Το ποδοσφαιρικό «θαύμα» των Άγγλων !! (vids)

Όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν τη Κυριακή τον τελικό του Carling Cup στην Αγγλία ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Κάρντιφ σίγουρα θα αποζημιώθηκαν από το θέαμα.
Τέσσερα γκολ,ανατροπές,120 λεπτά γρήγορο ποδόσφαιρο,διαδικασία των πέναλτι που έκοβε την ανάσα και την αγωνία χιλιάδων οπαδών που βρέθηκαν στο ανακαινισμένο αλλά ιστορικό Γουέμπλεϊ.
Η διακύμανση του σκορ λίγο πολύ γνωστή με τη Λίβερπουλ να κατακτάει το τρόπαιο,όμως αυτό που για τους Άγγλους είναι πια συνηθισμένο γεγονός,μια όμορφη γιορτή,για εμας εδώ στην Ελλάδα αποτελεί πόθο και στόχο από τότε που μάθαμε να «κλωτσάμε» τη μπάλα...
Η ποδοσφαιρική Αγγλία που δοκιμάστηκε με τον πιο βίαιο τρόπο από την ορμή των χούλιγκανς τη δεκαετία του 70' και 80'.
Τα μέτρα που πάρθηκαν αυστηρά και τολμηρά,με αποτέλεσμα σήμερα οι Άγγλοι να γιορτάζουν το ποδόσφαιρο ακόμα και σε παιχνίδια-τελικούς μη εμπορικά.
Γιατί το Carling Cup και το όνομα της Κάρντιφ κάθε άλλο παρά εμπορικά μπορεί να θεωρούνται για εμάς,όχι όμως και για τους Άγγλους φιλάθλους που «καθηλώθηκαν» στις οθόνες τους.
Η δε παρουσία των οπαδών στο «αχανές» Γουέμπλεϊ χωρητικότητας 84.000 θεατών εκπληκτική !
Χωρίς διαχωριστικά και αστυνομικές δυνάμεις,στάδιο μοιρασμένο στα δύο σε «κόκκινο» και «μπλέ» φόντο.
Μια εικόνα που εδώ στην Ελλάδα ίσως δεν δούμε ποτέ.
Οπαδούς δίπλα δίπλα στα διαχωριστικά να εκφράζουν τα συναισθήματα τους,να φωνάζουν όσο πιο πολύ μπορούν,να συμπαραστέκονται με γνώμονα το καλό της ομάδας τους χωρίς ακρότητες και «βλαχομαγκιές».
Για την μεγάλη Λίβερπουλ και τους οπαδούς της δε χρειάζεται να γράψουμε τίποτα,αλλά το γεγονός ότι η «άσημη» Κάρντιφ είχε 40.000 οπαδούς στο Γουέμπλεϊ πρόκειται πραγματικά για ποδοσφαιρικό «θαύμα» !
Ίσως όμως να μην είναι κιόλας γιατί στην Αγγλία αγαπούν το ποδόσφαιρο.
Ο κόσμος έχει γυρίσει στα γήπεδα όχι μόνο γιατί το επίπεδο είναι υψηλό αλλά και γιατί το ΘΕΜΕΛΙΟ ολόκληρου του Αγγλικού ποδοσφαίρου έχει «χτιστεί» κυριολεκτικά από την αρχή.




0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger