Ντόρτμουντ για... μεγάλα πράγματα !

Ο Ζοσέ Μουρίνιο, που δεν είναι συνήθως και ιδιαίτερα γενναιόδωρος με τους αντιπάλους του, το είχε δει πρώτος. «Ποιά Σίτι; Η Ντόρτμουντ είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος, ικανή ακόμη και να διεκδικήσει το Τσάμπιονς Λιγκ» είχε ξεστομίσει τέλη Αυγούστου ο αθεόφοβος αμέσως μετά την κλήρωση της φάσης των ομίλων. 
Κάποιοι θεώρησαν ότι ήθελε να προκαλέσει...
Τον Πορτογάλο προπονητή ακολούθησε κάποια στιγμή ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον εκθειάζοντας το ταλέντο του Γίργκεν Κλοπ και των παικτών του, για να έρθει το βράδυ της Τρίτης (4/12) ο Ρομπέρτο Μαντσίνι και να δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν θα του κάνει εντύπωση αν η Ντόρτμουντ κατακτήσει το τρόπαιο τον Μάιο.
Η αλήθεια είναι ότι η πρωταθλήτρια Γερμανίας τα δύο τελευταία χρόνια, που πάτησε στην κορυφή της Ευρώπης το 1997, έβγαλε... μάτια στους ομίλους. Αν η Σίτι δεν είχε ισοφαρίσει στο φινάλε του πρώτου αγώνα στο Μάντσεστερ, όπως και η Ρεάλ στο παιχνίδι που έγινε στο «Μπερναμπέου», η Μπορούσια θα είχε κάνει απλούστατα το έξι στα έξι.
Τι είναι όμως αυτό που βλέπουν όλοι στη νεανική ομάδα του Κλοπ στη φετινή περίοδο; Κατ' αρχάς το πόσο γυαλίζει το μάτι τους όταν μπαίνουν στο γήπεδο. 
Κατά δεύτερον το ποδόσφαιρο κατοχής και κατά τρίτον η αλλαγή στο ρυθμό, το πως δηλαδή κοιμίζει με αργό τέμπο τον αντίπαλο και ξαφνικά το γυρίζει στο... γρήγορο.
Ολα αυτά από ένα σύνολο ηλικίας 23 χρόνων μέσο όρο, αν κρίνουμε από την ενδεκάδα που αντιμετώπισε την Μπάγερν στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος -με τη Σίτι στο Τσάμπιονς Λιγκ έπαιξαν αρκετοί αναπληρωματικοί. 
Σκεφτείτε ότι ο Λεβαντόβσκι είναι 24, οι Χούμελς, Μπέντερ, Σούμποτιτς, Ρόις 23 και ο Γκέτζε 20. Εννοείται ότι μεγαλώνουν μαζί και παίζουν ο ένας για τον άλλο. Τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν άλλωστε; Γερμανοί (στη νοοτροπία) είναι...
Ζήτησε τη φανέλα του Μπαλοτέλι
Ο Κλοπ έχει φροντίσει πέρα από το να λύνει όλα τα προβλήματά τους, σαν πατέρας ή σαν μεγάλος αδερφός, να κρατάει και χαμηλά τους τόνους. Ο Χούμελς με το που τελείωσε το παιχνίδι με τη Σίτι πήγε και ζήτησε τη φανέλα του Μάριο Μπαλοτέλι. «Είναι ήρεμος τύπος και μου αρέσει. Πήρα τη φανέλα του για να τη δώσω στον αδερφό μου τα Χριστούγεννα» είπε με κάμποση αφέλεια.
Την ίδια ώρα ο 19χρονος Μόριτς Λάιτνερ, που έκανε ντεμπούτο στο Τσάμπιονς Λιγκ, δήλωσε ότι ανυπομονεί να τεστάρει τον εαυτό του απέναντι σε ποδοσφαιριστές όπως ο Τσάβι, ο Ινιέστα και ο Μέσι. Ο Κλοπ του υποσχέθηκε ότι θα του δώσει την ευκαιρία, αρκεί ο μικρός να εμφανιστεί... αυθάδης στον αγωνιστικό χώρο.
Ο Γερμανός... Μουρίνιο
Για τον προπονητή πάντως εκείνος που εκφράζεται πιο θερμά από όλους είναι ο Λεβαντόβσκι. «Ξέρει πότε να γελάει και πότε να δουλεύει σκληρά. Είναι πολύ κοντά στην ομάδα, κάτι που φαίνεται από τον τρόπο που πανηγυρίζει τα γκολ και το πως αντιδρά μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια. 
Ζει και αναπνέει ποδόσφαιρο στους αγώνες και στις προπονήσεις. Είναι καλός ψυχολόγος και αυτό τον βοηθάει στη σχέση του με τους παίκτες. Λύνει οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουμε» τόνισε ο Πολωνός επιθετικός.
Και δεν το κάνει μόνο με αυτούς. Με τα βασικά στελέχη της διοίκησης είναι μια παρέα, η οποία δεν ασχολείται μόνο με την ομάδα. Βγαίνουν συχνά για μπίρες και το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η απλότητα.
Αν προσθέσουμε και το πόσο καλός προπονητής είναι, έχουμε ένα πλήρες πακέτο. Ηδη από το μόνιμο 4-2-3-1 προχώρησε στα δύο τελευταία παιχνίδια (με Μπάγερν και Σίτι) στο 4-3-3 και τα αποτελέσματα ήταν κάτι παραπάνω από ευχάριστα για τον ίδιο.
Εννοείται επίσης ότι ο σύλλογος ευημερεί πλέον οικονομικά και είναι αναμφίβολα ο πιο υγιής μετά την Μπάγερν. 
Αν δεν φύγει ο Κλοπ (κάποιοι τον στέλνουν από τώρα στη Ρεάλ) και δεν ξεπουλήσει η Ντόρτμουντ τα μικρά σε ηλικία αστέρια της, η Μπαρτσελόνα θα έχει σύντομα απέναντί της έναν μεγάλο αντίπαλο. Και δεν το λέμε εμείς αυτό, αλλά οι (πιο) ειδικοί του ποδοσφαίρου...
sentragoal.gr

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger