Ο...ΠΑΟΚ της Χούντας !! (pics)

Θα θέλαμε να καλύψουμε όλα τα γεγονότα εν όψει του επερχόμενου ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ.
Επειδή όμως όλα αυτά τα γεγονότα μέσα από την ιστορία είναι πάρα πολλά,θα ξετυλίξουμε το "κουβάρι" ενός και μόνο γεγονότος μέσα από ντοκουμέντα, για να δεί και πιο αδαής φίλαθλος της Θεσσαλονίκης τι γινόταν πρίν δεκαετίες.
Ιουνίος του 1972
Ήταν η χρονιά που ο... επαναστάτης ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει τον πρώτο του τίτλο από την ίδρυση του, μετά από 46 (!) χρόνια,όπου στέθφηκε κυπελλούχος Ελλάδος... αλλά πώς !
Πρίν όμως πάμε στον αγώνα κυπέλλου προηγήθηκε ο αγώνας πρωταθλήματος στις 4 Ιουνίου 1972 όπου ο ΑΡΗΣ αν και προηγούνταν με 3-1,το σκορ ως δια μαγείας έγινε 3-3...
Διαιτητής της αναμέτρησης ο αξιότιμος κ (;) Ζλατάνος.
Απόσπασμα Αθηναικής εφημερίδας αναφέρει του λόγου το αληθές όπως βλέπετε και στη πάνω δεξια φωτογραφία

3 μέρες αργότερα,αυτή τη φορά για το θεσμό του κυπέλλου,στο Γήπεδο Χαριλάου ένας άλλος διαιτητής,ο αξιότιμος κ (;) Μίχας, εκτελεστικό "όργανο" της χούντας θα εγκληματίσει εις βάρος του ΑΡΗ.
Ο ΠΑΟΚ αν και προηγήθηκε στο 5' με τον Αποστολίδη,ο ΑΡΗΣ καταφέρνει να ισοφαρίσει γρήγορα με τον Σοφοκλή Σεμερτζή (16').



Ο ΠΑΟΚ παίρνει εκ νέου το προβάδισμα και πάλι με τον Αποστολίδη (22') και ο ΑΡΗΣ εξαπολύει αντεπίθεση,όμως βρίσκει απέναντι του τον διαιτητή Μίχα που αφήνει τους "κίτρινους" με 10 παίκτες αποβάλλοντας στο 40' τον Μπαλάφα.
Ο κ (;) Μίχας εκτός του ότι "σπρώχνει" τον ΠΑΟΚ στα καρέ του ΑΡΗ,έρχεται η φάση του 80' που αρνείται καθαρό χέρι του ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Παπαδόπουλου μετά από σουτ του Κωνσταντινίδη.

Αυτό έμελλε να είναι και το κερασάκι στη τούρτα στις διαμαρτυρίες των παικτών του ΑΡΗ,που λίγα λεπτά αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 88' θα αποβληθούν οι Αλεξιάδης και Σπυρίδων που ενεπλάκησαν με τον διαιτητή και την...αστυνομία της χούντας !!
Από την "κατάρα" του κ (;) Μίχα δε θα γλιτώσει ούτε ο αείμνηστος Βαγγέλης Συρόπουλος !
Ο ΑΡΗΣ όχι μόνο θα αποκλειστεί από τη διοργάνωση,αλλά θα χάσει και τρείς κορυφαίους ποδοσφαιριστές του με εξοντωτική τιμωρία ενός (1) χρόνου τους Αλεξιάδη και Σπυρίδων αλλά και τον Συρόπουλο για 6 μήνες μετά από απόφαση του τότε Γ.Γ.Α
Κώστα Ασλανίδη.

Η "παρωδία" όμως δε σταματάει εδώ...
Με απόφαση της τότε ΕΠΟ και τη τιμωρία του ΑΡΗ, όλα τα έσοδα από τις εισπράξεις του συγκεκριμένου αγώνα πηγαίνουν στον ΠΑΟΚ !
Και όλα αυτά για να κατακτήσει ο ΠΑΟΚ τον πρώτο του τίτλο στην Ελλάδα...

1 Comments:

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger