Νέο «μεγάλο» αγκάθι !

Πνίγουν σαν θηλιά τον Άρη τα επίδικα. Πάνω από 1 εκατ. ευρώ άμεασα απαραίτητο, αφού οι «κίτρινοι» έχασαν την υπόθεση της Sportvision. 
Η δαμόκλειος σπάθη των πολλών επίδικων υποθέσεων πλανάται πάνω από την ΠΑΕ Αρης.

Τεράστια ποσά, που έρχονται να προστεθούν στις πολλές προσφυγές ποδοσφαιριστών και εκπροσώπων αυτών που έχουν ήδη κινηθεί για να διασφαλίσουν και λάβουν τα δεδουλευμένα τους.


Για τις δύο σημαντικότερες υποθέσεις, τις δικαστικές διαμάχες με τη διαφημιστική εταιρεία Sportvision και την εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Grundig, που απασχολούν τον τελευταίο καιρό τους «κίτρινους», μίλησε ο πρώην νομικός της ΠΑΕ, Σπύρος Χριστοφορίδης, ο οποίος είχε ασχοληθεί σε β' βαθμό με την πρώτη υπόθεση.


«Ο Αρης κινδυνεύει -σε περίπτωση που δεν αλλάξει κάτι στον Αρειο Πάγο- να δεσμευτούν ανεκχώρητες απαιτήσεις από τρίτους, προκειμένου να καταβληθούν στο μέλλον στη Sportvision.


Ακόμη και εισπράξεις από εισιτήρια αγώνων είναι πιθανόν να δεσμευτούν», τόνισε αρχικά για την υπόθεση που προέρχεται από τη σεζόν 2006-07 επί προεδρίας Λάμπρου Σκόρδα και πρόσθεσε: «Πρωτόδικα η Sportvision κέρδισε τη δικαστική μάχη με την ΠΑΕ και της επιδικάστηκε το ποσό περίπου 1,4 εκατ. ευρώ. Τότε είχε ασχοληθεί με την υπόθεση ο νομικός Κώστας Παπαδόπουλος.


Σε β' βαθμό η ΠΑΕ Αρης -ενώ πλήρωσε 370.000 ευρώ- έκανε έφεση προκειμένου να ανατρέψει την πρωτόδικη απόφαση, όμως δυστυχώς αυτή απορρίφθηκε. Απορρίφθηκε όμως και της Sportvision, που ζητούσε παραπάνω χρήματα. Ετσι ο Αρης καλείται πλέον να καταβάλει 1.079.000 εκατ. ευρώ. Το ποσό έφτασε τόσο ψηλά λόγω και της ποινικής ρήτρας που υπήρχε σε κάθε παιχνίδι στη Β' Εθνική. Σε περίπτωση που η Sportvision δεν διαφημιζόταν σε κάποιον αγώνα, η ποινική ρήτρα ήταν 50.000 ευρώ. Δηλαδή για 21 ματς που δεν διαφημίστηκε η εταιρεία έχουμε ένα τεράστιο ποσό. Eγινε κάκιστος χειρισμός τότε. Πλέον αυτό που μπορούμε να προσπαθήσουμε είναι να προλάβουμε να παγώσουμε την υπόθεση με μια προσωρινή διαταγή. Ε


Εγώ δηλώνω παρών, να βοηθήσω όσο μπορώ. Ελπίζουμε στον Αρειο Πάγο να ανατραπεί η υπόθεση», κατέληξε ο πρώην νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ.


Ευρεία συνάντηση


Τα άσχημα μαντάτα στο δικαστικό μέτωπο που ήρθαν να επιδεινώσουν την ήδη άσχημη οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ σήμαναν συναγερμό και χθες το βράδυ επρόκειτο να γίνει ευρεία συνάντηση όλων των φορέων του Αρη (ΠΑΕ, Α.Σ., «ΚΜΑ», σύνδεσμοι), με σκοπό να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης της οξείας κρίσης. Σε αυτή έχουν προσκληθεί και έγκριτοι νομικοί της οικογένειας του Αρη, προκειμένου να γνωμοδοτήσουν αν υπάρχουν προϋποθέσεις να ξεκινήσει η ΠΑΕ τις διαδικασίες αίτησης για υπαγωγή στο άρθρο 99.

sday.gr

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger