως, τα οφέλη της από τον Αρη.
Υπό την έννοια αυτή, έγιναν γνωστά αυτά που θα δώσει στον Αρη και όχι τα δικαιώματα που θα παραχωρήσει ο Αρης σε αυτόν. Όπως και να' χει, μπορεί η περίπτωση του ποδοσφαιρικού Αρη να είναι πιο ελκυστική, είναι όμως και αρκετά ξεκάθαρη. Και σε αυτή τη περίπτωση, ο χρόνος είναι ο καλύτερος κριτής και μέσα στο επόμενο διάστημα θα φανεί, αν αυτή η συμφωνία με τον επενδυτικό όμιλο θα ωφελήσει τον σύλλογο ή όχι. Επί του παρόντος, απαιτείται υπομονή.
Λιγότερο ελκυστικό και πολύ πιο περίπλοκο είναι το θέμα του μπάσκετ. Για μια ακόμη φορά, δεν ακούστηκαν αριθμοί, ούτως ώστε να αποτυπωθεί η οικονομική κατάσταση της ΚΑΕ Αρης. Επειτα από πρόταση των μετόχων, δημιουργήθηκε πενταμελής επιτροπή με σκοπό την προσέλκυση παραγόντων της ομάδας που θα χρηματοδοτήσουν τη ΚΑΕ και με το «καλημέρα», υπήρξε η άρνηση δύο μελών οι οποίοι μέσω γραπτής δήλωσης δήλωσαν την έκπληξή τους αλλά και τη δυσαρέσκειά τους γιατί ενημερώθηκαν από τον Τύπο(!), γεγονός που αν μη τι άλλο δείχνει, πώς η όλη κατάσταση δεν αντιμετωπίστηκε με τον καλύτερο τρόπο.
Συμπερασματικά, επιβεβαιώνεται ότι το θέμα της ΚΑΕ είναι πιο περίπλοκο, διότι διαπιστώνεται ότι δεν αναζητούνται ρεαλιστικές λύσεις, δεδομένης της ξεκάθαρης άρνησης των μετόχων να επιστρέψουν στη διοίκηση της ΚΑΕ. Γιατί, αυτό που «βγαίνει» από το ρεπορτάζ είναι ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από παράγοντες για τη συμμετοχή τους σε μια αιρετή διοίκηση, γιατί γνωρίζουν ότι υπάρχουν πολλά χρέη και ελάχιστα έσοδα, άρα και μεγάλες ευθύνες.
Μοναδική εφικτή λύση είναι η δημιουργία διοίκησης Πρωτοδικείου, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Φαίνεται μάλιστα ότι είναι μονόδρομος να γίνουν τρία βήματα και ουσιαστικά αυτά ειπώθηκαν - εμμέσως πλην σαφώς - στη χθεσινή γενική συνέλευση της Λέσχης.
Πρώτον: Ελεγχος των οικονομικών στοιχείων της ΚΑΕ από ορκωτό λογική για την αποτύπωση της οικονομικής κατάστασης της ΚΑΕ.
Δεύτερον: Δημιουργία διοίκησης Πρωτοδικείου που θα έχει ως αποκλειστικό στόχο την εξυγίανση, δηλαδή τη πληρωμή όλων των παλιών χρεών ώστε να μην αντιμετωπίσουν ποινικές ευθύνες παράγοντες που ήταν στη διοίκηση της ομάδας, τις περιόδους που δημιουργήθηκαν τα χρέη.
Τρίτον: Εγκατάσταση ελεγκτικού μηχανισμού από τον ΑΣ στη ΚΑΕ με απώτερο σκοπό να εξακριβώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ότι η προσωρινή διοίκηση ανταποκρίνεται στον ρόλο της, δηλαδή στη πληρωμή των χρεών.
Αυτά τα τρία βήματα είχε προτείνει ουσιαστικά ο Τάκης Γεωργούλης, στην πρόταση που είχε καταθέσει προ περίπου τριών μηνών, τονίζοντας πως αποτελεί τη μοναδική λύση για τη ΚΑΕ Αρης. Δεν έγινε δεκτή, χάθηκε ένα διάστημα τριών μηνών αλλά και η παρουσία στην ομάδα ανθρώπων που είχαν την οικονομική δυνατότητα και τη διάθεση να δώσουν λύσεις. Και μένει να διαπιστωθεί, αν θα χαθεί κι άλλος χρόνος.
πηγή : sport.gr

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger