Hμερολόγιο Ιερολοχιτών

Κάτι παραπάνω από ένα απλό ημερολόγιο αποτελεί η αξιόλογη δουλειά του Συνδέσμου Φίλων ΑΡΗ Ιερολοχίτες !
 Ένα κιτρινόμαυρο βιβλίο 224 (!) σελίδων !

Αναλυτικά η ανακοίνωση μέσα από το site του Συνδέσμου :

Η ιδέα υπάρχει εδώ και 2-3 χρόνια και το σχέδιο ήταν να το προσπαθήσουμε του χρόνου τέτοιο καιρό, για το 2014 και τα 100χρονα του Μεγαλύτερου Συλλόγου του γνωστού Σύμπαντος. Η σημερινή κρίσιμη κατάσταση όμως στον ΑΡΗ, μάς έπεισε ότι ήταν ανάγκη να το επιχειρήσουμε από φέτος.

Το ημερολόγιο των Ιερολοχιτών για το 2013 δεν είναι ένα συνηθισμένο ημερολόγιο τοίχου που είθισται να τυπώνουν οι σύνδεσμοι τέτοιες μέρες για την οικονομική τους ενίσχυση. Είναι ένα ημερολόγιο ατζέντα, ένα βιβλίο 224 κιτρινόμαυρων σελίδων, στις οποίες ο κάτοχός του θα μπορεί να κρατά τις καθημερινές του 24ωρες σημειώσεις. Δεν περιέχει όμως ούτε εορτολόγια ούτε τις φάσεις της σελήνης. Αυτό που το κάνει πρωτοποριακό, ξεχωριστό και μοναδικό είναι ότι αποτελεί ένα αλμανάκ της Ιστορίας του ΑΡΗ! Μετά από χρονοβόρα έρευνα στα αρχεία του Συνδέσμου, στο διαδίκτυο αλλά και στην Αρειανή βιβλιογραφία, συγκεντρώσαμε όσα ιστορικά γεγονότα, από την 25η του Μάρτη του 1914 μέχρι σήμερα, θεωρήσαμε σημαντικότερα για τα οποία υπήρχαν συγκεκριμένες ακριβείς ημερομηνίες και τα παραθέσαμε στις αντίστοιχες μέρες του έτους 2013.
Σχεδόν κάθε φορά που κάποιος θα θελήσει να κρατήσει τις ημερήσιες προσωπικές σημειώσεις του ή απλώς να το ξεφυλλίσει, θα διαβάζει και θα ξαναζεί ένα κομμάτι της Ιστορίας του. Απ’ όλα υπάρχουν: θρίαμβοι, ήττες, τρόπαια, αποτυχίες, τίτλοι, σφαγές, πρωτιές, εγκλήματα, μανούρες, ρεκόρ και οπαδικές μάχες, ένα μεγάλο μέρος όσων συνθέτουν τον Αθλητικό Σύλλογο ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης. Για να θυμηθούν οι παλιοί και να (ξανα)μάθουμε... όλοι. Θα θέλαμε να αναγκάσει όσους διοικούν να θυμηθούν το τεράστιο μέγεθος του Συλλόγου, του οποίου το μέλλον διαχειρίζονται και να αναλογιστούν τη βαριά και βαρύτιμη ευθύνη. Θα θέλαμε να αφυπνίσει και να εξοργίσει κάθε οπαδό της Ιδέας που «ενσαρκώνει» ο Θεός του Πολέμου, γιατί θα διαπιστώνει σε ακόμα μεγαλύτερο, στο μέγιστο βαθμό, την απαξίωση και κατάντια στις οποίες έφεραν την ομάδα που λατρεύουμε, όλα αυτά τα σιχάματα, οι γλίτσες και οι «αρειανοί» μειοδότες. Αυτός είναι ο λόγος που επισπεύσαμε αυτή την έκδοση. Η ανάγκη αφύπνισής μας. Όπως αυτός επίσης είναι ο λόγος που επιλέξαμε μαύρο χαρτί για το εξώφυλλο με το χρυσόχρωμο τύπωμα (με ανάγλυφο το σήμα του Συνδέσμου).

Ζητάμε προκαταβολικά συγγνώμη από το Θεό και την επιείκεια του Λαού του, γιατί σίγουρα υπάρχουν ελλείψεις ή παραλείψεις, δεδομένου ότι δε μπορέσαμε να βρούμε ακριβείς ημερομηνίες για όλα όσα θα θέλαμε να καταγράψουμε και πιθανότατα θα υπάρχουν λάθη, αφού αρκετές φορές είχαμε αντιφατικές πληροφορίες. Κάθε διόρθωση, παρατήρηση ή συμπληρωματική πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη, και υποσχόμαστε ότι την επόμενη φορά - πρώτα ο Θεός - να γίνει πιο ολοκληρωμένο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς οι οποίοι κάλυψαν ένα σεβαστό μέρος του κόστους, το οποίο είναι μεγάλο και θα ήταν δυσβάσταχτο για το Σύνδεσμό μας ούτως ή άλλως, πόσο μάλλον σε αυτή τη δύσκολη εποχή.

Το ημερολόγιο-ατζέντα-αλμανάκ θα είναι διαθέσιμο από τα γραφεία των Συνδέσμων μας σε Θεσσαλονίκη αλλά και Πολύκαστρο και όχι μόνο, από την Παρασκευή 28 Δεκέμβρη, έναντι οικονομικής ενίσχυσης των 5 ευρώ. (Κρατήσαμε χαμηλό αντίτιμο γιατί θέλαμε να είναι μέσα στις οικονομικές δυνατότητες όσο το δυνατό περισσότερων αδερφών μας)

ΑΡΗΣ – ΙΔΕΑ – ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣ
Breaking the rules since 1970

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger