Ζήτημα στο γκολ...

Μετά από οχτώ φιλικές αναμετρήσεις και δύο επίσημους αγώνες μέχρι και ο τελευταίος φίλαθλος του Άρη αντιλήφθηκε ότι λείπει ένας καθαρός φορ από το παζλ του Μάκη Κατσαβάκη.

Ο Νταβίντ Αγκάνθο είναι προ των πυλών. Στα... λόγια αισθάνεται πανέτοιμος να ηγηθεί της επίθεσης του Άρη, απομένει ο κόσμος και οι άνθρωποι που τον εμπιστεύτηκαν από τους κίτρινους, να το δούνε και στην πράξη.

Από την περίοδο της προετοιμασίας μέχρι την περασμένη Κυριακή, στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, ο Μάκης Κατσαβάκης στην προσπάθειά του να βρει το αντίδοτο στην επιθετική δυστοκία, χρησιμοποίησε μέσα στην περιοχή και τους οχτώ μεσοεπιθετικούς και επιθετικούς που διαθέτει το ρόστερ του. Τι πήρε; Μόλις δύο γκολ (ένα με Φιορεντίνα και ένα με ΠΑΣ Γιάννινα).

Από την πλευρά του ο Μάκης Κατσαβάκης τα δοκίμασε όλα. Μέχρι και τον Κώστα Καπετάνο βάφτισε φορ, κίνηση η οποία ωστόσο δεν του βγήκε στη Νέα Σμύρνη και μέχρι να αποκτηθεί ο παίκτης που περιμένει έχει χρίσει τον Τριανταφυλλάκο σέντερ φορ.

Ας δούμε, όμως, πώς έχουν ανταποκριθεί οι οχτώ ποδοσφαιριστές του Άρη στις εντολές του προπονητής τους, έστω κι αν η θέση τους στο γήπεδο είναι άλλου...

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΟΣ
Στα φιλικά προετοιμασίας δεν δοκιμάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στον συγκεκριμένο ρόλο, αν και πέρυσι αγωνιζόταν τις περισσότερες φορές ως επιθετικός. Ο Κατσαβάκης ποντάρει στο σωματότυπο και την αντίληψή του προορίζοντάς τον για χαφ. «Θα τον κάνω έναν ολοκληρωμένο χαφ...», έλεγε στην Ιταλία. 
Οι ανάγκες όμως τον φέρνουν ξανά στην επίθεση, μέχρι να αποκτηθεί ο σέντερ φορ. Και στην πρεμιέρα και με τον ΟΦΗ χρησιμοποιήθηκε στην κορυφή. Άλλωστε, είναι ο ένας εκ των δύο παικτών που πέτυχαν τα δύο γκολ του Άρη σε δέκα αγώνες (!). Είναι μέσα στις φάσεις, έχει καλή τεχνική, αλλά δεν είναι ο καθαρόαιμος φορ.

ΓΚΕΣΙΟΣ
Επέστρεψε στον Άρη για να καταγράψει τις πρώτες του συμμετοχές στην Super League μετά την παρουσία του στα «αλώνια». Προσπαθεί να πείσει τον Κατσαβάκη ότι αξίζει μία θέση. Είναι ιδιαίτερα μαχητικός και παίζει για το σύνολο. Θα δώσει λύσεις στη διάρκεια της σεζόν προερχόμενος κυρίως από τον πάγκο, όπως συνέβη στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής με τον ΟΦΗ.

ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ
Αποτελεί ένα από τα... βαριά χαρτιά του φετινού Άρη. Στην ανάπτυξη της ομάδας είναι ο «συνήθης αποδέκτης», γεγονός που κάνει προβλέψιμο τον Άρη στους αντιπάλους. Σαν περιφερειακός, κυρίως στις πτέρυγες, θα βοηθήσει πολύ περισσότερο χάρη στην εκρηκτικότητα που διαθέτει. Σαν επιθετικός χάνεται. Δημιουργεί ευκαιρίες (έχει τις περισσότερες μαζί με τον Καπετάνο) αλλά τα χαλάει είτε γιατί θέλει να... τα κάνει μόνος του, είτε γιατί είναι καλά εγκλωβισμένος.

ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ
Είναι παίκτης που μπορεί να μοιράσει την μπάλα και όχι να περιμένει να του την δώσουν. Στα φιλικά (βλ. Βέροια) αγωνίστηκε και ως επιθετικός. Το πείραμα Κατσαβάκη όμως συνεχίστηκε και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Δεν πάτησε καθόλου περιοχή, χάθηκε και... εκτέθηκε και ο ίδιος. Η μπάλα δεν έφτανε στα πόδια του για αυτό και τραβήχτηκε πιο πίσω για να βοηθήσει στην κυκλοφορία αφήνοντας «γυμνό» μπροστά τον Άρη. Έστω κι αν άργησε ο προπονητής το είδε και με τον ΟΦΗ αγωνίστηκε επιτελικός μέσος, θέση που και δημιούργησε και προσπάθησε να μοιράσει το παιχνίδι.

ΚΑΝΟΥΛΑΣ
Ο ένας εκ των δύο καθαρόαιμων επιθετικών του ρόστερ. Πήρε ευκαιρίες από τον Κατσαβάκη στα φιλικά. Στα επίσημα παρότι χρειάστηκε στη Νέα Σμύρνη, όταν ο Πανιώνιος έπαιζε με μείον παίκτες, δεν πήρε εντολή... να αλλάξει, ενώ με τον ΟΦΗ έμεινε εκτός αποστολής. Μέρα με τη μέρα βελτιώνει τον τρόπο παιχνιδιού του αλλά χρειάζεται κι' άλλο για να μπορέσει να σηκώσει το βάρος της επίθεσης. Σε πρώτη φάση έχει συμπληρωματικό ρόλο.

ΣΟΥΝΑΣ
Χαρακτηρίστηκε «η αποκάλυψη της προετοιμασίας». Προέρχεται από τα τμήματα υποδομής, ο Κατσαβάκης τον... πάει με χίλια και εκείνος φροντίζει να τον βγάζει ασπροπρόσωπο. Όχι όμως στην κορυφή της επίθεσης. Όποτε πήρε εντολή να παίξει φορ... χάθηκε. Πίσω από τον φορ ή στις πτέρυγες είναι παίκτης που μπορεί να βοηθήσει, είτε γιατί έχει ποιότητα, είτε γιατί έχει τεχνική, αντίληψη και μοιράζει μπάλες. Στα επίσημα, πάντως, σε σχέση με τα φιλικά, φάνηκε ότι πιο πολύ θα βοηθήσει προερχόμενος από τον πάγκο.

ΚΑΖΝΑΦΕΡΗΣ
Σχεδόν σε όλα τα φιλικά έπαιρνε εντολή να αγωνιστεί ως φορ. Ανάμεσα στα αντίπαλα στόπερ και χωρίς χώρο στη διάθεσή του δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του. Θα βοηθήσει μπροστά μόνο σε έκτακτες ανάγκες εφόσον ο Άρης ψαχτεί στην αντεπίθεση. Στις πτέρυγες τα πατάει πολύ καλύτερα, ενώ μπορεί να βοηθήσει το ίδιο καλά και σαν δεξί μπακ όταν υπάρχει πρόβλημα.

ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ
Όπως ο Κανούλας, έτσι και ο Αγγελούδης, είναι καθαρόαιμο φορ. Ωστόσο η εμμονή του Μάκη Κατσαβάκη να τον "βλέπει" σε άλλες θέσεις δεν του έχει δώσει μέχρι τώρα την ευκαιρία. Ο 21χρονος (πρώτος σκόρερ της Κ20 όταν το 2011 κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος) δοκιμάστηκε σε ελάχιστα φιλικά στην κορυφή της επίθεσης (βλ. ΠΑΣ Γιάννινα), η εντολή που έπαιρνε είναι να παίζει –κυρίως- δεξί εξτρέμ. 
Θέση που δεν του ταιριάζει, αφού δεν είναι ιδιαίτερα ταχύς για μία τέτοια θέση στο γήπεδο. Ως φορ ξέρει να κρατάει μπάλα, έχει αντίληψη, αλλά ο προπονητής μέχρι στιγμής δεν... τον βλέπει. 
thesporters.com

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger