101,4 εκ. ευρώ (!!) τα έσοδα της Ντόρτμουντ

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί η Μπορούσια Ντόρτμουντ, ειδικά για συλλόγους που αντιμετωπίζουν και οικονομικά προβλήματα!!!
Η γερμανική ομάδα ανακοίνωσε πως τα έσοδα του δεύτερου εξαμήνου του 2011 φτάνουν τα 101,4 εκ. ευρώ και είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας που ο κύκλος εργασιών της φτάνει σε τριψήφιο νούμερο.
Για παράδειγμα το αντίστοιχο διάστημα του 2010, τα έσοδά της εμφανίστηκαν αυξημένα κατά 30 εκ. ευρώ. Επίσης, φέτος τα κέρδη προ φόρων φτάνουν στα 16,7 εκατ. ευρώ σε αντίθεση με τα μόλις 4,3 της προηγούμενης χρονιάς.

Όλα αυτά, ενώ πριν μερικά χρόνια η πρωταθλήτρια Γερμανίας, ήρθε… φάτσα με τη χρεωκοπία!  Οι άνθρωποι της Ντόρτμουντ εξήγησαν μάλιστα πως έφτασαν σ’ αυτά τα αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα, ακολούθησαν «σφικτή» οικονομική πολιτική, νοικοκύρεψαν τον σύλλογο και παράλληλα είχαν και αγωνιστικές επιτυχίες μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, γεγονός που έδωσε μεγάλη ώθηση στα έσοδα. Βέβαια, άλλο μπουντεσλίγκα και άλλο Σούπερ Λίγκα, καθώς το γερμανικό πρωτάθλημα έχει άλλη… αίγλη σε όλα τα επίπεδα, κάτι που επιφέρει πολλά περισσότερα κέρδη στους συλλόγους από τις… πηγές εσόδων τους.

«Η Μπορούσια κατάφερε να αναπτυχθεί συνεχώς τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο οικονομικό και αγωνιστικό», τόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής της Ντόρτμουντ, Χανς-Γιόακιμ Βάτσκε. Έτσι, όπως ανέφερε ο παράγοντας της γερμανικής ομάδας η παρούσα κατάσταση στα ταμεία του συλλόγου, επιτρέπει στη Ντόρτμουντ να κάνει και δαπανηρές μεταγραφές χωρίς να θέτει σε κίνδυνο το «αύριο» της. «Με βάση τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, είναι ξεκάθαρο πως η απόκτηση του Μάρκο Ρόις δεν ενέχει κανένα ρίσκο», σχολίασε για τα 17,5 εκ. ευρώ που δαπάνησε η Μπορούσια προκειμένου να αποκτήσει τον νεαρό ποδοσφαιριστή από την Γκλάντμπαχ για το προσεχές καλοκαίρι.
πηγή : pamesports.gr

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger