Αγγέλου: «Μεγάλη η πίεση»

Την πίεση, που αισθάνονται οι παίκτες του Άρη μπορούν να ξεπεράσουν μόνο από την άμυνα τόνισε ο Βαγγέλης Αγγέλου και αποκάλυψε ότι μετά το τέλος του αγώνα κόντρα στον Ίκαρο: «Κάποιοι μικροί δάκρυσαν από την ένταση».
Ο προπονητής των «κίτρινων» άρχισε την αναφορά στο σημερινό ματς από το τραγικό συμβάν με την σύζυγο του παίκτη της ομάδας της Καλλιθέας Νίκο Στρναντ: «Το συμβάν είναι συγκλονιστικό, έξω από τα παιχνίδια. Εγώ ήθελα να πάρω τον Δημήτρη Πρίφτη και δεν ήξερα τι να πω, αυτό δεν εξηγείται με λόγια. Είναι τρομερό σοκ, είναι συγκλονιστικό για τον αθλητή. Μακάρι να το ξεπεράσει».
«Ο Ίκαρος έχει έναν πολύ ικανό προπονητή και μέχρι τώρα τα παιχνίδια τα χτυπάνε στις αδυναμίες του αντιπάλου», σχολίασε αρχικά ο Αγγέλου για τον αγώνα και στην συνέχεια επισήμανε ότι: «Εμάς εκτός από τα μπασκετικά είναι και το θέμα της πίεσης, τα παιδιά ανταποκρίθηκαν, εγώ είμαι περήφανος. Ξεκινήσαμε να πιέσουμε, γύρισε αντίθετα, αλλά πήραμε λύσεις από τις θέσεις «τέσσερα» και «ένα», όπου ο Καραποστόλου μας έδωσε ασίστ και πολλά εύκολα καλάθια».
«Με... γιλέκο 15 κιλών»
«Οι παίκτες όταν σουτάρουν είναι σαν να φοράνε γιλέκο 10-15 κιλών από την πίεση και αυτό μπορούμε να το ξεπεράσουμε μόνο μέσα από τη δουλειά και μέσα από την άμυνα», τόνισε ο κόουτς του Άρη και εξήγησε πως: «Κυνηγάμε μανιωδώς την σχέση ασίστ, λαθών. Αυτό που λέμε στους παίκτες είναι: «Κάντε όσα άστοχα σουτ θέλετε, δεν μπορείτε όμως να μην παίζετε άμυνα». Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που είναι δίπλα μας, από τη διοίκηση, στους παίκτες και το σταφ που δουλεύουν αθόρυβα και ελπίζω να αντιμετωπίσουμε την δύσκολη συνέχεια που έχουμε μέσα από την ομαδικότητα και το οικογενειακό κλίμα.
Ο Ίκαρος έχει πολυδιάστατη σκέψη στην επίθεση. Του έλειπε ένας παίκτης που έχει 8 κερδισμένα φάουλ (Κυρίτσης), κάτι που σημαίνει ότι μετατοπίζουν την άμυνα… Εμείς διαλέξαμε ότι δεν μπορούμε να παίξουμε με την άμυνα του Ίκαρου. Ξεκινάμε από δύο πολύ απλούς κανόνες. Πρώτον όσο μπορούμε ό,τι ενέργεια έχουμε να την χαλάσουμε στην άμυνα και δεύτερον η σχέση ασίστ, λάθη και τα ριμπάουντ».
«Ομαδικότητα και άμυνα»
«Εγώ πιστεύω σε οποιοδήποτε περιβάλλον πίεσης είτε βαθμολογικής, είτε αποτελεσμάτων, μπορείς να το ξεπερνάς με την ομαδικότητα και αυτό το αντιμετωπίζουν οι παίκτες σιγά σιγά», παρατήρησε ο Αγγέλου ακολούθως και υπογράμμισε πως: «Στον Άρη αν δεν παίξεις σε έναν μήνα φεύγεις, μπορεί όμως ο καθένας από την άμυνα να επιβιώσει».
Σε ερώτηση για την επόμενη αναμέτρηση με αντίπαλο τον ΚΑΟΔ στην Δράμα, ο προπονητής των «κίτρινων» ήταν αποκαλυπτικός: «Κάθε ματς είναι διαφορετικό, προσπαθούμε να κρατήσουμε κάποιες σταθερές. Κάποιοι μικροί δάκρυσαν στα αποδυτήρια από την ένταση. Αυτό θα μεγαλώσει στο μέλλον. Σε αυτή την ομάδα αυτό είναι το πρώτο πρόβλημα, σε άλλες όχι».
«Ηταν αλλαγές για την άμυνα, για την ενέργεια», εξήγησε ο Αγγέλου για τις αλλαγές, που έκανε στο πρώτο ημίχρονο και ενώ η ομάδα του ήταν μπροστά στο σκορ και πρόσθεσε πως: «Θέλαμε να πάρουμε λίτρα ενέργειας με συχνότερες αλλαγές, στο τέλος έλειψε η ενέργεια από τον Ίκαρο. Η προσπάθεια είναι μυρμηγκοειδής στο μπάσκετ, χτίζεις σιγά, σιγά».
pamesports.gr

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger